Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A mężowi kazałam raz zabrać ode mnie budynie słodka chwila: posłusznie jeden zjadł, drugi wyrzucił, bo był bardzo po terminie ważności
Ale już mnie tak kręciło na ten budyń! Kiedyś w pracy się posilałam tym i kisielkami, jak owocu nie miałam. Kurczę, jednak chyba byłam uzależniona od tego cukru... A niby tak się zdrowo odżywiałam...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja musze przyznac, ze odzywialam sie bardzo nie zdrowo i przede wszystkim nie regularnie
praktycznie dziennie pilam cole i jadlam chipsy. Dziennie musialam miec jakies ciasto do herbatki. Co weekend pieklam ciasto. Miesa w 90% smazone, nie stronilam od kebabow/maca.. cukierki to pochlanialam w sekunde. Jak szlam do pracy (zaczynalam o 6) to nie jadlam sniadania, pierwszy posilek to byla bulka kolo 9:30 a potem dopiero obiad. W pracy zwyczajnie nie bylo czasu wyjsc do toalety, a co dopiero cos zjesc. No i zdrowie sie odezwalo, wlasnie tym cukrem
-
nick nieaktualny
-
O widzisz! Ten wynik to po insulinie czy bez? Bo ja już straciłam rachubę...
U mnie 88 i brak ketonów. A od kilku dni jem na ostatni posiłek dość niestandardowy bo np kotlet mielony z chlebem albo jajko sadzone z chlebem i surówką. W sumie te ketony to chyba nie zalezą od tego co zjem jako ostatmie. Muszę się po prostu pilnować cały dzień. Na razie mi wychodzi. Zobaczymy co dalejTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Na czczo znów magiczne 90 i bez ketonow
Ale wczoraj pobilam rekord-położyłam się spać o 20:30 a zatem i insulina przed czasem aż 2h. Spaliśmy do 8
Prąd włączyli jak wychodzilismy z domu-po 39h!!masakra
I masakra u mnie w miasteczku
Bylam w lab w mieście woj-badania dla diabetologa
Mam duzo do nadrobienia-pralka, zmywarka
-
Hej, jestem dziś w 12 t 6 d ciąży. Wg usg dzidzia o 2 dni starsza. Po badaniach wyszło, że mam wysoki cukier na czczo. Za pierwszym razem 101. Dziś wykonałam wg zalecenia lekarza test obciążenia glukozą. Wyniki: na czczo 103, po 1 h 116, po 2 h 126. Lekarz odpisał tylko, że jednak cukrzyca i czekam na rozmowę telefoniczną.
Nie będę ukrywać, jestem trochę przerażona, bo te cukry na czczo są wysokie. Zwłaszcza, że jestem po dwóch niepowodzeniach, a obecna trzecia ciąża prowadzona od początku na heparynie i acardzie.
Pozdrawiam. -
kamciaelcia wrote:mocz w porzadku
ciezar własciwy niski ale tak mam zawsze-duuuzo pije
jeszcze glikowana
ps-w nagrode pozeram kromke białego chleba
Nie lubię za ten chleb!!!
Ale ja nie lepsza, na obiad zupa miso - z makaronem pełnoziarnistym, ale miso, sos sojowy i tofu na tarczyce jak znalazł
Haana, witaj, spokojnie, przecież cukrów na czczo nie masz kosmicznych! Poczytaj o diecie, zacznij stosować, będzie dobrze.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Właśnie jestem po rozmowie. Lekarz zalecił dietę i mierzenie cukru. Mam mierzyć na czczo i po każdym ważnym posiłku, czyli ok. 4 razy dziennie. No cóż, to pozostało mi wczytanie się teraz w te książeczki, które dostałam na ostatniej wizycie. W zestawie jest też glukometr. Wiem, że jest też tam o diecie, a mnie tak ciągnie do słodkiego w ciąży, ech. Dostanę też informacje na maila o cukrzycy.
Dzięki dziewczyny.ale matka panikara, wiecie po tych przejściach tak jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:05
-
Amus87 wrote:Kassie zawsze jest czas na zmiane nawykow
tylko boje sie, ze po ciazy rzuce sie na to wszystko ze zdwojona sila
jednak od slodkiego jestem mocno uzalezniona i dziennie z tym walcze dla dzidzi
kamciaelcia super wyniki!
Haana cukier na czczo masz prawie taki jak jadieta i bedzie dobrze
ja jeszcze mierze cukier przed obiadem i kolacja bo mialam dosc wysoki a norma jest do 90 przed posilkiem
-
W zestawie startowym mam 10 pasków. Wystarczy mi to na ok. 2 dni. Zapomniałam zapytać lekarza skąd nowe. One są na receptę? Ile płacicie? Mam glukometr Accu-Chek Performa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:40
-
nick nieaktualny