Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWkurza mnie ten wezel chlonny bo jest wielki i boli
zjadlam troche czosnku, bo gadaja ze to taki naturalny antybiotyk. Do pon chyba moge zaczekac? W pon mam wizyte. Kurde morfo mam ze wtorku i jest okej ale wezel zaczal bolec wczoraj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 15:10
-
nick nieaktualny
-
Amus, nafaszeruj się wszystkim co się da i wyluzuj;
a czemu dziwne, ze jeden? normalne, przewiało cie np. z jednej strony bardziej i już; ja tak często mam, jak już coś się dzieje, tak samo jeden migdał mnie boli albo gardło z jednej strony, albo jedno ucho przewiane...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Haana dasz radę! Ja już 1,5 mies. na diecie. Szybko leci. Na początku miałam chwilę załamania, zwłaszcza jak testowałam co mogę jeść i wywalało mi spore cukry. Najgorzej ze śniadaniami. O rogaliczku czy bułeczce z dżemikiem i kakao mogę tylko pomarzyć
Ale już na obiady w miarę normalne mogę sobie pozwolić i na bułeczkę z ziarnem wieczorem też.
A dziś przetestowałam tortillę bo za mną chodziła. Na obiad zjadłam 1 pełnoziarnistą z kurczakiem ([podsmażonym), warzywami i sosem (z łyżeczką majonezu). Po godz. 102!https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
A ja dziś na kolację zjadłam 2 placki smażone na suchej patelni nadziane gotowanymi jabłkami i łyżką dużą jogurtu greckiego na wierzchu .Były pycha
Zjadłam jeszcze małego kiszonego ogórka i cukier po godzinie 100:-)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie też od nowa boli gardło. Nadal kaszlę, nie doleczyłam się po trzech tygodniach i znowu gardło. Załamię się chyba...
Ale za to zmiana lekarza mi chyba służyjuż chyba 4 dni albo i 5 bez ketonów! Może się odstresowałam i odkwasiłam jednocześnje
Ale za to wczoraj po obiedzie 160
zjadłam 100g brązowego ryżu, mielonego kotleta bez bułki w środku obtoczonego w mące pełnoziarnistej i surówkę z marchewki, jabłka, chrzanu i odrobiny śmietany. Może zbyt ciężkie połączenie. Albo za długa przerwa w jedzeniu przed... (Chyba ok. 4 godzin
)
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyKazio ja ost miala podobnie po mielonym tydzien trmu 123 a przedwczoraj 158
nie wiem jaka byla roznica
Fajnie ze ketonow brak, oby tak dalej:)
Ja dzisiaj na czczo 87. Insuline wezme dopiero jak bedzie 3 dni powyzej 90 na czczo.
Schiza mam z tymi wezlami ze to cytomegaliq -
Kamcia, nie tylko pierwsze, ale najprawdopodobniej jedyne. Była długa walka o dziecko. Chyba stąd staję na rzęsach, by zrobić dla niej wszystko, co najlepsze (m.in ostre pilnowanie diety).
Fakt, niby donoszona, ale mimo, że się nagle poczułam jak mały hipopotam (do tej pory śmigałam całkiem, całkiem), to wolałabym poczekać spokojniej na poród. Sytuacja na porodówkach u nas jest ekstremalna. Nawet z okolicznych szpitali, gdzie normalnie jest totalny luz, zaczynają odsyłać. O ustaleniu terminu cc chyba mogę zapomnieć i trzeba mi będzie jechać z rozpoczętą akcją i nadzieją, że nie spławią. Nie daje to komfortu.
Na szczęście w piątek okazało się, że młoda mocno urosła (pewnie suma błędów poprzedniego i teraźniejszego usg, bo 500g w 1 tydzień) i generalnie nic się niepokojącego nie dzieje.