X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz ma 35. :) a że ja żona-gniewna to tylko (lub aż) pizza

i muszę się pochwalić
    pół pizzy (tej samej co ostatnio) ale bez bułeczek, czyli brzegów, z sosami :czosnkowym i ostrym, cukier UWAGA 113 później już tylko 103 :) ale jeszcze później zmierzę :D

k878 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia extra pomiar :D ja po pizzy mam 140 minimum a po pizzernikach zwykle 127 ale chyba za duzo sera dalam bo tlusta wyszla :/ i zjadlam malo co bo na watrobe nie wskazane

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś naprawdę piękny wynik :) poprzednio przecież przekroczyłam (wpisany pomiar 149)
    i się najadłam ze smakiem
    ale dobrze ze synusiowi te odciete bułeczki smakowały ;) ostatnio nie chciał i mama zjadła hihi

amus ty to biedna z tą watrobą :( ale skoro lepiej się ma w ciązy to ciutke tłustego nie zaszkodzi, byle byś ty się dobrze czuła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po imieninach mamy :-) po kawaleczku sernika cukier 99 :-) potem zjadlam jeszcze salatke jarzynowa i grecka z kromka chleba i szynka i cukier 95 :-)
    A pizze tez jadlam bez brzegow. Synek dojadal te brzegi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 20:11

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiar 102 ale mi jakos niedobrze :/ reszte m zje jak wroci. Za tluste jednak

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć cześć
    86 i bez ketonów :)

Amus87, k878, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie kamcia :)

Ja 89 bez ketonow i dalej 5 j. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:36

kamciaelcia, k878, Kassie lubią tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Dzis 88 :-)

Amus87, kamciaelcia lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kingaa26 Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,
    Dzisiaj 80. Milej niedzieli ☺

Amus87, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis niestety 96 ale nie zjadłm drugiej kolacji bo padlam po 21

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni jade na dwa glukometry. Counter mogalbym pokochac.

Takie mam dwa dni
    (Poza na czczo bo na czczo badam zawsze swoim

Wczoraj accu: 127, 135, 118, 133
    Wczoraj counter 110,117, 102, 111

Dzisiaj accu: 118, 134, 151
    Dzisiaj counter: 110,120,127

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amus
    dlatego ja nigdy nie użyłam innego gluko-żeby nie zwariować
    bo wiadomo, że glukometr tylko kontrolny i nie pokaże takiego samego wyniku jak z krwi zylnej, stąd nie ma pewności, czy akurat zawyzył, czy zanizył
    jak spytałam diabetolog (poprzednio poczatki) dlaczego roznica na gluko i z krwi, to mi to tak wyjaśniała i mówiła ze accu najlepszy w ciązy...nie wiem co miała wtedy na mysli...ale patrząc na pacjentów, którzy dostawali sprzet, akurat nie mieli tego accu, tylko cięzarne...
    i podchodze sceptycznie do tych pomiarów bo sama na własnym sprzecie przekonałam się, że raz moze zawyżać, a raz zaniżac
    najwięcej "przejechałam się" na pomiarach na krzywej
    stąd w mojej głowie jest myśl, ze ktoś te normy wymyslił na pewno uwzględniając błąd pomiaru glukometru

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wole badac jednym :P i mniej klucia, palce i tak siwe
    Dzis po rosole, pieczonym udku z kurczka+ziemniaki+buraczki 91 :-)
    A i preferuje takie podejscie jak kamcia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 14:45

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pomiarami nie stresuje. Serio :) moze w 1 trym, moze na poczatku 2 a teraz jakie sa takie sa. Trudno. Diete trzymam czesciej cos tam dziubne zakazanego ale nie swiruje. Anz tymi glukomettami to bylam ciekawa :p akurat mama wyjechala do niemiec to przywlaszczylam sobie jej countera :p

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki. ja już nie ogarniam swoich wyników. po pierogach z kapustą 111, po gulaszu wołowym z kaszą, sosem pieczeniowym i ogórkiem kiszonym 109, po leczo z papryką i kiełbaską 126. Więc jaka to cukrzyca.. ? tylko dlatego że na czczo ponad 90? Jutro wizyta u diabetologa, ale zastanwaim się o co tu chodzi.

l22n6iyek016fbg8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia
    a ile było tych pierogów czy kaszy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po gulaszu z kasza mam zawsze super cukry

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    cześć dziewczynki. ja już nie ogarniam swoich wyników. po pierogach z kapustą 111, po gulaszu wołowym z kaszą, sosem pieczeniowym i ogórkiem kiszonym 109, po leczo z papryką i kiełbaską 126. Więc jaka to cukrzyca.. ? tylko dlatego że na czczo ponad 90? Jutro wizyta u diabetologa, ale zastanwaim się o co tu chodzi.

Każdemu co innego szkodzi. Ja też przez cały dzień mam dobrą glukozę, nawet ostatnio na czczo jest dobrze. Ale jakbym jadła danie fast food z żółtym serem, słodycze albo słodziła herbatę, to glukoza leci do ok.200.
    W pierwszym tygodniu mierzenia myślałam, że moja cukrzyca to jakiś "żart", bo mam dobrą glukozę... tylko, że jak przestałam przestrzegać diety, posłodziłam herbatę czy zjadłam żółty ser na kanapkach, to się zdziwiłam, że duży cukier.
    Wydaje mi się więc, że u każdego ta cukrzyca, dieta, dozwolone i zakazane produkty wyglądają inaczej.
    I tak może być, ze tylko na cukier na czczo będziesz musiała bardziej uważać, tak jak ja muszę uważać szczególnie na pierwsze śniadanie, bo przez resztę dnia raczej wszystko jest dobrze.
    Moja znajoma brała insulinę tylko na tę glukozę na czczo, przez resztę dnia pomiary miała ok.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Każdemu co innego szkodzi. Ja też przez cały dzień mam dobrą glukozę, nawet ostatnio na czczo jest dobrze. Ale jakbym jadła danie fast food z żółtym serem, słodycze albo słodziła herbatę, to glukoza leci do ok.200.
    W pierwszym tygodniu mierzenia myślałam, że moja cukrzyca to jakiś "żart", bo mam dobrą glukozę... tylko, że jak przestałam przestrzegać diety, posłodziłam herbatę czy zjadłam żółty ser na kanapkach, to się zdziwiłam, że duży cukier.
    Wydaje mi się więc, że u każdego ta cukrzyca, dieta, dozwolone i zakazane produkty wyglądają inaczej.
    I tak może być, ze tylko na cukier na czczo będziesz musiała bardziej uważać, tak jak ja muszę uważać szczególnie na pierwsze śniadanie, bo przez resztę dnia raczej wszystko jest dobrze.
    Moja znajoma brała insulinę tylko na tę glukozę na czczo, przez resztę dnia pomiary miała ok.
    Kochana a powiedz co to znaczy "tylko na cukier na czczo będziesz musiała bardziej uważać"? co zrobić by te na czczo były niskie? no właśnie też się łudzę, że dostanę insulinę na noc, by na czczo ten cukier był ok. Bo poza tymi rannymi, to naprawdę cukry są ok

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    melbusia
    a ile było tych pierogów czy kaszy?
    7 pierogów, a kaszy 3/4 woreczka. Pal licho tę kaszę, ale do tego sos pieczeniowy z proszku (wiem, wiem, wstyd)

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ