Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
maz ma 35.
a że ja żona-gniewna to tylko (lub aż) pizza
i muszę się pochwalić
pół pizzy (tej samej co ostatnio) ale bez bułeczek, czyli brzegów, z sosami :czosnkowym i ostrym, cukier UWAGA 113 później już tylko 103ale jeszcze później zmierzę
k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziś naprawdę piękny wynik
poprzednio przecież przekroczyłam (wpisany pomiar 149)
i się najadłam ze smakiem
ale dobrze ze synusiowi te odciete bułeczki smakowałyostatnio nie chciał i mama zjadła hihi
amus ty to biedna z tą watrobąale skoro lepiej się ma w ciązy to ciutke tłustego nie zaszkodzi, byle byś ty się dobrze czuła
-
I po imieninach mamy
po kawaleczku sernika cukier 99
potem zjadlam jeszcze salatke jarzynowa i grecka z kromka chleba i szynka i cukier 95
A pizze tez jadlam bez brzegow. Synek dojadal te brzegiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 20:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOd 2 dni jade na dwa glukometry. Counter mogalbym pokochac.
Takie mam dwa dni
(Poza na czczo bo na czczo badam zawsze swoim
Wczoraj accu: 127, 135, 118, 133
Wczoraj counter 110,117, 102, 111
Dzisiaj accu: 118, 134, 151
Dzisiaj counter: 110,120,127
-
amus
dlatego ja nigdy nie użyłam innego gluko-żeby nie zwariować
bo wiadomo, że glukometr tylko kontrolny i nie pokaże takiego samego wyniku jak z krwi zylnej, stąd nie ma pewności, czy akurat zawyzył, czy zanizył
jak spytałam diabetolog (poprzednio poczatki) dlaczego roznica na gluko i z krwi, to mi to tak wyjaśniała i mówiła ze accu najlepszy w ciązy...nie wiem co miała wtedy na mysli...ale patrząc na pacjentów, którzy dostawali sprzet, akurat nie mieli tego accu, tylko cięzarne...
i podchodze sceptycznie do tych pomiarów bo sama na własnym sprzecie przekonałam się, że raz moze zawyżać, a raz zaniżac
najwięcej "przejechałam się" na pomiarach na krzywej
stąd w mojej głowie jest myśl, ze ktoś te normy wymyslił na pewno uwzględniając błąd pomiaru glukometruKassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie pomiarami nie stresuje. Serio
moze w 1 trym, moze na poczatku 2 a teraz jakie sa takie sa. Trudno. Diete trzymam czesciej cos tam dziubne zakazanego ale nie swiruje. Anz tymi glukomettami to bylam ciekawa :p akurat mama wyjechala do niemiec to przywlaszczylam sobie jej countera :p
-
cześć dziewczynki. ja już nie ogarniam swoich wyników. po pierogach z kapustą 111, po gulaszu wołowym z kaszą, sosem pieczeniowym i ogórkiem kiszonym 109, po leczo z papryką i kiełbaską 126. Więc jaka to cukrzyca.. ? tylko dlatego że na czczo ponad 90? Jutro wizyta u diabetologa, ale zastanwaim się o co tu chodzi.
-
melbusia88 wrote:cześć dziewczynki. ja już nie ogarniam swoich wyników. po pierogach z kapustą 111, po gulaszu wołowym z kaszą, sosem pieczeniowym i ogórkiem kiszonym 109, po leczo z papryką i kiełbaską 126. Więc jaka to cukrzyca.. ? tylko dlatego że na czczo ponad 90? Jutro wizyta u diabetologa, ale zastanwaim się o co tu chodzi.
Każdemu co innego szkodzi. Ja też przez cały dzień mam dobrą glukozę, nawet ostatnio na czczo jest dobrze. Ale jakbym jadła danie fast food z żółtym serem, słodycze albo słodziła herbatę, to glukoza leci do ok.200.
W pierwszym tygodniu mierzenia myślałam, że moja cukrzyca to jakiś "żart", bo mam dobrą glukozę... tylko, że jak przestałam przestrzegać diety, posłodziłam herbatę czy zjadłam żółty ser na kanapkach, to się zdziwiłam, że duży cukier.
Wydaje mi się więc, że u każdego ta cukrzyca, dieta, dozwolone i zakazane produkty wyglądają inaczej.
I tak może być, ze tylko na cukier na czczo będziesz musiała bardziej uważać, tak jak ja muszę uważać szczególnie na pierwsze śniadanie, bo przez resztę dnia raczej wszystko jest dobrze.
Moja znajoma brała insulinę tylko na tę glukozę na czczo, przez resztę dnia pomiary miała ok.
-
FreshMm wrote:Każdemu co innego szkodzi. Ja też przez cały dzień mam dobrą glukozę, nawet ostatnio na czczo jest dobrze. Ale jakbym jadła danie fast food z żółtym serem, słodycze albo słodziła herbatę, to glukoza leci do ok.200.
W pierwszym tygodniu mierzenia myślałam, że moja cukrzyca to jakiś "żart", bo mam dobrą glukozę... tylko, że jak przestałam przestrzegać diety, posłodziłam herbatę czy zjadłam żółty ser na kanapkach, to się zdziwiłam, że duży cukier.
Wydaje mi się więc, że u każdego ta cukrzyca, dieta, dozwolone i zakazane produkty wyglądają inaczej.
I tak może być, ze tylko na cukier na czczo będziesz musiała bardziej uważać, tak jak ja muszę uważać szczególnie na pierwsze śniadanie, bo przez resztę dnia raczej wszystko jest dobrze.
Moja znajoma brała insulinę tylko na tę glukozę na czczo, przez resztę dnia pomiary miała ok.