Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Kurcze kilka dni mnie nie było a tu takie rzeczy... Kamcia trxymajcie się tam mocno, musi być dobrze! W szpitalu zrobią wszystko żeby pomóc. Trxymam mocno kciuki.
Dzisiaj 82 ale + ketonów. Za to po śniadaniu 141. Albo chleb przestał służyć albo zjadłam za późno ezględem spaceru (przed samym wyjściem w pośpiechu bo zaspałam).
W sobotę byliśmy u znajomych i tak tragicznych cukrów jak po ich wegetariańskim obiedzie to chyba nie miałam... Byłam głodna więc zjadłam... Rosół (za chudy) a potem pieczone ziemniaki, "kotlet" z selera (plaster selera w bliżej nieokreślonej panierce) do tego kalafior i surówka z pekińskiej. Po godzinie 158... Po 1,5h 138po 2,5h 111 ;( płakać mi się chciało...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Moje cukry na czczo po 10h nadal ładnie się trzymają poniżej 90. Był jeden wyjątek - 94. To przez imprezę urodzinową teścia i stół zastawiony rzeczami, których właściwie jeść nie powinnam. Miałam wybór - albo głodować przez dobre 8h albo raz sobie odpuścić.
Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych połówkowych - wszystko okLekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. Poza jednym - za dużo tłuszczyku na moim brzuchu przez co dał 93% pewności, że wszystko jest ok zamiast 95%, które zawsze daje po takim badaniu. Cóż poradzić - mała oponka na moim brzuchu to taka moja uroda, czego ja nie robiłam żeby to zmienić. Chyba tylko odessanie pozostanie :p
A mały leżał w tak dziwacznych pozycjach, że się lekarz zastanawiał co to dziecko wyprawiaWaga 495g (21 tygodni + 2 dni) czyli jest nieco większy niż to wynika z tygodni. Ale nie ma co się dziwić.. ma po kim być zacnych rozmiarów, kruszynką to on nie będzie...
kamciaelcia, k878 lubią tę wiadomość
-
Kazio, jakby to powiedzieć... ziemniaki i seler są spoza diety wiec wynik nie dziwi, tym bardziej ze pieczone, a kotlet pewnie ugotowany i obsmażony. Pekińska jest Ok, zależy jakie dodatki.
U mnie dzi na czczo 72, po 1 śniadaniu 90 - wtf? Wzięłam dziś nowe opakowanie pasków, może dlatego...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyCarissma gratki wiesci !!
Ja mam duzo tluszczu na brzuchu i moze badanie trudniejsze ale skutecznosci nie obnizal;) dluzej badal.mocnirj dociskal ot tyle.
Ja na czczo dzisiaj 95 ale o 4 jadlam kromke ciemnego chleba bo od 2 nie spalam i bylam mega glodna
K878 ty uwazajprzed porodem cukry sie obnizaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 11:47
-
Jestem po usg. Wszystko prawidlowo wygląda. Obraz jak obraz-moja oponka-ale co chciał, zobaczyl. Kość nosowa od razu znalazl. Nie mierzyl. Ważne że jest a to i tak przecież o niczym nie swiadczy na sto procent. Zmierzył wszystko jak na prenatalnych. Przepływy ok, nt 1,7 ...powiedziałam o nifty(w końcu jego kolega by mnie dziś przyjął) i poradził po prostu zrobić ewentualnie po wynikach z poradni...zatem przepisalam sie warunkowo na 27 listopada. Lozysko z przodu w dnie macicy. Nic się nie odkleja. Nie widać przyczyn ze środka. Może być szyjka. Ale jak ordynator pytal o wkładkę to stwierdzil że TYLKO plemienia więc jest dobrze. Najwięcej coś można dojrzeć przy podcieraniu(mąż specjalnie przywiozl bialy papier). Ale to nie jest już krew tylko takie brudne, brunatne...
Na czczo 91
A po sniadanku(biały chleb szpitalny) 112, drugie śniadanko-biały chleb szpitalny też 112. Kawę zaliczyłammam owoce, knopersy i swój chleb...Ważne że normy. Aa ketonów rano nie badalam- może i dobrze bo wczoraj nie jadlam...dziś się zmuszam
k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zjadlam obiad szpitalny
Haha i nawet mi smakowal
A przede wszystkim dlatego że nie smierdzial(zwlaszcza mięso mięsem)oraz byl bez smaku. Szczerze smakował . Jednak nie mamy tu diety cukrzycowej więc wynik może być przewidywalnyale na pewno dziś tym się nie zestresuje
-
Kamcia dobrze że już ok bo ja się zestresowałam a co dopiero Ty.
K878 wolałam w sumie to niż nie zjeść nic... Głodna byłam. Na szczęście nie wybieram się do nich w najbliższym czasie, pewnie dopiero po ciąży więc już taka głupia nie będę...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
W ciąży na czczo do 92
Tak jak pisałam-lekarz powinien stwierdzić cukrzycę ciążowa i od razu kierować do diabetologa
Podkreślam"powinien"ponieważ 1,5 roku temu zdarzały się przypadki że lekarz to ignorowal i stwierdzil"mniej słodyczy" plus kontrolowanie na czczo...no i szkoda że krzywa cukrowa dwupunktowa. Dla ciąży lepsza jest trzypunktowa