Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassie
Jak dziś to ciągle te kromki jadlama w domu też po jednej jednak daję dużo wszystkiego innego
przykładowo przedwczoraj przygotowalam aż dwie kulki mozarelli z pomidorem i sosem salatkowym
Wiem że z wiekiem ciąży bede potrzebowała więcej. Tak bylo poprzednio. Głodna absolutnie nie chodzęKassie lubi tę wiadomość
-
Ja na kolacje rzadko jadam pieczywo, najczęściej taki drugi obiad tylko mniejszy
warzywa gotowane, pieczone, zupa, do tego kasze czy ryż tak jak do obiadu, pieczywo jedynie do sałatek, ale 2 kromki spokojnie mogę zjeść. No i z uwagi na porę roku to rzadko teraz te sałatki. Za zimno mi.
Kassie, może połączenie pomidor-papryka i ser żółty wywaliło?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja też 18 lub 20 jem obiadokolację, ale jak nic nie przygotuję to chleb i cos
Na czczo 87 bez ketonów
Głowa boli
Ale z samego rana ciśnienie 90/55 (przy ciut niższym po cc odplynelam im)
Dostałam śniadanie-aż 4 kromkinie przejem tyle. Teraz jednak kawa więc porobie na później(zwlaszcza że nie wiadomo co na obiad)
-
k878 wczoraj papryki nie jadlam a wywalilo jeszcze bardziej
bardziej tego pomidora obstawiam. A swoja droga to zamkneli mi sklep w ktorym byla piekarnia (tam kupowalam swoj chleb). Skonczyly mi sie zapasy i jem inny chleb-moze poprostu na wieczor mi nie pasuje. A ponowne otwarcie ma byc dopiero 30listopada..
Dzis na czczo 85, chociaz rano mam w normie -
dawno mnie nie było, ale małemu tak zepsuło się spanie nocne ze spałam po 3h na dobę i byłam jak zombi.
W między czasie byłam u diabetologa i dostałam insulinę na czczo 8j. Moim problemem były tylko cukry na czczo, po posiłkach bardzo sporadycznie mi skacze powyżej 140 i to jak przesadzę z np. ziemniakami.
Mimo insuliny dziś mi wyskoczyło rano 98!!!! i nie wiem czy to nie przez czerwona paprykę której 1/3 zjadłam do 2 kolacji. Innego pomysłu nie mam.
Co do krzywej po porodzie to wskazane jest jej zrobienie po ok 6tyg. Ja zrobię nie ma co bagatelizować sprawy.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
a mam jeszcze pytanie mam glukometr Accu-Chek Performa Nano i od jakiegoś czasu jak go włączam czy to przez wsadzenie paska czy tez włącznikiem wyskakuje mi kod 222 potem przeskakuje na podanie krwi, w instrukcji nic o tym nie mam - spotkałyście się z tym?
.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia biore ale sporadycznie. Diab o tym wie.
Jak jem cos co podnosi cukier albo wieksza porcje mam zamiar wciagnac to biore a jak jem jak zwykle i cukry okej po tym byly ( i nadal sa) to nie
Z 3 razy poki co bralam.
Dzisiaj na czczo 85Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 09:54
-
Obchód 1min a wszystko wiem
Leżę z powodu"poronienia zagrazajacego"
Samo to określenie wzbudziło we mnie jakiś strach
Usg prawidłowe
Jak wszystko bedzie dobrze jutro do domu
Mam nie skakac na bungechyba że ze spadochronem
k878, Kassie lubią tę wiadomość
-
K878
L4 nie brał odkąd pracuje...raczej by nie wziął...zrezygnował z wyjazdu na wiosnę na pół roku...jako jedyny. Teraz niby miał być ostatni jego wyjazd na 10 dni. Stąd naciskali by jechał. Jeżeli sam zrezygnuje(nawet przez l4) to będą krzywo patrzeć w przyszłości-już teraz nie wysłali go na szkółkę a bardzo chciał...chcialby próbować za rok...
Gdybym była w szpitalu, gdyby coś się działo to nie byłoby problemu
Sklamac się nie da...
Nie gada że jest dobrze, raczej mówi że nic nie wie, ze lekarze nie wiedzą...tym sposobem liczy że znajdą na jego miejsce kogoś innego i sami zaproponują żeby został
Dopiero dziś się dowiedzielismy że jutro wracam do domu. Zatem jutro-telefonicznie-ugryzie w pracy ten temat. Sytuacja ciężka
Nikt nic nie mowi że mam leżeć-przyczyny nie znaleźli
A oszczedzam się od początku(męża nie bylo 2tyg)
Moje dziecko nie jest noszone
Chyba że muszę z nim zejść z 3 piętra-nawet sama na górę nie wnoszę- mały sam kombinuje po schodach
Gorzej jak coś się powtórzy to nie mam komu dziecka oddać nawet na ileś godzin (zakładając że tyle zajmie mężowi dojazd do domu) -
Witam,
mam pytanie, Wy macie jakieś rozpisane diety? Właśnie dowiedziałam się, że prawdopodobnie mam cukrzycę ciążową. Glukoza na czczo wyszła mi 121, to z piątku. Dzisiaj byłam na glukometrze, rano miałam 110. Dostałam swój i po pierwszym śniadaniu po 2h miałam 115. Położna powiedziała, że to niezbyt dobrze.
Póki co zaczynam przygodę z glukometrem. O której jadacie ostatni posiłek? Ile czasu przed snem? -
Anikatika
Mieszkasz w Pl? Ciężarne mierzą cukier po 1h po posiłku
Masz zalecenie mierzyć cukier po 2h?
Twój cukier na czczo naprawdę wysoki
Jeszcze trochę i misieliby zdiagnozować prawdziwą cukrzycę
Ja jem ostatni posiłek duży 20-20:30
Ale poprzednio był 21:30