X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Niunia, to u mnie jest jeszcze lepiej, bo Wy będzięcie czekać na wizytę ok 2 tygodni, a ja prawie 5 tygodni :/. Dobrze, że od rodzinnego dostałam glukometr i trzymam się tych wszystkich zasad cukrzycowych i poznaje co i jak na mnie działa. Inaczej bym osiwiała do wizyty.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przełożyli mialam miec dzisiaj a mam w srode;\przyczyne przelozenia wizyty powiedziala ze nie ma pani doktor:\

• ksanka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel-25 wrote:
    Od dwóch dni chodzę trochę podłamala. Co dzień to po śniadaniu coraz wyższy cukier a od miesiąca jem dokładnie to samo, nie wiem o co chodzi. 2 małe kawałeczki pizzy na cieście orkiszowym pełnoziarnistym na kolacje i cukier ponad normę :( wczoraj na obiad garść makaronu razowego z gotowanym łososiem i cukier 130 :( nie wiem co się dzieje
    Izabela, może spróbuj dodać ogórków kiszonych albo kapusty, lub zmień kolejność dań.
    A ile masz na czczo?

Co do makaronu, to może poprobuj kasz, polecam gryczana i komose ryzowa

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszę jadam na zmianę z brązowym ryżem, pęczakiem i ziemniakami, chciałam sobie urozmaicić ale jak widać nie mogę. Zapasy ogórków kiszonych powoli się kończą wiec oszczędzam a u mnie nawet na Targu sprzedają oszukaną kapustę i ogórki. 2 miesiące muszę jeszcze wytrzymać. Na czczo mam 75-80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:32

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Również bym chciała dołączyć do Was, już miesiąc jestem na diecie cukrzycowej. Jakoś dajemy sobie radę, wyjścia nie mamy :D

ksanka lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo ładnie, czyli po posiłkach masz jazdy.
    A co ile jadasz?
    Może spróbuj zmniejszyć porcje i częściej jesc, nawet co godzinę
    U mnie jak badalam pęczak to mialam cukier wyższy niż po gryczanej.
    Dodatkowo zauważyłam że jak był al Dante gotowany ok 11-12 min miałam niższy cukuer,
    Od czasu gdy zaczęłam jesc quinoa (jest w biedronce i oczywiście na alledrogo) to nie mam w ogóle problemów z przekroczeniami po obiedzie.
    Quinoa robi się jak ryż, 1 cześć kaszy i 2 części wody.
    Zagotować quinoa a następnie obniżyć temperaturę do najniższej możliwej, przykryć garnek na 15 min i po 15 min jest napeczniala.

Co do ogórków ja kupuje w lidl w foliowej torebce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:08

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel spróbuj na śniadanie chrupkie pieczywo wasy. Mi pomogło. Bo tez nie mogłam po śniadaniu utrzymać cukru na wodzy

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • cukrowamama Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witajcie. Jestem tu nowa ale mam za sobą jedną ciążę cukrzycowa i śmiało mogę Wam powiedzieć, ze cukier to sobie skacze jak mu się podoba. na jego poziom składa się wiele różnych czynnikow, więc to, ze jednego dnia mamy cukier w normie po gryczanej a innego powyjej normy to normalka. Ja długo uczyłam się co, kiedy i w jakich ilościach mogę jeść. I tak np.chrupkie pieczywo powodowało u mnie skoki cukru przyprawiające o zawrót głowy, to już zjedzenie małej porcji-uwaga- spaghetti, dawało wynik na poziomie 95! Jeśli chodzi o pieczywo, mnie przypasowal chleb dla diabetyków, kupowałam taki w społemie. Ogólnie, po całej tej diecie czułam się naprawdę wyśmienicie, przede wszystkim wiedziałam,że jem zdrowo! no i jak przed ciążą miałam,delikatnie powiedziane, nadmiar cialka, tak w ciąży cukrzycowej schudłam 16 kilo, a maluszek urodził się śliczny i zdrowy! Dacie radę dziewczyny, trzymam kciuki!

ksanka, monilia84 lubią tę wiadomość

mamacukrowa
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, wiem o chlebku wasa bo sama go kilka postów wcześniej polecałam. Od miesiąca jestem na diecie i od samego początku jadam na śniadanie właśnie ten. Chodzi o to że nic nie zmieniałem a cukier coraz wyższy, zaczynałam od ok 100 po śniadaniu a teraz mam 118 -120. Największy problem dla mnie to wciąż wymyślanie obiadów, mąż kasz i pieczonego nie lubi, synek tylko ziemniaki i tak musze gotować 3 różne obiady. Jadam posiłki co 2 godziny bo dłużej nie jestem w stanie wytrzymać, chyba że się czymś zajmę. Musze spróbować tej komosy ryżowej, może mi posmakuje

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel, tylko nie wacham jej przed gotowaniem ;) capi okrutnie, ale po ugotowaniu jest już ok.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znów mam przekroczenie na czczo :( to już 3 raz...w czwartek pierwsza wizyta u diabetyka czy myślicie, że da mi insulinę ??? czy naprostuje dietę i da jeszcze szansę bo na razie sama stosuje dietę...zresztą zauważyłam, że nie mogę zjeść ostatniego posiłku przed snem bo tak rano przekroczenie ostatni posiłek muszę mieć ok 21.30 max i to lekki...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, możesz sobie zmierzyć cukier tak ok 2-4 jak będzie niski ok 60 to na czczo może być wyrzut cukru.

mania lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mania, możesz sobie zmierzyć cukier tak ok 2-4 jak będzie niski ok 60 to na czczo może być wyrzut cukru.
    ok spróbuję, dzieki

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)
    Dzisiaj pierwszy raz zmierzyłam cukier ale tak 1.5 h po obiedzie wynik 173 zaraz zrobiłam drugi i było 78 trochę duża rozbieżność to był glukometr cioci chorej na cukrzyce jutro mam w końcu wizytę:)i nie zbyt dobrze wspominam ten pierwszy raz hehe i nie wiem który wynik mam brać na poważnie;/

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:17

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, kciukaski za dobre zdrówko.
    Ale wyniki krzywej póki co mieszczą się w normach, ale to jeszcze wczesna ciąża.
    Żeby wszystko poszło po Twojej mysli

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    hej:)
    Dzisiaj pierwszy raz zmierzyłam cukier ale tak 1.5 h po obiedzie wynik 173 zaraz zrobiłam drugi i było 78 trochę duża rozbieżność to był glukometr cioci chorej na cukrzyce jutro mam w końcu wizytę:)i nie zbyt dobrze wspominam ten pierwszy raz hehe i nie wiem który wynik mam brać na poważnie;/
    Nie wiem jak skomentować, może glukometrem potrzebuje kalibracja?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:17

• Miuu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moze któraś z was to miała. Mam poważna infekcje biorę antybiotyk. I jak cukry do infekcji i antybiotyku były dobre to teraz tragedia. Co robić. Jak je unormować. Boje sie cokolwiek jesc zeby nie skoczyły. Czy przeczekać chorobę ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, już było to dyskutowano że infekcja nieźle miesza z cukrami. Któraś z dziewczyn o tym mówiła.
    Musisz wyleczyć i przeczekać i mam nadzieję że wszystko się unormuje.
    U mnie po sterydach przez 36h cukry skakaly.

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ