Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKassie wrote:AnnaIzabela moze cukrzyca pomalu odpuszcza?
tylko cieszyc sie z takich cukrow
Ja dzis 145 po 2rogalikach i kawalku ciasta. Przekroczylam na wlasne zyczenie a teraz mam wyrzuty
Może się normuje, wcale bym się nie obraziła =]
Przekroczenie o 5 to nie tak dużo, raz na jakiś czas każdemu się zdarzyJa tylko czekam aż urodzę i cukrzyca odpuści i wszystkie pączki moje!
anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczyny
ja do tej pory miałam wszystkei pomiary w normie. A dzisiaj jakaś masakraUgotowałam na obiad bataty, bo wyczytałam, że mają niższy ig niż ziemniaki. I zonk 140 po godzinie. No to zmierzyłam jeszcze po następnych 3 godzinach, a tu 78. I się przestraszyłam, że taki skok. Właściwie to dostałam prawie paniki. Zjadłam szybko bułkę grahamkę z humusem i po godzinie nagle 166! A niby grahamka miała być w porządku. Już boję się teraz cokolwiek jeść i mierzyć
już nic nie rozumiem. Dlaczego nagle takie skoki? Miała któraś tak? Czy stres może zawyżyć poziom? Czy grahamka jednak jest be?
-
Karen mi to żadne bułki nie służą, po wszystkich mi skacze cukier, nawet ciemnych. Z pieczywa mogę tylko chleb IG dla diabetyków
I miałam tak kilka dni po świętach że to co mi wcześniej służylo nagle przestało służyć. Mówią że stres też podwyższa cukierWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 23:39
karen657 lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Mnie żadne bułki nie służą. Czasem tylko zjadam pół żytniej, ale takie prawdziwe żytnie ciężko jest u mnie kupić - od czasu do czasu udaje mi się je znaleźć w sprawdzonej piekarni.
Cukier rano 82. Ketonów zapomniałam zmierzyć
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Myślę że na taki wynik miały wpływ zarówno bułka (raz odważyłam się na grahamkę bo nie było nic lepszego w sklepie a musiałam zjeść i było nakoś blisko normy) jak i tak długa przerwa. Dobrze rozumiem że 4 godziny? Ja jestem mocno wściekła jak mi taka przerwa wychodzi bo wtedy wszystko się rozregulowuje. Dla mnie przerwa max 3 godziny jest ok.
U mnie 79 bez ketonów. Po śniadaniu 97 mimo braku mojego chleba i zjedzenia solidnej kromki innego. Zapchałam się sałatką grecką i całkiem ładnie to wyszłoanitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Po 4 godzinach niejedzenia tez bym tyle miala albo i nizej. U mnie przerwy max 3h, a i tak jem co 2-2,5 w 90%. Bulek zadnych nie probowalam, jakos sie boje co tam jest w srodku.
anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Ja dziś 88 na czczo
A propos bułek, to już nie pamiętam jak smakują, jakoś im nie wierzę, że nie są niczym faszerowane. U mnie sprawdza się chleb żytni i w sumie tylko ten, nawet po pełnoziarnistym cukier skacze pod 130.. I mnóstwo warzyw do każdego posiłkuanitka710 lubi tę wiadomość
-
Ja bułkę jadłam jak dostałam rozstroju żołądka. Nawet z dżemem zjadłam i ok 100 miałam
jedyna korzyść z choroby
Kurcze ale wtopiłammiałam taką chwilę słabości że zjadłam pączka
nie wiem co we mnie wstąpiło
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Na razie najwyżej po godzinie. 159... Wstyd mi strasznie
już ponad pół butelki wody wypiłam, 15 minut połaziłam po mieszkaniu... Pierwszy raz tak na całego przegięłam, bez umiaru
Uff powoli ale spada. 149... Idę zaraz po młodą to spalę to dziadostwo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 11:22
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej dziewczyny
Dostałam receptę na paski w sobotę od gina, więc teraz mierzę i sprawdzam co mi służy,a co nie. I powiem Wam, że prócz przekroczenia pierwszego dnia, kiedy zjadłam 2 kromki chleba ziarnistego i wyszedł mi cukier 148, wszystko inne jest w normie. Mierzę co prawda dopiero 5 dzień, ale trochę mi stres zszedł i zaczęłam wierzyć, że jednak nie będzie tak źleZwłaszcza, że zjadłam sobie wczoraj na obiad ziemniaki, devolaya i surówkę, a cukier 111.
Mam nadzieję, że będzie tak pięknie jeszcze przez półtora tygodnia, odwiedzę diabetologa i powie, że mogę sobie żyćPrzypomnę, że po krzywej nie zdiagnozowała cukrzycy (2 poniżej normy po 2 h) i jestem bardzo ciekawa jaka może być dalsza diagnoza.
Marysia 08.04.2018 -
Zofija
Powiem ci szczerze że nie raz się zastanawialam czy"zdrowe" ciężarne przekraczaja normy...nie mam nawet na myśli kilogramów cukierków ale chociażby kiepski chleb czy pieroginawet ciężko eksperymentowac na czlowieku nie w ciąży bo wtedy inna norma
Masz dobre wyniki więc tylko do przodu