X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny miałam tak pięknie huz wszystko unormowane i myslalam ze teraz juz pod koniec ciazy nic mnie nje spotka...a teraz od 3 dni cukry mi totalnje głupieja...dzisiaj na czczo 98 a po sniadaniu 148...nigdy nie mialam problemow z tymi po posilkach:/...przyznam ze troche sie podlamalam

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Kurde dziewczyny miałam tak pięknie huz wszystko unormowane i myslalam ze teraz juz pod koniec ciazy nic mnie nje spotka...a teraz od 3 dni cukry mi totalnje głupieja...dzisiaj na czczo 98 a po sniadaniu 148...nigdy nie mialam problemow z tymi po posilkach:/...przyznam ze troche sie podlamalam
    Nie jestes przypadkiem chora? Bo wtedy cukry lubia szalec.

Noo ja mówie mnie pod koniec ciazy cukrzyca sie "rozwineła" bardziej...

• Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama a zjadłaś nocny posiłek? A może śniadanie później? Ile Ci jeszcze zostało do terminu?

Mi się chyba już normuje, bo mimo, że ostatnie jedzenie o 20, a śniadanie po 8, to zarówno przed, jak i po jedzeniu wszystko w normie, chociaż wcześniej zdarzało mi się odbicie po tak długiej przerwie.

Marysia 08.04.2018 <3

Wysłany: 23 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam wszystko jak zawsze i chora nie jestem:/..a do terminu cc niecale 3tygodnie

Zakochana mama2

Wysłany: 23 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj diabetolog napisal zebym spokojniej do tego podchodzila bo wyniki sie unormuja a na noc mam o 2jednostki wiecej wziąć..ehh..a wczoraj mialam urodziny:(i mialam chandrę ze nie moge ciasta zjeść ktore upieklam dla bliskich:(

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na końcówce pojawiły się ketony :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochana mama
    a ja bym to ciasto zjadło
    nawet moja diabetolog kiedyś mówiła, ze to ciąza, że czasem sie należy, ze stres i frustracja czasem gorsze niz jakieś przekroczenie

ja nawet wczoraj dostałam propozycje jedzenia chałwy o.O
    najpierw mam spróbować, czy mi służy...a czemu? bo słodkie ale i tuczy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja mam ochotę na chałwę już dłuuugo, ale za każdym razem, jak jakąś biorę do ręki i czytam skład, to mi się robi smutno i ją odkładam. Jestem coraz bliżej zrobienia własnej, wtedy byłoby wiadomo, że tylko sezam i miód. Ale w sumie zostało mi już tak mało czasu, że chyba się już nie skuszę w ciąży i zrobię tę chałwę kiedyś później :D

Marysia 08.04.2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio, diab kazała próbowac ja podjadac :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ostatnia wizyta dzis byla :-) po porodzie mam wrocic do normalnego trybu zycia i nie mierzyc cukrow :-) tez nie mierzylas?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie mierzyłam
    Zapas pasków sobie zrobiłam(były jak znalazł w tej ciąży) ale na czczo zapominalam a po posiłku różnie bywało. Jeszcze w szpitalu mierzylam bo lapalam po cc niskie cukry :)
    Skierowanie na krzywą dostałam na ostatniej wizycie. Wyszła prawidłowo więc nawet nie dotarłam do diabetologa po ciąży :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia po cc odrazu ci cukry spadly? Ja bede niebawem miała i sie zastanawiam jak to działa...ty masz już termin?

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie od razu. Coś po cc bardzo źle się czułam. Głodu nie odczuwalam :) ale wiadomo przed i po na czczo. I wpadłam na pomysł z pomiarem cukru-70 potem się powtorzylo...czyli już mając cukry 70 miałam okropne objawy hipoglikemii...to było okropne. Kazali sok pić i nawet jeść. Dostalam kroplowki...

A co znaczy niebawem? Obie jestesmy majówki :) Ja obstawiam połowę maja. Modlę się tylko aby nie 15. (U nas robią po 38 tc i planowo we wtorki i czwartki)
    Kiedy już jadłam posilki to niedocukrzenie się nie pojawilo. Maly nie chcial w ogóle cyca i jemu też spadaly więc neonatolog mm nakazala(co mnie cieszyło)

Aha
    I przez te 4 doby w szpitalu mialam caly czas pobierany cukier. Profil cukrowy czy jakoś tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 22:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jestesmy majowki ale ja mam termibna 2 maj teoretycxnie a lekarz mowi ze zacznie sie 38 tydzien tylko więc u mnie wypada po 11 kwietnia..po świętach ide do niego to sie dokladnie umówimy..takze to naprawde niedługo

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście niebawem :) z Piotrusiem termin miałam na 6.września a cieli 23 sierpnia. Z nim szybko termin poznalam. Liczę że teraz również...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja juz chciałabym sie nie martwić cukrzycą:(

Zakochana mama2

Wysłany: 23 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wstawiacie foty?:)bym wam sje czyms pochwalila

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodaję zdjęcia poprzez str
    https://naforum.zapodaj.net/
    po lewej stronie na zielonym tle wybierasz "na forum"
    następnie "przeglądaj" w celu wyboru zdjecia z nośnika
    poniżej zaznaczasz rozmiar tego zdjęcia
    i naciskasz "zapodaj"
    pojawia ci się trzy linki-kopiujesz w całości ten na dole, ten trzeci i wklejasz go tutaj na bbf

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 24 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki super..wstawie pozniej wam nasze przygotowania na Jasia:)....wczoraj 98 dzisiaj 89..uff

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 82

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ