Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde dziewczyny miałam tak pięknie huz wszystko unormowane i myslalam ze teraz juz pod koniec ciazy nic mnie nje spotka...a teraz od 3 dni cukry mi totalnje głupieja...dzisiaj na czczo 98 a po sniadaniu 148...nigdy nie mialam problemow z tymi po posilkach:/...przyznam ze troche sie podlamalamZakochana mama2
-
nick nieaktualnyZakochana mama2 wrote:Kurde dziewczyny miałam tak pięknie huz wszystko unormowane i myslalam ze teraz juz pod koniec ciazy nic mnie nje spotka...a teraz od 3 dni cukry mi totalnje głupieja...dzisiaj na czczo 98 a po sniadaniu 148...nigdy nie mialam problemow z tymi po posilkach:/...przyznam ze troche sie podlamalam
Noo ja mówie mnie pod koniec ciazy cukrzyca sie "rozwineła" bardziej... -
Zakochana mama a zjadłaś nocny posiłek? A może śniadanie później? Ile Ci jeszcze zostało do terminu?
Mi się chyba już normuje, bo mimo, że ostatnie jedzenie o 20, a śniadanie po 8, to zarówno przed, jak i po jedzeniu wszystko w normie, chociaż wcześniej zdarzało mi się odbicie po tak długiej przerwie.Marysia 08.04.2018 -
nick nieaktualny
-
zakochana mama
a ja bym to ciasto zjadło
nawet moja diabetolog kiedyś mówiła, ze to ciąza, że czasem sie należy, ze stres i frustracja czasem gorsze niz jakieś przekroczenie
ja nawet wczoraj dostałam propozycje jedzenia chałwy
najpierw mam spróbować, czy mi służy...a czemu? bo słodkie ale i tuczy -
Kamcia ja mam ochotę na chałwę już dłuuugo, ale za każdym razem, jak jakąś biorę do ręki i czytam skład, to mi się robi smutno i ją odkładam. Jestem coraz bliżej zrobienia własnej, wtedy byłoby wiadomo, że tylko sezam i miód. Ale w sumie zostało mi już tak mało czasu, że chyba się już nie skuszę w ciąży i zrobię tę chałwę kiedyś późniejMarysia 08.04.2018
-
W sumie nie mierzyłam
Zapas pasków sobie zrobiłam(były jak znalazł w tej ciąży) ale na czczo zapominalam a po posiłku różnie bywało. Jeszcze w szpitalu mierzylam bo lapalam po cc niskie cukry
Skierowanie na krzywą dostałam na ostatniej wizycie. Wyszła prawidłowo więc nawet nie dotarłam do diabetologa po ciąży -
Nie od razu. Coś po cc bardzo źle się czułam. Głodu nie odczuwalam ale wiadomo przed i po na czczo. I wpadłam na pomysł z pomiarem cukru-70 potem się powtorzylo...czyli już mając cukry 70 miałam okropne objawy hipoglikemii...to było okropne. Kazali sok pić i nawet jeść. Dostalam kroplowki...
A co znaczy niebawem? Obie jestesmy majówki Ja obstawiam połowę maja. Modlę się tylko aby nie 15. (U nas robią po 38 tc i planowo we wtorki i czwartki)
Kiedy już jadłam posilki to niedocukrzenie się nie pojawilo. Maly nie chcial w ogóle cyca i jemu też spadaly więc neonatolog mm nakazala(co mnie cieszyło)
Aha
I przez te 4 doby w szpitalu mialam caly czas pobierany cukier. Profil cukrowy czy jakoś takWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 22:01
-
ja dodaję zdjęcia poprzez str
https://naforum.zapodaj.net/
po lewej stronie na zielonym tle wybierasz "na forum"
następnie "przeglądaj" w celu wyboru zdjecia z nośnika
poniżej zaznaczasz rozmiar tego zdjęcia
i naciskasz "zapodaj"
pojawia ci się trzy linki-kopiujesz w całości ten na dole, ten trzeci i wklejasz go tutaj na bbf