X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny miałam tak pięknie huz wszystko unormowane i myslalam ze teraz juz pod koniec ciazy nic mnie nje spotka...a teraz od 3 dni cukry mi totalnje głupieja...dzisiaj na czczo 98 a po sniadaniu 148...nigdy nie mialam problemow z tymi po posilkach:/...przyznam ze troche sie podlamalam

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Kurde dziewczyny miałam tak pięknie huz wszystko unormowane i myslalam ze teraz juz pod koniec ciazy nic mnie nje spotka...a teraz od 3 dni cukry mi totalnje głupieja...dzisiaj na czczo 98 a po sniadaniu 148...nigdy nie mialam problemow z tymi po posilkach:/...przyznam ze troche sie podlamalam
    Nie jestes przypadkiem chora? Bo wtedy cukry lubia szalec.

Noo ja mówie mnie pod koniec ciazy cukrzyca sie "rozwineła" bardziej...

• Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama a zjadłaś nocny posiłek? A może śniadanie później? Ile Ci jeszcze zostało do terminu?

Mi się chyba już normuje, bo mimo, że ostatnie jedzenie o 20, a śniadanie po 8, to zarówno przed, jak i po jedzeniu wszystko w normie, chociaż wcześniej zdarzało mi się odbicie po tak długiej przerwie.

Marysia 08.04.2018 <3

Wysłany: 23 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam wszystko jak zawsze i chora nie jestem:/..a do terminu cc niecale 3tygodnie

Zakochana mama2

Wysłany: 23 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj diabetolog napisal zebym spokojniej do tego podchodzila bo wyniki sie unormuja a na noc mam o 2jednostki wiecej wziąć..ehh..a wczoraj mialam urodziny:(i mialam chandrę ze nie moge ciasta zjeść ktore upieklam dla bliskich:(

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na końcówce pojawiły się ketony :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochana mama
    a ja bym to ciasto zjadło
    nawet moja diabetolog kiedyś mówiła, ze to ciąza, że czasem sie należy, ze stres i frustracja czasem gorsze niz jakieś przekroczenie

ja nawet wczoraj dostałam propozycje jedzenia chałwy o.O
    najpierw mam spróbować, czy mi służy...a czemu? bo słodkie ale i tuczy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja mam ochotę na chałwę już dłuuugo, ale za każdym razem, jak jakąś biorę do ręki i czytam skład, to mi się robi smutno i ją odkładam. Jestem coraz bliżej zrobienia własnej, wtedy byłoby wiadomo, że tylko sezam i miód. Ale w sumie zostało mi już tak mało czasu, że chyba się już nie skuszę w ciąży i zrobię tę chałwę kiedyś później :D

Marysia 08.04.2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio, diab kazała próbowac ja podjadac :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ostatnia wizyta dzis byla :-) po porodzie mam wrocic do normalnego trybu zycia i nie mierzyc cukrow :-) tez nie mierzylas?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie mierzyłam
    Zapas pasków sobie zrobiłam(były jak znalazł w tej ciąży) ale na czczo zapominalam a po posiłku różnie bywało. Jeszcze w szpitalu mierzylam bo lapalam po cc niskie cukry :)
    Skierowanie na krzywą dostałam na ostatniej wizycie. Wyszła prawidłowo więc nawet nie dotarłam do diabetologa po ciąży :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia po cc odrazu ci cukry spadly? Ja bede niebawem miała i sie zastanawiam jak to działa...ty masz już termin?

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie od razu. Coś po cc bardzo źle się czułam. Głodu nie odczuwalam :) ale wiadomo przed i po na czczo. I wpadłam na pomysł z pomiarem cukru-70 potem się powtorzylo...czyli już mając cukry 70 miałam okropne objawy hipoglikemii...to było okropne. Kazali sok pić i nawet jeść. Dostalam kroplowki...

A co znaczy niebawem? Obie jestesmy majówki :) Ja obstawiam połowę maja. Modlę się tylko aby nie 15. (U nas robią po 38 tc i planowo we wtorki i czwartki)
    Kiedy już jadłam posilki to niedocukrzenie się nie pojawilo. Maly nie chcial w ogóle cyca i jemu też spadaly więc neonatolog mm nakazala(co mnie cieszyło)

Aha
    I przez te 4 doby w szpitalu mialam caly czas pobierany cukier. Profil cukrowy czy jakoś tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 22:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jestesmy majowki ale ja mam termibna 2 maj teoretycxnie a lekarz mowi ze zacznie sie 38 tydzien tylko więc u mnie wypada po 11 kwietnia..po świętach ide do niego to sie dokladnie umówimy..takze to naprawde niedługo

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście niebawem :) z Piotrusiem termin miałam na 6.września a cieli 23 sierpnia. Z nim szybko termin poznalam. Liczę że teraz również...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja juz chciałabym sie nie martwić cukrzycą:(

Zakochana mama2

Wysłany: 23 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wstawiacie foty?:)bym wam sje czyms pochwalila

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodaję zdjęcia poprzez str
    https://naforum.zapodaj.net/
    po lewej stronie na zielonym tle wybierasz "na forum"
    następnie "przeglądaj" w celu wyboru zdjecia z nośnika
    poniżej zaznaczasz rozmiar tego zdjęcia
    i naciskasz "zapodaj"
    pojawia ci się trzy linki-kopiujesz w całości ten na dole, ten trzeci i wklejasz go tutaj na bbf

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 24 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki super..wstawie pozniej wam nasze przygotowania na Jasia:)....wczoraj 98 dzisiaj 89..uff

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 82

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ