X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zrobiłam ostatnie prasowanie :) wyprawka niemal gotowa
    poarę rzeczy jest w piwnicy-kołyska, fotelik, druga gondola...
    no i torba do dopakowania, paru rzeczy po prostu nie mam np pampersy i krem do rąk :D

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mmie 89 dzisiaj.
    Wyprawka prawie gotowa bo zapomnielismy o materacu do lozeczka :-D torbe spakowalam w srode w koncu :-)
    Kamcia moze to glupie pytanie ale mam plan zabrac do szpitala jakies smakolyki (ostatnio tylko chodze po sklepach i sobie wyobrazam ze za jakis miesiac bede sobie jadla np ciasteczka). Jadlas moze cos z tych zakazanych rzeczy w szpitalu? :-) czy tylko ja mam takie glupie pomysly..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie
    Ja mialam planowaną cesarke. Więc zglosilam się na czczo(szczerze po małej kawuni), jadlam co dawali :) w torbie miałam wymarzona, wysniona konfiturę truskawkową :) miała być do świeżych bułeczek :) zjadłam prosto ze słoika zwlaszcza że cukry mi spadły hihi napakowalabym czekoladę ale bałam się że przy kp od razu kakao niewskazane. Nadrobilam w domu :) jeśli masz ochotę to pakuj. Nikt nie musi wiedzieć. A jeśli kp to tym bardziej wiesz co jeść :) dodam że badali mi cukier kilka razy dziennie i nie miałam powyżej 100

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sie marzy rogalik maslany posmarowany nutell albo dzemem truskawkowym :-) i zwykla kajzerka z maselkiem i serem zoltym :-) i ciastko malinowy puch :-D a poza tym to myslalam spakowac jakies zelki. Sama niewiem jak to z kp bedzie ale mam wrazenie ze jak rzuce sie na slodkosci to ta cukrzyca tak latwo mi nie odpusci ehh a przy Mikolaju bardzo balam sie jesc cokolwiek wiec jadlospis mialam ubogi a maly i tak mial kolki i plakal cale dnie. Dlatego teraz chcialabym jesc wszystko normalnie bo to chyba az takiego wplywu na dziecko nie ma :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 11:58

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle zeby wziąć..7days..hehe..zeby był miekki nie wysechl jak juz mi pozwola jesc po cc..:)..jak widzisz kochana to wcale nie bylo glupie pytanie..dla nas to norma..kazda o tym myśli..hehe

Kassie lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassie
    ja nie kp, moje dzieci nie chciały cyca, taki widok, ze położna laktacyjna sie poddała, serio! ale z ałożenia w diete matki karmiacej nie wierze, jeśli chodzi o kolki, wzdeci itp...miałam na mysli silne alergeny, np kakao czy orzechy
    ale ich tez trzeba stopniowo próbowac :D
    ja bym pakowała do torby :) co się tylko zamarzy
    z córką miałam po urodzeniu stresy , automatycznie odrzuciłam jedzenie na tydzień...ale nie wnikam
    z synem tez spodziewałam sięstresów i zahamowania łaknienia, tak tez sie stało...ja naprawde nie narzekam, jak ktoś mi każe nie jeść :D uczucie głodu po takiej diecie to było moje marzenie
    skoro wiedziałam jak pierwsza doba na mnie wpłynie, nie brałam za dużo, bułki nie pakowałam, bo miała byc najświezsza do tej konfitury :) ale tak mi sie chciało konfitury, ze bułki nie doczekała :) jadlam żarcie szpitalne i cukry były dobre, na pewno lepsze niż teraz w 14 tc
    po prawidłowej krzywej stwierdziłam, ze mimo cukrzycy od poczatku, jest ona związana z ciążą, nikt mi nie powie, ze nie jest ciążowa!!!
    żelki, 7days (moja codzienność w ciąży z córką) to nie jest jakiś grzech
    a dziecku juz nie zaszkodzimy cukrami, a o to przecież chodziło w całej tej diecie!

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzis tragiczny dzień, meeeega zaparcia...ja juz nawet stwierdzam, że to coś więcej niż zaparcia...kolejny raz nie bedę pisała, zwłaszcza że to nic apetycznego, ale dziś 1,5h męczarni w lazience...i tak bardzo sie bałam o Patryczka, o pęcherz płodowy...ach szkoda słów...

w związku z tym dzis totalnie odpuszczam diecie, najwyzej będą ketony...zjadłam juz 2 jabłka i kubek soku z ogórków kiszonych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 13:09

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam batony od Chodakowskiej, bo akurat promka w Rossmannie i mam zamiar je do walizki spakować. Znając życie, jak urodzę, wcale nie będzie mi się chciało ich jeść ;)

Dziś byłam na ostatniej wizycie u gina. Szyjka zmiękła, ale nadal jest długa. Muszę sobie zacząć robić maratony po mieście, bo jednak fajnie byłoby przed świętami urodzić.
    Zwłaszcza, że Dzidzia już 3600 waży (+- 400, ale raczej plus według p. doktor), więc się zaraz okaże, że urodzę małe słoniątko ;)

Kamcia, może nieapetyczny temat, ale życiowy. Sama walczyłam z hemoroidami jeszcze przed ciążą i się strasznie bałam, że mi teraz wyjdą, ale wygląda na to, że uda mi się je ominąć. Po jabłkach i soku już powinno ruszyć, ja ze swojej strony proponuję jeszcze kefir - na mnie działa ekspresowo, może Tobie też pomoże.

Marysia 08.04.2018 <3
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama oo 7daysa tez bym pochlonela :-) a potem w domu lody :-) chociaz teraz mozna pomarzyc :-D
    Kamcia oj ja mialam taki jeden dzien z toaleta.. Wspolczuje. Ale powinno ruszyc + duzo wody pij :-)
    Pocieszylam sie troche ze nie jestem sama z tymi zachciankami :-D bo maz w tej kwestii mnie nie rozumie, wiec dobroci spakuje bez jego wiedzy :-D

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie
    Zaparcia zaczęły mi się na wyjeździe do Kołobrzegu...czyli mam miesiąc. Piję zawsze dużo...dziś to masakra!!

Byliśmy w galerii małego uspoleczniac. Właśnie wróciliśmy i pizzę we3 (a nawet 4) pozarlismy (skoro nie jem brzegów synek korzysta)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mowilas o tym ginowi? Moze by cos doradzil. Z ta pizza to u nas tak samo-synek zjada jeden kawalek a potem po mnie zawijane brzegi z serem :-)
    Dzis zaliczylam przekroczenie po kolacji-153 ale jednak

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa
    u mnie 149 bo zjadłam jeden brzeg :d a co tam, ja mam tyc hahaha
    o zaparciach powiem w czwartek - mam wizytę
    musze, bo to jest niebezpieczne (to parcie itp)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za duzo frytek + jajko sadzone :-P
    Po tym epizodzie jednodniowym z toaleta tez sie naczytalam na internecie ale od tamtej pory spokoj. Koniecznie powiedz bo w ciazy to niebezpieczne

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście internetow nie czytam, bo chyba bym zwariowala. Ale to była bardzo trudna sytuacja...poprzednie lżejsze ale też niebezpieczne...mam nowe czopki

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej sprawie akurat poczytalam bo sie wystraszylam. Na szczescie o innych rzeczach nie czytam bo wole sie nie denerwowac.
    Hej u mnie 86 na czczo :-) dzis ladna pogoda sie zapowiada to pojdziemy na spacer :-) chociaz ja to chodze juz jak slonica :-D

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maż z malutkim juz wyszli na spacer, ja musze wybierać czy rano czy popołudniu :) dwa razy mogę nie dać rady :D ale kapuśniak ugotuję ;)
    u mnie na czczo 84

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) Dawno mnie tu nie było, ale co chciałam napisać to dziecko mnie odciagalo.
    Młodzież moja skończyła już w piątek 3 tygodnie! Teraz ten czas leci mi jak szalony :O
    Walczymy z kolkami, a od paru dni też z bezsennoscia trwająca pół dnia i wtedy najlepiej jest wisieć na mamy cycku bądź ramieniu, bądź leżeć na mamy brzuchu :)
    Dziś byliśmy na pierwszym spacerze i tfu tfu Jagoda pięknie zasnęła i śpi do tej pory :)
    Odkąd skończyłam mierzyć cukier dwa tygodnie po porodzie już nawet się nie dotykam do glukometru, coby się nie denerwować :D

Trzymam za was dziewczyny kciuki, pisać pewnie będę rzadko, ale czytam was na bieżąco :)

kamciaelcia, Zofiija, Kassie lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przygotowujecie cos dobrego na święta? Jakies pomysly dla nas?:)

Zakochana mama2
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie wszystko standardowo :-) salatka jarzynowa z majonezem (nie szkodzila mi do tej pory i cukier byl ok). Poza tym sernik dla meza z przepisu tesciowej, drugi sernik, makowca i malinowy puch :-) po kawalku sernika i malinowego puchu tez cukier mam ok wiec mysle ze na tej koncowce juz i tak nie zadzkodze :-) a poza tym 1 i 2 dzien swiat jedziemy w gosci :-) a na sobote zurek z ziemniakami i jajkiem-cukier tez ok :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Carisma Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cukrzyca zniknęła. Po prostu. Od początku była niewielka i dotyczyła właściwie tylko porannych cukrów. W ciągu dnia jadłam niemal wszystko co chciałam. Na noc kilka jednostek insuliny - max 8j.

Od ok. 3 tygodni nie biorę już insuliny, bo cukry były rano za niskie. Bez insuliny są 80-85. Problem po prostu magicznie sam się ulotnił.

Niestety samo to, że ta mini dziwna cukrzyca była sprawia, że w środę mam iść do szpitala na obserwację, bo wczoraj minął termin porodu. Mam nadzieję, że uda się wszystko zakończyć naturalnie, bo sztuczne wywoływanie porodu oksytocyną to ostatnie na co mam ochotę - za dużo się nasłuchałam od znajomych jakie to okropne...

‹‹ 1936 1937 1938 1939 1940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ