Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno nie zaszkodzilas
Glupio to zabrzmi ale ciężarne z prawdziwą cukrzyca miewają wyższe skoki a dzieci zdrowiutkie rodzą. Górna granica normy to tylko jakas liczba która ktoś ustalil dla kontroli a nie granica bezpieczenstwa dla dziecka
W poorzedniej ciazy mialam normę 120...wtedy panika przy 130 a inne kraje mialy inne normy i dzieciom mamy nie szkodzily
I bez stresu bo ten na pewno też nie służy i cukrom i dzieciątkuZofiija, Kassie lubią tę wiadomość
-
A na pewno nam ta cukrzycowa dieta nie zaszkodzi Ja jestem 11 kg do przodu, a podejrzewam, że byłoby dużo więcej gdybym się nie ograniczała. Oczywiście będzie pięknie, jeśli tylko nie rzucimy się na słodkie jak tylko urodzimy. A takie szanse niestety są
Dzidzia mi od paru dni nieźle ciśnie głową w dół, aż mnie kłuje (niezbyt przyjemne uczucie). Oby to znaczyło, że już wychodzi i zaraz kłuć przestanie.Marysia 08.04.2018 -
No ja dziewczyny przytylam w tej ciąży 10kg i to tylko dlatego ze przytylam na poczatku bardzo szybko 14..do momentu jak dowiedzialam sie o cukrzycy..pozniej spadek....tak czy inaczej jest 10 kg..a w pierwszej ciazy bez cukrzycy przytylam 26kg!!! Wiec za to dziekuje cukrzycy:)
Zofiija lubi tę wiadomość
Zakochana mama2 -
Zakochana mama, brałam do posiłków NovoRapid. Zastrzyk robiłam w brzuch, przed samym posiłkiem. Wiem, że niektórzy diabetolodzy każą odczekać 15 minut ale to chyba zależy od insuliny.
Jestem już 3 tygodnie po porodzie. Cukry na czczo w porządku ale po posiłkach wahają się między 140 a 150. Boję się trochę wyników krzywej cukrowej, którą mam zrobić 6 tygodni po porodzie. Trudno, co ma być to będzie Najważniejsze, że Ola zdrowa i ładnie rośnie Nie spodziewałam się, że opieka nad noworodkiem zajmuje aż tyle czasu. Niby wszyscy o tym mówią ale trzeba tego samemu doświadczyć, żeby uwierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 13:40
machirude, Zofiija lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyNiestety tez nie wiem jak z insulina do posiłków.
Byłam dziś na ktg, dostałam też już skierowanie do szpitala. I pytanie, bo ja tego nie pojme chyba już do końca ciąży moja lekarka od cukrzycy mówi, żeby zgłosić się po skończonym 39 tygodniu. Myślałam, że to będzie po terminie porodu czyli 39 i 7 dzień wg tych suwaczkow na belly, ale moja prowadząca mówi, że to za tydzień już jest no i teraz jak to napisałam i przeczytałam, to stwierdzam, że ma rację, bo tp to skończony 40 przecież. Ehhh... -
38+6
córka była z 38+4 a syn 38+1 lub +2
ja sie nie boje
ale tez dlatego, ze poprzednim razem spanikowałam przy znieczuleniu, choć znieczulali mnie tak trzeci raz w zyciu (mam lek na igły i szpitale)
nie moge sobie na to pozwolic
za pierwszym razem zgubiła mnie psychika przy pionizacji
modle sie tylko bysmy trzecia i ja i synus przezyli
kassie
całe 46 dni
tak bardzo nie chciałam żeby był yo 15.
tak bardzo czulam, ze to bedzie 15. Zimnej Zośki (jak to gin powiedział-wrednej Zoski...) no cóż, tesciowa wredna Zoska bedzie miała prezent