Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj ja tez bym chciala jak najszybciej do domu..zobaczymy.
Mi sie dziewczyny od 38 tyg calkowicie cukry unormowaly
.takich dobrych to chyba nie mialam jeszcze i to już tydzien caly czas dobre mimo tego ze coraz wiecej jem i jestem ciągle głodnakamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Zakochana mama2 -
Kassie u mojej też robili echo serca w pierwszej dobie, bo było słychać szmery i coś jej się nie domknęło (to podobno normalne u noworodków), a w 3 dobie na drugim badaniu już było cicho i zamknięte teraz 18.04 robimy kontrolne. Także nie martw się, bo to na pewno nic groźnego
My mamy już 6 tygodni, kolki tfu tfu poszły sobie w cholerę i robimy się przekochana smieszka rodzicówKassie, Zofiija lubią tę wiadomość
-
kassie
my tu trzymamy mocno kciuki, wiesz, że maja moc
wierzę, ze wszystko będzie dobrze, jak fajnie ze ściągaja lekarza
nic nie prognozuje, ale raczej zacytuje "im głosniejszy szmer, tym mniejsza dziurka"
a szmer nic nie musi znaczyć
tak samo sa wady, które duzo później sa wykrywane (powazne) i szmerów dziecko nie miało
na ta chwile to nic nie znaczy, najwazniejsze że lekarze dmuchają, chuchaja i coś robia
Poza tym sama widzisz, że Kacperek ma się bardzo dobrze, a to najwazniejsze-czy nie sinieje, czy sie nie męczy, nadmiernie poci, czy nie ma tzw trójkata zasinienia...na pewno ci wszystko tłumacza
nie jest to łatwe, ale głowa do góry, kardiolog zrobi echo i od razu wszystko sie wyjasni
czekam na wieści, a wiem, że dobre wieści -
Ja jak zwykle z doskoku...
Kassie przede wszystkim ogromne gratulacje! Twój Kacperek waży dokładne tyle co moja córcia i tylko 1cm dłuższy
Wiem że to trudne ale postaraj się nie przejmować szmerem. Prawie wszystkie te szmery przechodzą same bardzo szybko. U mojego bratanka na przykład. U nas szmeru niby nie było a coś tam niedomknięte. Ale to częsta przypadłość więc próbuję się nie martwić. U Was też będzie dobrze!
U nas ok. Tymcio raczej bezproblemowy, tylko czasami się nudzi albo postanawia jeść małe porcje a co np. godzinę. No i wieczorami jest sporo aktywny ale szybko się nudzi i nie wiadomo czego chce. Aczkolwiek disiaj ponad godzinę leżał i nawet bez zabawek czy zajmowania się nim ponad godzinę. Mam nadzieję że kolki nas już nie dopadną bo dziś skończpone 7 tygodni. Starsza okropnie rozdarta ale jeszcze jej ani siebie nie zamordowałamTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Niestety przyszlo nam sie zmierzyc z wada serca. Wada byla nie do wykrycia na usg prenatalnym. Kacperek ma dziurke w serduszku. Do konca niewiem jeszcze dokladnie co i jak bo wczoraj o 17 mial echo serca. Po badaniu poprosilam o wypis bo mialam wyjsc dopiero dzisiaj. Nie dociera to do mnie. W maju jestedmy juz zapisani do kardiologa do katowic. Bedziemy pod stala obserwacja. Tak bardzo sie boje.. Nikt w rodzinie takiej wady nie mial. Cos poszlo nie tak w pierwszych 6tc..