Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mówiła, że na razie mam jeść w nocy, ale będziemy dążyć do wyeliminowania tego posiłku. Na razie nie mogę zrezygnować bo i tak mam acetonu dużo.
Marzenka ja też miałam 80 acetonu i diabetilog powiedziała, że na spokojnie wyeliminujemy to. Mam nie panikowac, dużo pić więcej jeść, a jak nie pomoże to w pn znowu wizyta u dietetyk. Dzisiaj zjadłam na śniadanie 2 kanapki jak będzie aceton to jutro mam zjeść 3 i nie martwić się skokiem cukru. -
kamciaelcia wrote:pytam z ciekawości-a nie natrectwa-bo mówiły ci wczoraj, zeby nie jeść w nocy...A może ty głodna jesteś???czy z myślą o ketonach?
-
kamciaelcia wrote:marzenka, mi nic nie mówiła o nocnym, ale ze ostatni posiłek o 21.30
nawet nie rozmawiałyśmy o diecie, bo widziała, ze cukry ok i ketony w miarę
Kamcia napisz co wczoraj jadłaś przez cały dzień i ile i w jakich godzinach?
Bo to mnie zadziwia, że nie masz ketonów, nie jesz w nocy .... Też tak chcę.
A mi ketony rosną (( buu
-
marzenka, dwie ok 60g, zalezy jak kromkę ukroją, ale wczoraj nie kupiłam swojego chleba i dziś poeksperymentuję na 2 sniadanie
na 1. nawet tego chleba nie przełknę i jem wafle ryzowe, nawet z ciekawości(dzieki agatii) zmierzyłam ketony po śniadaniu nr 1 i ich brak. Ja zawsze miałam problem z porannym jedzeniem i dlatego bardziej syte musi u mnie być 2 śniadanie.
agatia, myślałam, ze masz mierzyć, czy spadły ketony, a ty piszesz, czy rosną...Po takiej porcji moga ci jeszcze rosnąć???Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:45
-
Cześć dziewczyny, współczuję wam tych ketonów, ja naszczescie nie mam. Ostatni posiłek jem o 23 2 kromki wasa z serem żółtym lub jakimś twarozkiem i zagryzam kabanosem z kurczaka albo dokładam troszkę ciasta drożdżowego. Cukier na czczo nigdy nie przekroczylam 90 a i wczoraj po śniadaniu miałam tylko 100 wiec dzisisj zaryzykowalam i odłożyłam jedna kromke, zaraz będę mierzyć i się okaże jak cukry.
-
kamciaelcia wrote:i co, mogę te truskaweczki???