X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie dalyscie mi znać, kiedy cukier rośnie po owocach i mam wszystkie palce poklute :) i dziś poszalalam z owocami. I jak dzisiaj klulam się w serdeczny palec, to ból i sztywność utrzymywały się godzinę ;)

I brak mi pomysłów na obiady. ..dotąd nie gotowalismy regularnie, a teraz musze mieć zupkę i 2 danie. . .może jakieś pomysły? ?zupka każda (i żeby pasowała do ziemniaczkow i makaronu )a drugie danie Lubie z sosem bo tak do kaszy pasuje ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ciągne za język i ciegne, ale skąd miałaś glukometr? Bo tak fajnie ROZSĄDNIE dzialalas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia a Ty jakie zupy jesz?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie miałam pomidorowa, jarzynowa i ogorkowa ;) np ogorkowa w dzień zjadłam z ziemniakiem a na noc z makaronem. Chciało mi się szczawiowej ale nie chciało mi się latać po sklepach. ..potrzebuje pomysłów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia glukometr dostałam wtedy w poradni diab. Fajna pielęgniarka jak przyszłam to id razu mi dała :) i służy mi do teraz, bo teraz mam za dobre wyniki i się nie należy. ;)

Co do zup to ja mam kalafiorową, a chodzi za mną krupniczek :)
    A do kaszy ja lubię gulasz z warzywkami albo rybkę w sosie "śmietanowym" z jogurtu nat.

Ale dzisiaj sie najaadłam. Zrobiłam sałatkę z ryżem, kukurydzą, ogórkiem,.serem tofu i kurczakiem. Zjadłam caly talerz cukier 80, więc po godzinie zjadłam dokładkę. Cukier miski, więc zaryzykowałam makaron z mlekiem. Zobaczę jaki będzie cukier po mleku, bo ja bez mleka nie mogę żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 19:20

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a ta sałatka, to z kukurydzą z puszki?
    a mleko z makaronem kiedy jadłaś? ciepłe mleko? i jak z cukrem?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi makaron z mlekiem posłużył. Tez się obzarlam kasza owsiana, gulasz z indyka i kapusta kiszona a po -pomelo 2 cząstki. Krupniczek tez bym zjadła ale nie gotowałam z 7 lat jak nie dłużej. Zaczyna mnie od mięsa odrzucać. ..i nie mam na jutro ani pomysłu ani zakupów. Zamiast zupy to dam radę z mlekiem ale wtedy wypada zrobić 2 danie. Chodzi za mną jakaś zapiekanka makaronowa i dziczyzna. ..ale trzeba myśleć realnie tzn co zrobić by było szybko :) jeśli chodzi o zakupy i gotowanie

I rzeczywiście, agatia, udało ci się wtedy z glukometrem bo teraz zostalabys z niczym. ..

Mam problem z 2 śniadaniem. Pierwsze mam leciutkie i nadrabiam drugim, co do chlebka np śledzik jajeczko parówki a dziś nawet dorsz w oliwie ( kupiłam w biedronce skład dorsz, oliwa z oliwek, sól ). Co można jeszcze wymyślić nieweglowodanowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 19:39

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:

Ja lekko podgrzalam w mikrofali i jadłam o 15, dałam 15 szt makaronu i 150 ml mleka, cukier chyba 92

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kukurydza z puszki?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję kukurydzy z puszki i nie jadłam jeszcze, choć mam ochotę na taką slodziutka ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Tak z kulurydzą z puszki, ale dałam ćwierć puszki na miskę. Mleko z makaronem i odrobiną ksylitolu zjadlam o 18.30. Mleczko ciepłe :) 250 ml mleka i 80 g makaronu. Ale jestem pełna :)

• Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sobie sałatkę z kukurydzy w puszcze, cebulki marynowanej, wędzonej piersi indyka i to wszystko w sosie czosnkowym z jogurtu naturalnego z ząbkiem czosnku. Cukier był ok ale jadłam na kolacje z jedną kromeczką chleba.

agatia lubi tę wiadomość

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja właśnie mam problem co nieweglowodanowego do śniadania oprócz jaj. Wędzonych ryb.mi ginka kazała nie jeść, więc odpada i śledź. Też nie mam pomysłu co jeść.
    A ten dorsz z biedry to wędzony?

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać, ze mleczko na słodko z makaronem cukier 115 :)
    Ja na podwieczorek muszę robić sałatki bo chleb i jogurty niezbyt mi smakują, owoce też średnio. ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dorsz z puszki nawet nie śmierdzial wędzonym, pierwszy raz jadłam taka fajna rybkę z puszki, może nie był wędzony. ..nawet się po nim nie odbijalo. A jak zjem od czasu do czasu to nie przesadzajmy że zaszkodze, bo gorsze powietrze mam za oknem o tej porze dnia ;) jajko, śledzie, parówki zaliczyłam i nie mam ani smaku ani pomysłu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej gince bardziej chodziło o złapanie listeriozy albo bablowicy z surowej ryby. Ja ryby uwielbiam, więc piekę ale zjadlabym makrelke wędzoną albo inną rybkę :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba w puszcce jest niewedzone. ..a w listerioze nie wierzę w rybach wedzonych na gorąco ale takiego swiezutkiego halibuta zawsze kupowałam w Kołobrzegu, u nas nie ma takiej jakości ryb wedzonych. ..
    A co do tej puszki to serio polecam (były jeszcze 2 rodzaje ), marki minerva zapakowane w papierowy kartonik

Ale to dla odmiany, bo codziennie tego nie da się jeść.

Czyli nie ma pomysłów? ??musze poczytać jak się robi krupniczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:05

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w konserwach możemy jeść chyba? kupiłam w biedronce jakieś rybki w oleju i tam jest węglowodanów 0 (zero) :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka, mi chodzi najwięcej o pomysły na 2 śniadanie do chlebka i dzisiejsza puszka ryby była super trafiona. Czasem dołączam parówki, jajko, robię śledzika w jogurcie. Ale trzeba sobie urozmaicić bo to szybko się znudzi. I może być trochę kaloryczne!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę jutro do biedronki to zobaczę jakie rybki mają.
    No właśnie Kamcia te nieweglowoodanowe dodatki to słabo mi do głowy przychodzą.Ja parowek na śniadanko unikam bo jednak mają trochę węglowodanów.Chociaż jutro coś muszę dołożyć do kanapek, żebym nie była głodna. Albo dołożę kromkę chleba, najwyżej cukier skoczy.
    Za mną chodzi domowy paprykarz, ale to rwczej na kolację bo z ryżem.

Kamcia a Ty mleko z makaronem jesz na obiad hako zupę?

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ