X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jadę do poradni, już na samą myśl robi mi się niedobrze.
    No i muszę zadzwonić do kliniki i o tydzień przyspieszyć na środę wizytę u ginki. Mam koszmarnie niskie ciśnienie, a bez kawy go nie podniosę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu schudłam 0,3 kg :/ pewnie od lekarki dostanę ochrzan, jak by to była moja wina :/ jem jak chłop pracujący fizycznie :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi-planuje coś do kieszeni włożyc dla wyrównania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kasia1980 Nowa

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chętnych - tu można bezpłatnie zadać pytanie lekarce diabetologii
    http://www.poradniacukrzycowa.pl/zapytaj-diabetologa/

kasia1980
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co najadłam się że hej ... a cukier po obiedzie 94 ... Dziwne nigdy tak niskiego nie miałam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko się cieszyć :)
    ja to w paranoję mierzenia znow wpadłam, bo z minutami się wyniki zmieniaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tylko się cieszyć :)
    ja to w paranoję mierzenia znow wpadłam, bo z minutami się wyniki zmieniaja

Spokój to podstawa. Stres podnosi cukier. Spokojnie Kochana. Wyniki się będą zmieniać a niewielkie odchylenia od normy to jeszcze nie jest powód do niepokoju:) wszystko będzie dobrze tylko nie męcz paluchów:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepokj jest, bo co ja zrobię, jak tej znów sie zachce dać mi insulinę w dzień :) mam igłofobię! wieczorem m. mi wstrzyknie, ale ja sama tego bym nie zrobiła :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę krótko diabetolog jest po&@#@a. Powiedziała, że ona nie wie skąd tyle acetonu przy tak ogromnych ilościach jedzenia. Ona mnie już prowadzić nie będzie bo nie ogarnia tego, mam przyjść w piątek da mi skierowanie do Warszawy albo do Łodzi do szpitala i potem będę jeździła tam do poradni :/ w czwartek jadę prywatnie do Warszawy może tam lekarka mi pomoże :( tylko nie wiem jak wydole finansowo :( jestem yak zalamana, że nie wiem co robić. W środę mam ginke może ona mi coś jeszcze poradzi bo ja jestem bezradna.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytaj kochana ginki. Ale zszokowałaś mnie pisząc o tej swojej diab...Może i dobrze, ze szybko zerwiesz z nia kontakt. Nie zazdroaszczę dalszego dojezdzania, bo kazdy [pieniądz się liczy, ale największa nadzieja w gin! Nie rozumiem, czemu dziś ci nie dała tego skierowania???no i chyba masz prawo zadać zaswiadczenia, czemu nie chce cię prowadzić!!!

a gin na nfz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia całą drogę do domu łzy płynęły mi ciurkiem. Zostałam sama z cukrzycą, podniesuonymi wynikami, acetonem i wszystkim płatnym 100%. Ona powiedziała,że dla niej to nie jest typowa cukrzyca, może jakaś inna choroba metaboliczna stąd ten aceton i niech ktoś inny to diagnozuje bo ona od tego nie jest.
    Będę musiała busem w ciąży dojeżdżać 120 km i potem po Warszawie i bulic 160 zł za wizytę. Ale plus taki, że lekarka pracuje w Wawie w szpitalu, jest ginekologiem u diabetologiem w jednym. Może ona coś zaradzi.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

A nie męczą Cię jakieś mdłości lub wymioty?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym mimo wszystko szukała pomocy na nfz. Bo nie tylko wizyty kosztują, czy dojazdy, ale tez paski do glukometru, na ketony, i jaka cena insuliny na 100%...
    Spytaj gin, co dalej(ale wydaje mi sie ze tamta musi napisac czemu nie prowadzi, chociazby cos typu " nie ma potzreby", albo "pacjentka zdrowa"), bo twój gin musiałby napisać na nowo skierowanie. Nie martw sie na zapas, bo cukrzycy jeszcze nie masz i z twoim doświadczeniem na tym etapie na pewno ogarniesz...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwa nie mam mdłości i nie miałam.
    Kamcia moja gin mi nie dała skierowania tylko rodzinna, bo do gin chodzę prywatnie. Nie mam szans na kolejne skoerowanie na NFZ bo pytałam i dzwoniłam. Zapytam tej lekarki w Wawie czy ona nie może mnie jakoś przygarnąć do poradni przy szpitalu.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    niepokj jest, bo co ja zrobię, jak tej znów sie zachce dać mi insulinę w dzień :) mam igłofobię! wieczorem m. mi wstrzyknie, ale ja sama tego bym nie zrobiła :)

Czyli Ty już bralas insulinę? A teraz bierzesz tylko na noc?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi, nie, ja mam teraz insuline tylko na noc od tygodnia. Nie jestem w stanie zrobić sobie sama wstrzyknięć :) a moja diab. najwyraźniej jest wyczulona na te liczby, skoro po tygodniu diety dostałam insuline i musze zrobić tak , zeby do końca ciąży nie mieć na dzień, bo ja mam taka prawdziwa fobie(lęk pourazowy)do igieł i szpitali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co ci powiedziała ta z wawy?jak ona spostrzega tę chorą sytuację?i dlaczego ta twoja każe ci czekać do piatku ze skierowaniem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wawy jadę dopiero w czwartek, w środę idę do ginki, żeby rozeznala sytuację i powiedziała co dalej.
    Ona do piątku kazała mi jeść normalnie nie trzymać diety, żeby zobaczyć czy będzie aceton. Teraz zjadłam 2 białe kromki z serem i cukier 89.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukier lepszy niz po razowym :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ