Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka, podobno 12 zł za 24 lancety(czyli pewnie 4 bębenki), mój m. jeszcze do domu nie doszedł
za 2 op płacę 25 zł(więc ty tez pewnie), bez recepty ok 40 zł za opakowanie
a co do twoich cukrów, to dla mnie taki mały uspokajajacy dowód, że zdrowe ciezarne tez mają niezłe skoki po słodkim...na pewno wyzsze niz moje 130Dorinka, Asia_30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:żabka, podobno 12 zł za 24 lancety(czyli pewnie 4 bębenki), mój m. jeszcze do domu nie doszedł
za 2 op płacę 25 zł(więc ty tez pewnie), bez recepty ok 40 zł za opakowanie
a co do twoich cukrów, to dla mnie taki mały uspokajajacy dowód, że zdrowe ciezarne tez mają niezłe skoki po słodkim...na pewno wyzsze niz moje 130
Na pewno przecież jedzą co chcą nie które nie patrzą na diete -
oj dziewczyny to teraz mnie nastraszyłyście tymi skokami. to teraz nawet jak jest wynik w normie po godzinie to nie można być go pewnym eh. zwariować można przez te cukry.
zjadłam teraz jogurt z otrębami i cynamonem i do tego gotowane jabłko hmm ze skórką. zmierzyć po godzinie od rozpoczęcia czy szybciej? -
racja racja, nie ma co wcześniej panikować
to mykam czytać książkę, bo mam zaległości
elaria ja właśnie uwielbiam grę o tron i czytam taniec ze smokami :)a serial jest zaje*bisty
miłego dzionkaElaria lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:rudzina
trza ją złapać z glukometrem po torcie i ciasteczkach
Przy jej ciążowych zachciankach nie bedzie to trudne zadanie
Asioczek teraz to przez sam stres Ci skoczy cukier! Każda cukrzyca inna, pamietaj, to co zalecaja jednej z nas u drugiej nie musi działać. Stosuj się do zaleceń swojeego lekarza i wypracuj u siebie samej jakiś system. Niektórym dziewczynom każa konsekwentnie mierzyć po 2h - nie mnie oceniać czy to dobrze czy źle;ja mam mierzyć po godzinie ale od ZAKOŃCZENIA posiłku.kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość
Rudzina -
Dziewczyny to ja juz sama nie wiem jak mamy mierzyc. Mnie kazali po godzinie od zakonczenia posilku i bede sie starac wierzyc ze tak ma byc
Bylam dzis na zakupach i kupilam sobie keczup z kotlina 60% mniej kalorii. Probowala go ktoras? Bo ja boje sie go uzyc wiec kupilam jeszcze stewie w tabletkach i cukinie i planuje zrobic swoj domowy keczupMyslicie ze jest szansa ze bedzie po nim ok?