X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia i po tym wszystkim juz niedługo zdrowa dzidzie przywitasz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Iwoncia:-(
    Też na koniec się przykleilo no trudno dobrze ze bliżej masz do mety:-)
    Dasz radę:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Iwoncia :) hmm nie wiem, gdzie masz przekroczenie, wydaje mi się że wyniki ok. Ale lekarz niech się wypowie :)

Moja diab mówiła mi na.wizycie i dzisiaj przez tel, tak jak napisała twarden. Dla ciężarnej norma jest do 120 do godziny po posiłku. Zatem cukier w żadnej minucie tych 60 min nie może być powyżej 120. U mnie takie przekroczenia są.
    Diab mi jeszcze mówiła, ze przy Hashimoto jest duże prawdopodobieństwo autoimmunologicznej cykrzycy typu 1. I, że poniżej 24 tc nie ma mowy o cukrzycy ciążowej, jest to po prostu nie zdiagnozowana cukrzyca z przed ciąży. Wyniki wcale nie muszą być znacznie ponad normę, a i tak świadczą o cukrzycy. Zatem diab na nfz wprowadziła mnie w błąd :/.

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia mi diab mówiła, że ani letrox ani euthyrox nie mają wpływu na cukier na czczo. Letrox w ogóle bo nie ma laktozy, a euthyrox może jakoś sladowo, ale nie jest to udowodnione bo są to śladowe ilości :)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zjadlam kawałek tortu i cukier - 100...
    Odebrałam wyniki moczu i znowu mam leukocyty i bakterie a do tego tym razem jeszcze jakieś nabłonki owalne od 0-1. Juz wyczytałam, że to z nerek i w ogóle więc zezarlam tesciowego torta. I mam to w nosie...
    I powiem wam, że tymi cukrami to ją już się nie przejmuje bo to mały pikus. Jak ktoś ma cukrzyce przed ciążą to dla niego ryzyko jest wysokie. W tej ciążowej chodzi o to żeby stabilizować cukry na pewnym, w miarę stałym poziomie i tyle bo u nas największym powikłaniem może być makrosomia plodu.
    Zresztą już mnie te wszystkie straszenia zaczynają denerwowac. Wszystko może coś spowodować. Kobieta z cukrzycą może urodzić duże dziecko. Zdrowa też może. Wszystko opiera się na gdybaniu. Może wystąpić to a może wystąpić tamto. Bla bla... Idąc ulica możesz dostać w łeb...
    A do tego te wszystkie glukometry są o kant du... poltłuc.
    Dodam, że jeszcze dzisiaj zjadłam kawałek pizzy - po godzinie cukier na jednym glukometrze 95 a na drugim 117. Któremu wierzyć? Nowszy jest ten, co dostałam od lekarki i pokazuje niższe wartości... Drugi pożyczony, przemyty przez męża chusteczką dezynfekujaca, używany już jakis czas przez kogoś innego...Predzej mnie te bakterie w moczu wykoncza niż te cukry... Ale mam wnerwa...

kamciaelcia, Rudzina, żabka04, twardan, Miuu, Dorinka, Asia_30 lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:

elaria ja właśnie uwielbiam grę o tron i czytam taniec ze smokami :)a serial jest zaje*bisty :)
    miłego dzionka :)

:) Miło, że ktoś skojarzył. Ja bardzo polubiłam Dornijczyków z ich luzackim podejściem do miłości. Strasznie wkurzyłam się na Oberyna, że tak głupio dał się zabić :( Szkoda mi Elarii. Babka z jajami.

Rudzina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi ale mi poprawiłas humor

Bo tyle żalu a tyle racji ci wyszło! !wiec dobrze ze sobie wynagrodzilas i tortem i pizza :D tez juz cukrzycy ciążowej nie rozumiem

Rudzina, Ajwi lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie widzę, że się bojowo nastawiłaś, ale nie dziwię się. Jak mi cos nie tak wyjdzie w badaniach to też mnie szlag trafia bo sobie myśle cholera, musi sie do jednej biednej ciężarnej przyczepiać jakieś gówno co chwilę? Nie moze być sprawiedliwie? Tzn jak już łożysko za nisko to cukrzycę komuś innemu???

I z tą cukrzycą niby ok, do opanowania, ale byłoby miło gdyby podali jakieś jasne zasady, co kiedy i jak. Co mozesz zjeść a czego nie, co ile i jak/czym mierzyć. Bo jeśli glukometr taki omylny i to o tyle, to czy te pomiary mogą być podstawą do tego, żeby się faszrować insuliną? Męczyć tyle czasu? Ok, wiem, to tylko jedzenie i dla dobra dziecka, ale właśnie - czy to takie dobre, że jak wariatka sobie owoce wydzielam? Do Ikei z glukometrem wczoraj pojechałam... w połowie działu sypialnia na zegarek i do kibla szorować ręce. Wnerwa dzielę razem z Tobą!

Ajwi lubi tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama cukrzycy nie miała w ciąży, ani w ogóle nigdy, a mojego brata urodziła w wadze 4400 i to siłami natury.

Ajwi lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kocham Grę o tron ;) oczywiście poznałam po zdjęciu hahaha, już niedługo kwiecień...

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka w zeszłym roku bez nadwgi, cukrzycy, genetycznych predyspozycji urodziła synka 4800 :P (co prawda potem skarżyła szpital bo prawie się przekręciła, nie zrobili jej, pierworódce, cesarki a wiedzieli, ze dziecko jest bardzo duże i było z nią bardzo źle).

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miała cc czy sn?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sn, skończyło się wszystko dobrze, ale też jakiś czas temu robiła jakąś operację plastyki pochwy.

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! Horror, a myślałam, że w XXI wieku takie rzeczy w Polsce się nie zdarzają. Moja ciocia w latach 70 miała taki przypadek i mocno ją pokiereszowało, ale mięło 40 lat... :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina
    Ważne ze dobrze się skończyło (np zdarza się że cc potrzebne w trakcie a o czasem jest za późno. ..)

Wszystko zależy od lekarza. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co im się tam stało, zbiorowe zaćmienie umysłu czy co. W każdym razie juz po fakcie narobili tam takiej awantury, że zakładam, że następnym razem przez myśl im podobna akcja nie przejdzie. Ale to tylko taka dygresja odnośnie zwiazku dużych dzieci z cukrzycą ;)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina mój mąż rodzac się ważył 5.5 kg ale teściowa miała cc

Ja jako wcześniaków 2480 :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2700 jakieś 2tyg przed terminem, więc w sumie do wcześniaków się nie zaliczam (jestem drugą z 6 dzieci, mama mówi, że to był jej nadłuższy i najboleśniejszy ze wszystkich poród a jednocześnie byłam najmniejsza), mąż 3200 w terminie ;)

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dobre chyba wezmę z ciebie przykład ajwi :-)
    Dlatego po przeczytaniu waszych postów a ten ajwi mnie przekonał postanowiłam zjeść 3 nalesniki z białej mąki z dżemem porzeczkowym i jeden z jagodowy hahahah
    Za godz zobaczymy jaki wynik.
    100po torcie to u mnie będzie 80-99????

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła syna 5kg:-) nie miała cukrzycy dopiero teraz po 40-ce dostała cukrzycę:-(

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ