X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a sprawdzisz i po 30 min? :)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:

Spoko :-)
    Do czego ty mnie namawiasz???? Wiesz ze nie lubie się kluc hahahha
    Spoko sprawdzę sama jestem ciekawa to dobry pomysł :-)

Jutro muszę kupić melise dopada mnie straszna złość przemienia się w radość do płaczu i tak w kółko jestem strasznie nerwowa!!!:-(
    Mąż uwagę mi nawet zwrócił:-(

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś rozpisałyście :)
    Wiecie co, ja trochę wyluzowałam z tą cukrzycą. Jem co 2-2,5 godziny posiłki. Generalnie się mieszczę w 120, czasami jak coś nowego spróbuję bądź dodam to mi wystrzeli do 130. Ale generalnie nie przekraczam. Jedynie z tymi ketonami różnie mam. Raz są, raz ich nie ma. To mnie najbardziej wkurza...

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boję tych ketonów.
    Dostałam skierowanie na badanie moczu.
    Ostatnio badalam bo gin chciał i wyniki były ok. Mam nadzieję że tym razem też będą ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:

Yeeeee 105:-)

Ajwi, Rudzina, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Yeeeee 105:-)

Ciekawe czy urośnie czy spadnie????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, my ketony badamy codziennie w domu
    i czekam na efekty nalesnikowe :)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem :-)
    Z jednej strony to taka zabawa z tym mierzeniem cukru człowiek się nakręca payrzy na cyferki a ja to wogole żyje cyferkami (zboczenie zawodowe) i się jara a z tymi ketonami dla mnie osobiście to nie fajna byłaby już zabawa :-(

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te naleśniki to z mąki pszennej? Ja to po pierogach miałam 139 cukier więc sobie darowalam. Mogę zjeść tylko 3 pierogi a trzema pierogach nie najem się:((

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tortowa.
    Też zamierzam spróbować z pierogami ale muszę mieć wene żeby zrobic je. Bo ja robie hurtowo i część mroze, nie umiem zrobić kilkanaście na obiad:-(
    Pewnie dziecko moje wyzdrowialy i pójdzie do przedszkola to stanę i zrobi bo bardzo jestem ciekawa z sosem czosnkowym ile wyjdzie.
    Faktycznie 3 też bym się nie najadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 19:18

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za zdrowa jesteś na ten wątek :)
    Jeszcze wynik po 1h :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia hahha moja diabetolog mówi co innego:-)
    Są gorsze przypadki tak bym to ujęła :-(
    Już za 5 min idę.
    Wy mierzyć dokładnie równo 1h????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czas wysrodkowuje ( ale to długa historia )
    A ja mam od rana nerwy i cały czas przekraczam
    Juz taki dzień przerabialam i moje wysokie cukry pięknie to odzwierciedlily. Ale dzisiejszego dnia to już mam dosyć. Wiecznie widzę 124.125.124
    Tylko po zupie nie przekroczyłam
    Musze się wyspać i wstać z innym nastawieniem bo kolejnego dnia z takim humorem i takimi cukrami nie przeżyje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kitu Żabka za zdrowa jesteś tutaj;)

A ja się zawziêłam, że będę jadła tak, żeby być syta i jeść 5 posiłków, bo podjadanie co godzinę mnie męczy, a aceton świadczy, że organizm nie dojada. Będę jadła dużo az do syta, nawet jak ma być skok cukru. Będę mierzyla po 30 i 60 min i najwyżej dostanę insulinę.
    Bo do tej pory jadłam co 2h po trochu, czasem co godzinę, a to nie zdrowe i organizm nigdy nie jest syty.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    No właśnie widzę, że się bojowo nastawiłaś, ale nie dziwię się. Jak mi cos nie tak wyjdzie w badaniach to też mnie szlag trafia bo sobie myśle cholera, musi sie do jednej biednej ciężarnej przyczepiać jakieś gówno co chwilę? Nie moze być sprawiedliwie? Tzn jak już łożysko za nisko to cukrzycę komuś innemu???

I z tą cukrzycą niby ok, do opanowania, ale byłoby miło gdyby podali jakieś jasne zasady, co kiedy i jak. Co mozesz zjeść a czego nie, co ile i jak/czym mierzyć. Bo jeśli glukometr taki omylny i to o tyle, to czy te pomiary mogą być podstawą do tego, żeby się faszrować insuliną? Męczyć tyle czasu? Ok, wiem, to tylko jedzenie i dla dobra dziecka, ale właśnie - czy to takie dobre, że jak wariatka sobie owoce wydzielam? Do Ikei z glukometrem wczoraj pojechałam... w połowie działu sypialnia na zegarek i do kibla szorować ręce. Wnerwa dzielę razem z Tobą!

No to jest właśnie dla mnie głupota ... Ją na tym nowym glukometrze cukry bez żadnego wysiłku mam idealne... Jak lekarze na podstawie nierzetelnych pomiarów mogą kazać przyjmować kobietom insulinę - nie pojmuję... Przed przepisaniem insuliny powinni kierować do szpitala na rzetelne badania...
    Idę o głowę, że gdybyśmy się spotkały każda że swoim glukometrem i sprawdzi!y cukry na każdym urządzeniu to byśmy wszystkie zabraniały ...
    Oczywiście, będę się odzywiać wg zasad ale już bez przesady...
    Wiadomo - tort i pizza to jednorazowy wybryk ale nie zamierzam się katowac...
    Mam już paski tylko do tego nowego glukometru i będę go używać...
    Codziennie jem jabłko i czasem jeszcze później mandarynkę albo inny owoc cytrusowy... Dzisiaj rano po badaniach na czczo wypilam trochę soku marchwiowego bo nie miałam nic innego pod ręką... Słowem dzisiaj dieta mi nie wyszła a cukry mam wszystkie ledwo podchodzące pod 100! I weź tu człowieku bądź mądry i się zadreczaj myślami który glukometr wskazuje prawidłowo.???

Asia_30 lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 1h -129!
    Ja też kamciaelcia dziś widzę 97,115,110,129
    Ale cały dzień od rana a nawet od wczoraj na budowana chodzę mam jakieś napady humorkow więc też bym dodała stres:-)
    Ja jestem ciekawa co diabetolog powie na wizycie na te wyniki mam 7.03

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja jadam co 3 h aż do bólu np rano (tak działa na mnie 1 kromka )a na obiad to już do granic ledwo dojadam po 21. Ale ja myślałam, że skoro tak często jesz to czujesz się najedzona. ..najlepiej ci szlo jak dostałaś zielone światło na jedzenie wszystkiego. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak teraz po nalesnikach?

Nie dojrzalam pierwszej linijki. Super wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 19:45

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po godz 129

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi
    Zawsze możesz iść z glukometrami do laboratorium i je sprawdzić. Nawet prywatnie to koszt 7 zł
    a co do insuliny -ona nie przenika do dzidzi a cukry wręcz niszczą łożysko. ..domyślam się ze nie insuliny a igły się boisz...ja tez ale szczerze to nakluwaczem bardziej boli

Glukometr ma polskim rynku może mieć 25%błędu pomiarowego ale to działa w dwie strony 100 na glukometrze może być 125 lub 75 w lab.pamiętaj ze i każda kropla krwi ma inną wartość Na pewno widać czy cukru mocno skaczą.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ