Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
domi, to ja mam dzisiaj rybkę i sprobuje z frytkami, a co tam, od kilku dni nie miałam nawet przekroczenia
a kapusta kiszona czeka w lodowce:)
poza tym, ja nie jadam słodyczy, mój mąż za to za dwoje. przez miesiac lezy czekolada gorzka i jeszcze nie otworzyłam. greipfruty za to dominujadzis zjem dwa:)
teraz ide na spacer, córci swiatełko zapale -
Rudzina daj znac. Bede oczekiwac z niecierpliwością
Po dodatkowym posilku z tym samym tylko zamiast bialego pieczywa taka sama ilosc chleba pelnoziarnistego cukier 95.
Kurcze dziewczyny mnie juz zaczyna leciec 4 tyg.na diecie ale gdyby moj gin byl zwolennikiem wykonywania krzywej 24-28tydz. to prawdopodobnie dopiero w przyszlym tyg. bym ja wykonala.
A co to za forum na fejsie o ktorym piszecie? To grupa zamknięta? Nie mam jeszcze fejsa ale moze bym zalozyla jak tam takie ciekawostki z frytkami wypisujecie -
Znam grupę
sa tez Słodkie mamy, troche mniej aktywna. Zjadłam, niech się dzieje wola nieba, to mój drugi raz, jak się wynik potwierdzi tzn ze póki co te 2 pieczone ziemniorki mi nie szkodzą. Co do słodyczy przed ciażą też jakos nie wciągałam namiętnie. A juz ciasta mogłby nie istnieć dla mnie! Ale teraz bym zjadła szarlotkę... póki co do typowych słodyczy po prostu mnie nie ciagnie, wypijam kubek gorzkiego kakao które dla mnie jest słodkie (zakładam że z gorzka czekoladą efekt ten sam
) i póki co, odpukać, wystarcza.
Mam pytanie odnosnie granatu, ma dużo cukru? Próbowałyście? Bo siostra mi zostawiła i tak go omijam na razie ale taki jest maluszek, może na podwieczorek...Rudzina -
nick nieaktualnyDomi bo prawda jest taka że na te cukry na czczo mamy raczej mizerny wpływ. W 30-32 tc znowu zaczyna się rewolucja hormonalna i dlatego często w tym okresie pojawiają się zaburzenia i trxustka albo da radę albo nie. Jak da to po kilku dniach wróci do normy a jak nie to insulina no i tyle.
Mi dodatkowo w tym okresie zaczęły podnosić się cukry po śniadaniu i obiedzie ale reakcja moja była natychmiastowa. Poskutkowało bo można było coś z dietą zrobić ale na cukry na czczo...to jest zagadka na miarę nobla.
Warto zmierzyć cukier w nocy 2-4 żeby wiedzieć czy wysoki cukier jest efektem odbicie po spadku w nocy czy się tak utrzymuje przez całą noc (efekt brzasku czy ten drugi ale nie zapomniałam jak się zwie)domi05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mappi, dzisiaj zmierzę w nocy, i tak wstaję co dwie godziny do łazienki więc żaden problem, nawet męża budzikiem nie będę musiała budzić
zabuszka ja też ryby w pomidorach nie umiem przełknąć, a do tego cukier mi po pomidorach skacze, spróbuj opanierować w mące pełnoziarnistej, tylko tak delikatnie i nadmiar mąki strzepać i upiec sobie w piekarniku, albo nawet na patelni na odrobinie oleju, u mnie cukier wczoraj był ok -
witam i ja:)
ja dzis testuje fileta w papirusie takiego z winiary,własnie skonczyłam- cos innego w smaku.
ja jestem z tych co ryb ani mleka nie tchna...
moje cukry nie wariuja, ketony tez codziennie ok, mimo ze to tyle tyg ciazy, ale moze to dlatego ze jem ciagle to samo.
wczoraj na kolacje juz wieczor (bo ja glowna jem o 21:30) zamiast 3 to zjadłam 2 kromki bo byłam tak spiaca i zmeczona ze na siłe i rano cukier 73 a ostatnimi dniami miałam zawsze 80...
wczoraj pojechalismy kupic mala wyprawke dla dziecka, bo ja mam ciagle te skurcze bolesne i cały czas mam stresa ze urodze wczesniej. wole juz wszystko miec gotowe niech czeka. jeszcze kosmetyki wszystkie i pewnie juz bedzie wszystko... -
Drogie Panie! 85! idę zjeść jabłko!
A ryby w pomidorach tez nie lubiętak jak pisałam wczoraj - u mnie zwykle jest pieczona w folii z przyprawami i taka jest idealna dla mnie
W dodatku 2-3 dni temu wyczytałam na grupie fb właśnie odnosnie nakłuwania (bo miałam problem z krwia tzn nie leciała) żeby nakłuć trzymając rękę do dołu i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to działa, ale juz drugi dzień kropla sie zbiera bez najmniejszego problemu.Rudzina -
Cześć dziewczyny, u mnie bez zmian, cukry jako tako. Wczoraj byłam już na ostatniej wizycie i jwszcze mam zrobić 2 razy ktg. Wpisana jestem na 21 marca na cc, mam być na 7 rano a zabieg ok 10. Ważyła małego i wyszła kruszynka 2,5 kg, powiedziała ze jeszcze trochę urośnie i ze powinnam więcej jeść bo nic a nic nie przytylam. Teraz co prawda przy końcówce czuje cały Czas głód ale jak tu jeść żeby cukry były dobre. Wczoraj na kolacje jadłam sałatkę która bardzo często robie ale polałam gotowym sosem i o zmoro cukier 150 - kolejny mój rekord. Poza tym rozpiera mbie energia i wzięłam się za mycie wszystkiego bo później po cc nie wiadomo jak długo będę obolała i nic w domu nie porobię
-
domi, ale ile tych frytek mogę (bo inna sprawa ile przed cukrzyca miesciłam
)
rudzina, a jak cukier po kakao? właśnie kupiłam, ale nie wiem kiedy, ile i czy z czymś je?
zapas greipfrutów swiezy mam
izabel, piękna data, taka optymistyczna
ja miałam mieć cc 4 grudnia ale do szpitala zgłaszałam sie 3 , okazało sie że wczesniej zrobili cc (bo na drugi dzień byłoby ich 4) -
Izabel-25
Tylko pozazdrościć zaawansowania ciąży;)
Też już bym chciała żeby był 36 bo mogłabym trochę wstać
Ją kupuje gorzką lindta - weglo chyba 17 g
A w kauflandzuie jest czekoladą z 92% zawartością kakao i bez cukru - kupiłam ale jeszcze nie probowalam... Czeka w kolejce...
Ja generalnie słodyczy unikam - raz mi się zdarzył wybryk z tortem...
Zamiast tego wolę wszamac jakiś owoc - zawsze to zdrowszei dostarcza jakichś wartości odżywczych...
Schudlam kg - od początku ciąży przybralam ok 4 kg...
Mam tylko brzuchcałą reszta bez zmian
-
Dorinka wrote:Rudzina to super
Ile tych ziemniakow zjadlas i jak robilas?Ja moze jutro albo w niedziele spróbuję
Najpierw podgotowuje w mundurkach, potem takie niedogotwane kroję w ćwiartki (ze skórą razem) posypuję przyprawami, skrapiam olejem i do pieca. Zjadłam 3 średnie, zapomniałam zważyć.Rudzina -
kamciaelcia wrote:ajwi
ja w ciąży z córka przybrałam ostatecznie 3kg a jadlam na koniec słodycze
Jednym słowem - zdrowizna na z Ciebie:)
Dla mnie ta dieta jest trochę wybawieniem bo mnie słodycze niestety tucza:) a jadłam ich sporo....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:51
-
Izabel już zaraz koniec! Też bym chciała! Może zajadaj ten głód warzywami? Chociaż zakładam, że już masz dosyć...
Co do kakao to przyznam że nigdy nie zmierzyłam, zrobiłabym to dzisiaj a nie mam już mleka (zakupy wieczorem). Ale zwykle wypijam jak złapie mnie mały głód między posiłkami (np między II śniadaniem a obiadem, albo przed kolacją) albo na podwieczorek (do 1 kromeczki chrupkiego pieczywa z twarożkiem). Kubek mleka z jedną porządną łyżeczką kakao.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:59
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Rudzina