WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka a ile zjadlas? Tzn jaki to kawałeczek :) rzucilabys przepisem :)
    Za mna chodzi serniczek :) Ciekawe jakby cukrowo wyszedl :) I czy taki serek gotowy zmielony w pudeleczku by sie nadal :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina, gdzieś czytałam że ksylitol nie nadaje się do drożdżowych rzeczy, podobno ciasta nie rosną. Nie próbowałam bo mi szkoda było, ale szarlotka jak najbardziej będzie ok na ksylitolu bo sama robiłam.

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu? Jakie te frytki były dobre. ..s jaka ja pełna. Powinnam się ruszać ale jak grzeszyc to grzeszyc wiec poleze. ..

Ajwi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel-25 wrote:
    Rudzina, gdzieś czytałam że ksylitol nie nadaje się do drożdżowych rzeczy, podobno ciasta nie rosną. Nie próbowałam bo mi szkoda było, ale szarlotka jak najbardziej będzie ok na ksylitolu bo sama robiłam.

No zakładajac że drożdżom do pracy potrzebny cukier to nawet w miarę logiczne. Ale np taki murzynek... z jakiejś dziwacznej mąki... moze by coś wyszło. Z szarlotką to znowu boję sie pieczonych jabłek, niby jabłka na ciepło nie są dobre (w sensie cukrów). Ostatnio smażyłam orkiszowe naleśniki z kawałkami jabłek i wywaliło mi cukier 134 (a te same naleśniki z białym serem już ok) ale tak sobie myślę, że może zjadłam 1 za dużo po prostu?

Za taka kasę tez nie zamierzam robić drożdżowych eksperymentów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 19:06

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Żartujesz??... ojoj... 120 pomiarów jedna igłą? Skóra jest twarda, ta igła się tępi. Oj, boli mnie od samego czytania. :(
    Ja mam zmieniać co 2 dni, ale powiem Wam, że i moja babcia ma cukrzycę i ciocia, i babcia męża i żadna nawet nie słyszała o tym żeby zmienić igłę w nakłówaczu i cały czas kują się tą samą...! Nawet lekarz im o tym nie wspomniał i tylko się dziwią po co to zmieniać skoro tylko one urzywają a zmienić trzeba tylko jak ktoś inny miałby się kłuć...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam eksperyment z mc Donaldem zjadłam kanapkę big maca, chesburgera,frytki i pół loda z polewa czekoladowa popieram kartobikiem soczku jabłkowego.
    Cukry zmierzylam równo po 1h wynik 92!!!!!! Nie wierze

Rudzina, Ajwi lubią tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna powiedziała, że zalecana jest zmiana po każdym użyciu, ale ona osobiście uważa, że jeśli nakłuwacza używam tylko ja, to po prostu wymienic kiedys się stępi i tyle. Ja zmieniłam swoją po 3tyg chyba... :P i to dlatego że słabo leciała mi krew więc pomyślałam, ze to moze byc wina igły. Ale te późniejsze nakłucia wcale nie były jakieś bardziej bolesne niz te na początku.

Rudzina
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Ja zmieniłam swoją po 3tyg chyba... :P i to dlatego że słabo leciała mi krew więc pomyślałam, ze to moze byc wina igły. Ale te późniejsze nakłucia wcale nie były jakieś bardziej bolesne niz te na początku.

Nie wiem, może to wina nakłuwacza. Nie mogłam się do Fastclixa przekonać, ale na razie nakupiłam lancetów, więc nie zmienię. :/

żabka -> ale wyżera!? i taki cukier? może Ty nie masz cukrzycy w ogóle?
    Rozumiem, że zjadłaś BigMaca I cheesburgera? Toć to 2 wielkie wypchane węglowodanami buły! Ja bym miała cukier 500! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 19:44

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ewentualnie bym pomyślała ze fast food to tłuszcz i może cukier potem skoczył
    Ale tak szczerze to ty moje zdanie babolu znasz :D jesteś prawie zdrowa i oby jak najdłużej

Domi, jak bym cie za te frytki dorwala to normalnie bym cie. ..cała wycalowala! !!
    Duży pstrąg 150 g frytek i trochę kapusty kiszonej a cukier 100 (98,103,100 i 86)
    Czyli moje kochane cwiarteczki ziemniaczka tez mogą służyć

Jutro też frytki, będą super pasowały do faszerowanej cukinii (ale cukini jeszcze nigdy nie faszerowalam )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 19:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill
    W poradni używają tych jednorazowych takich niebieskich i po nich ani nie czuje wklucia ani nigdy pielęgniarka nie ma problemu z krwią

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och żabko... tez chce zjeść górę zniezdrowego żarcia!!!

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Goodwill
    W poradni używają tych jednorazowych takich niebieskich i po nich ani nie czuje wklucia ani nigdy pielęgniarka nie ma problemu z krwią

Ja pierwszy raz z kłuciem palca miałam do czynienia w laboratorium, przed krzywą mi sprawdziły dziewczyny z palca; bolało tak, ze prawie się popłakałam; jak potem się okazało, że będę musiała kłuć się w domu byłam załamana bo przekonana, ze tego nie zniosę - a tu niespodzianka! nie żeby nie bolało wcale, ale w porównaniu z tym pierwszym ukłuciem a lab. nie ma o czym mówić!

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka ewentualnie bym pomyślała ze fast food to tłuszcz i może cukier potem skoczył
    Ale tak szczerze to ty moje zdanie babolu znasz :D jesteś prawie zdrowa i oby jak najdłużej

Domi, jak bym cie za te frytki dorwala to normalnie bym cie. ..cała wycalowala! !!
    Duży pstrąg 150 g frytek i trochę kapusty kiszonej a cukier 100 (98,103,100 i 86)
    Czyli moje kochane cwiarteczki ziemniaczka tez mogą służyć

Jutro też frytki, będą super pasowały do faszerowanej cukinii (ale cukini jeszcze nigdy nie faszerowalam )
    Ja też byłam wczoraj cała w skowronkach po obiedzie. Dziś po ryżu z warzywami i kurczakiem miałam 123 (ale warzywa były z paczki i do tego zrboiłam sosik pieczarkowy i to pewnie tw dwie rzeczy mi wywaliły) a po frytkach z rybką w panierce delikatnej i kapuście 105 : )
    Również zamierzam raz na tydzień je sobie do obiadu serwować : ): )

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    I te cwiarteczki ziemniaczkow z jajkiem sadzonym i kalafiorkiem. ..o jacie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o fast foody to ja w Mc lubię kurczakburgery reszta dla mnie słabo. A może raz zaryzykuję ;)

Ale jeszcze marzy mi się gorzowska najsłynniejsza od co najmniej 20 lat niezmienna BUŁKA Z PIECZARKAMI )w Google od razu wyświetla ).ale to by było ryzykowne. Niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Jeśli chodzi o fast foody to ja w Mc lubię kurczakburgery reszta dla mnie słabo. A może raz zaryzykuję ;)

Ale jeszcze marzy mi się gorzowska najsłynniejsza od co najmniej 20 lat niezmienna BUŁKA Z PIECZARKAMI )w Google od razu wyświetla ).ale to by było ryzykowne. Niestety
    Nawet profil na FB mi wyskoczył hahaha, a jakby samemu upiec...?

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina w tym wypiekaniu tkwi jakiś sekret. Oni te bułeczki wyciągają z piecyka. Jakie to przyprawione i pyszne. Kiedyś w tv o buleczkach mówili. Nikt takich nigdzie nie podrobil ale ta bułka to taka zakazana (nie farsz ).ile razy w kolejce stałam. A kosztuje grosze.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a ty robilas te frytki paczkowane mrozone? Z rybka i surówka tez bym wszamala :)
    Ja zjadłam wlasnie wlasna pizze ale nie widze tego dobrze. Ciasta pelnoziarnistego mialam mniej jak 50g. Duzo warzyw i troche sera żółtego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:45

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja od zawsze frytki (ale te proste )oraz ziemniaczki kupuje w biedronce(mrożone frytki w żółtym opakowaniu a ziemniaczki w niebieskim ) Dla mnie są najlepsze i mam wprawę w ich pieczeniu ze są chrupiące i w środku miesiste. Piekę oczywiście w piekarniku .200 g wydawało mi się dużo do tej ryby dlatego dałam 150g. A cukry lepsze niż po ziemniakach 100g

A co do obiadku -najgorsza w tym była kapusta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:53

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza narazie nie chce się kusić bo przed ciążą co najmniej raz w tyg zamawialismy. ..
    Daj znać jak cukry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:54

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ