X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za nim zrobię zapytam lekarza diabetologa.
    Spokojnie nic sama nie robię....
    Kamciaelcia szlak mnie trafia że ja taka zielona jestem i nie wiem w końcu czy ja mam tą cukrzycę czy kuźwa nie!
    A może mam tak jak agatia że skok jest w między czasie niż po 1h tak jak każą mierzyć. Znowu pisalyscie że tak ma być bo trzustka pracuje i insulina sobie radzi to może mam później skok ale znowu diabetolog nie kazała mi badać po 2 h.
    Wg badania po 1 h wychodzi ze jestem zdrowa.
    O zaraz wam zrobię zdjęcie moich notatek :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, tobie i w sumie nam wszystkim cukrzyca wyszła po krzywej, ty troszkę przekroczyłaś po 1h Ajwi(chyba )o 1 pkt po 2h. Moja krzywa jest cała brzydka...\Ten wynik daje gin podstawe kierować nas do diab, a diabetolog ma obowiązek nas nalezycie prowadzić
    Reszta wychodzi w praniu

twardan
    a spytałaś może na czym polega to zafałszowanie wyniku??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam .
    Czy możecie coś powiedzieć? :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df5d33d431d9.jpg

• twardan Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co mówił, przy diecie wynik może wyjść całkiem dobry...ja tam wolę nie ryzykować i nie robię tej krzywej :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    zabka, ja mam podobnie, no moze na czczo teraz tak ładnie, ale nawet nie mam tak "duzo" powyzej 120 ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)
    To ja jej w prost się zapytam na wizycie co mi w końcu jest pewnie mnie nie polubi bo już na drugiej wizycie miała mnie dosyć jak wymyśliła że będę się kluc 4 razy dziennie hahaha
    Moja mina mówiła wszystko nie stety mam chamskie spojrzenie jak mi coś nie halo:-) od urodzenia:-)
    Dziękuję dziewczyny a z ginem też pogadam zobaczymy co powie ale dopiero 14.03:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ciesz się ze teraz jest tak dobrze. Oby do końca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia dziękuję:-)
    Oby tak do końca ciąży:-)

Martwię się o agatia :-(
    Czytam was na bieżąco ale jakoś jej nie widziałam :-(
    Agatia czy wszystko wporzadku????

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 2 kawalki i 132... Chyba przejde na pizze domowej roboty albi wogole wyeliminuje na jakis czas. Moglan zjesc tylk9 jeden. Mam teraz wyrzuty sumienia.

Zobaczymy co pokaze mi rano

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Zjadłam 2 kawalki i 132... Chyba przejde na pizze domowej roboty albi wogole wyeliminuje na jakis czas. Moglan zjesc tylk9 jeden. Mam teraz wyrzuty sumienia.

Zobaczymy co pokaze mi rano

Gdyby mnie naszła mega ochota na pizze to zacznę od 1 kawałka. ..ale ten smak na długo zapamiętaj ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cukry w samodzielnej kontroli też wychodzą dobre...
    W 120 miescilam się nawet z tym starym glukometrem...
    Oby tak już zostało i nic się nie rypło :)

Żabka, ją miałam krzywą przekroczona o 1 pkt...
    Też mi ciężko uwierzyć w to, że mi cos dolega i najchętniej zarlabym wszystko ale... Ta cukrzyca zmusza mnie do racjonalnego żywienia (oprócz wyskoku z tortem, trzymam się zasad - nie jem cukrów, smażonego, unikam mąki pszennej).
    Dziecko ładnie przyrasta a ja trochę mniej... Łącznie od początku ciąży niecałe 4 kg... Bałam się, że przytyje jak moja mama że mną 30 kg! A tak to tylko brzuchol mi wybulilo:)...mieszczę się w ciuchy sprzed ciąży i jest git:)

Gdybym mogła jeść wszystko to pewnie jadłabym śmeciowo... Tu ciastko, tam frytki, słodkie musli, zagrytzione chipsem i w ogóle :) i pewnie tylabym a dziecko zywilabym byle jak...

Teraz jem zdrowo. Nie glodzę się... Jem więcej nabialu, ryb i jakoś wytrzymuje :)
    A cukier? Może i pyszny ale to śmierć... Na dobre mi to wyjdzie:)

kamciaelcia, twardan, żabka04, Dorinka, Rudzina, goodwill lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzis dzień wysokiego cukru rano ;)

ajwi, jakie rozwazania od samego rana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ruda!!! Gdzie jesteś?

No ja miałam przekroczenie na krzywej tylko po 2h za to o 7pkt chyba wiec nie mam wielkich złudzeń. Po pizzy na razowym spodzie wylapalam 134 ale zjadłam 4 kawałki (bo rude są lakome... ;) )

Dzisiaj wizyt ciąg dalszy, przybywaja kolejne 2 siostry. Zeby mnie tylko nie namówiły na nic smacznego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:51

kamciaelcia, goodwill lubią tę wiadomość

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    dziś już na czczo 90 więc mam nadzieję że to się zacznie ładnie stabilizować... Zmierzyłam w nocy jakoś 2.15 i było 111 ale nic mi to nie mówi? Nie wiem czy nie za dużo? Poszłam spać po 23, a jadłam jakoś 22.45.

Powiedzcie czy próbowałyście jakiś dżem? Mam ogromną ochotę na tosty z dżemem na drugie śniadanie, ale się obawiam i sama nie wiem... Próbowałam kiedyś z łowicza 100% owoców ale było trochę za wysoko...

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina jestem, ale nie mam siły pisać bo przez aceton mam turbo doła i czuję, ze mój organizm jest słaby. Jem dużo dokładam chleba, już nie wiem co robić. W pn wizyta, więc.może coś się rozjaśni. W pn też ponieram krew na nifty i mam stres.
    Dzisiaj na czczo 81, po 4 kanapkach na śniadanie i 1,5 parówki cukier 88, a acetonu dalej full :/ kutwa nawet już mi się nie chce Was tym zamęczać.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was z wagą? Bo ja już zaczynam schizować...
    Na początku diety schudłam 2kg i teraz od miesiąca waga stoi w miejscu i ani drgnie (mam średnio +3kg) Waha się to cały czas międzi 68 a 69 i tak jednego dnia jest 68.7 żeby następnego było 68.2, następnie 68.4 i 68.3... i zaczynam panikowac czy maluszek rośnie czy nie zatrzymał się z wagą... Tym bardziej ze obwód w pasie też mi jakoś się nie zmiania, ciągle 97-99cm w zależności od pory mierzenia... wręcz mi się wydaje że mi brzuszek zmalał...
    Wydaje mi się że teraz przynajmniej powinno przybywać te kilkaset gram na plus, które mały rośnie a tu nic... I nie wiem czy czekać do wizyty za tydzień (14marca) czy dzwonić w poniedziałek do położnej...
    Zwariuje na tej diecie...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi a miałas juz usg 30. tygodnia?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rudzina jestem, ale nie mam siły pisać bo przez aceton mam turbo doła i czuję, ze mój organizm jest słaby. Jem dużo dokładam chleba, już nie wiem co robić. W pn wizyta, więc.może coś się rozjaśni. W pn też ponieram krew na nifty i mam stres.
    Dzisiaj na czczo 81, po 4 kanapkach na śniadanie i 1,5 parówki cukier 88, a acetonu dalej full :/ kutwa nawet już mi się nie chce Was tym zamęczać.

Ech... bo jak sie tak nazbiera człowiekowi kilka rzeczy na raz to przestaje nawet fizycznie ogarniać. Powiem Ci tak - z acetonem nic nie doradzę, wydaje mi sie, ze wypróbowałaś milion sposobów z tego co piszesz, najlepiej jakby Cię położyli do szpitala i jakaś mądra medyczna głowa Cię poobserwowała/przebadała porządnie. Może jest coś o czym do tej pory nie pomyślał żaden lekarz? to tak z mojego laickiego punktu widzenia.

Co do stresu przed poniedziałkiem to myślę, ze nieważne co Ci kto doradzi stresować się bedziesz to bardzo naturalne! Ale ja jestem bardzo dobrej myśli akurat w tym temacie a ja się rzadko mylę ;) (można zapytac mojego męża :P ) poza tym jestem 'katolem' i chetnie się za was pomodlę w tej intencji.

Postaraj się czymś zająć i nie myśleć o tym tyle, przez stres i zmartwienia też te wyniki mogą być różne. I pamietaj że jestesmy tutaj żebys się mogła wygadać!

agatia, Dorinka, Ajwi, twardan, mappi lubią tę wiadomość

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam 5,5kg na minus, diab mi powiedziała, że pracuję nad tym, żeby urodzić dziecko z hipotrofią :/
    Ale Ty.chociaż przytyłaś tez 3 kg.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rudzina :-*

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ