Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A czemu wstyd? ?jedni nie jedzą inni smaza w frytownicy a ja lubię akurat te frytki proste z biedronki bo wykładam tylko na papier na blasze i do piekarnika na około 25 min. Same się robią (mają trochę tłuszczu wiec do pieczenia się nie daje )
Te karbowane wysychaja mi w środku
Dla mnie opcja pieczona zawsze zdrowa się wydawala -
Moja pizza po godzinie 99
Ja juz jestem kilka lat po slubie a normalnie czasem podstawowych rzeczy nie umiem zrobicJa bardziej zawsze szlam w makarony i jakieś takie rzeczy
Np nigdy tez nie robilam ryby z piekarnika. Nie wiem jak przyprawic zeby byla dobra bo ja lubię jedzenie mocniej przyprawione
Ja jutro kupie te frytki i zobacze w niedziele ze sprawdzonymi dodatkami ale 150g to ja chyba nie dam rady wcisnackamciaelcia lubi tę wiadomość
-
W piekarniku robie pstrąga z przyprawa z kamisa (chyba -takie fioletowe opakowanie )wg podanego przepisu. Rybka pycha! Ale przez cukrzycę dla siebie przepis ciut zmodyfikowałam. Nie daje w ogóle masła. Cytryna sól ta przyprawa (koperkowa )i troche oleju. Zawijam w folię aluminiowa i piekę ok 25 min. Ale uwielbiam smak tej przyprawy . Do łososia juz mi nie podeszła
-
nick nieaktualnyKamciaelcia ja coraz bardziej wierzę że jestem zdrowa a kojarzę diabetolog to pomyłka????? Albo lubi straszyć ciężarne!!!!!
W poniedziałek mam wizytę zobaczymy co powie na te wyniki i mc donald hahaha
Tak zjadłam bić maca i chesburgera i frytki i pół loda z polewa czekoladowa Zapiłam soczki jabłkowym w kartoniku.
Cukier zmierzylam po godzinie po dwóch to już zapomniałam że jadłam mc Donalda hahah
Nie lubię frytek z piekarnika jakieś dla mnie takie suche są.
Smacznego dziewczyny:-) -
super macie dziewczyny wyniki po tych frytach
ja dzisiaj też robiłam mężowi, sama nie zaryzykowałam, chociaż teraz żałuję, bo tak pachniały...zawsze myślałam, że frytki mają bardzo wysoki indeks-pieczone ziemniaki, a tu proszę jakie kwiatki
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Oj... ja to cukrzyce mam na pewno, chyba że się porzadnie rąbnęli przy wynikach w laboratorium, bo mi do 206 skoczyło po dwóch godzinach ;p
Co jest dziwne, bo jak kilka razy już po różnych posiłkach zmierzyłam po godzinie i jeszcze później to mi zawsze cukier spada a nigdy nie skacze wyżej, nawet po słodkim...
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Żabka powiedz powiedz
Ale z tobą jest ciut inaczej. Twoja IO moim zdaniem jest tylko sygnałem na tę chwilę. Oby tak było cala ciążę. Ale uważać musisz
Powiem powiem.
Tyle że dalej głupia jestem i nie wiem co jeść bo przy IO jest inna dieta a przy cukrzycy też inna dieta a w ciąży niby jeść trzeba wszystko.
Bądź tu mądra.
A może po metformine się unormowalo????? Teraz nie chodzę do pracy jestem dużo mniej w stresie jem regularne posiłki i przede wszystkim zdrowe posiłki, nie obzeram się słodkim ani nie pije słodkich napoi typu soki, coca cola itp.
Mam całkiem inne nawyki żywieniowe.
Więc może nic mi nie jest????!
Q można zrobić krzywa w ciąży chodzi mi żeby sprawdzić krzywa insulinowa? Wiarygodna będzie????twardan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mój ginekolog mówi, że jak się jest na diecie cukrzycowej to wynik krzywej cukrowa wyjdzie przekłamany, więc chyba nie warto. Tylko niepotrzebne obciążenie organizmu i dla dziecka
żabka04, Ajwi lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015