X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a takie lane kluski na mleku? Chyba jutro spróbuje... Niby mleko od rana mi służy ale może kupie chudsze?

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina robiłam lane kluski z pomidorowa i cukry były w normie

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i moja diab mówiła zeby kupować niormalne mleko bo 0,5% to juz nic pozytywnego nie ma a tluszcz to tłuszcz i nie wywala cukru, poczytaj etykiety i sama zobaczysz jak ma się w mleku cukier :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ściskam mocno, będzie dobrze :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj sniadanko - stały zestaw jogurt z dżemem plus jakiś węgiel...
    Po godzinie jabluszko...
    Mąż polazl do pracy to ją trochę wstalam i poprasowalam...
    Wczoraj przyszedł moj ochraniacz na lozeczko (bo zamawialam przez allegro dwa ale wysłali tylko jeden, także jestem pozytywnie zaskoczona, że doslali brakującą sztukę). Mąż wczoraj wrzucił do pralki to ją dzisiaj przeprasowalam...
    Do tego przejechalam jeszcze kilka ciuszków i tak mi zeszło że 40 min :)
    Dobrze, że go nie było bo już by mi kazał wracać do leżenia...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi ja pamietam jak w listopadzie na suszarkach w mieszkaniu suszyło sie 10 oralek ciuszków a potem wszystko do prasowania ;(
    normalnie to ja naszych rzeczy nie prasuję...
    ogólnie prasowałam do 3 miesiaca( bo czasu nie było i w końcu w szafkach ubranek nie było i zaczełam wyciagać te nieuprasowane :) ), potem tylko kilka rzeczy wyjsciowych czy pościel prasowałam, teraz tez nie zamierzam z tym szalec :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, znalazłam rewelacyjne kakao bez żadnych dodatków cukrowych...
    Firmy symbio...
    Wczoraj robilam owsianke na mleku z dodatkiem kakao i było mniaaam... Nawet mi mąż wyrywał...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ajwi ja pamietam jak w listopadzie na suszarkach w mieszkaniu suszyło sie 10 oralek ciuszków a potem wszystko do prasowania ;(
    normalnie to ja naszych rzeczy nie prasuję...
    ogólnie prasowałam do 3 miesiaca( bo czasu nie było i w końcu w szafkach ubranek nie było i zaczełam wyciagać te nieuprasowane :) ), potem tylko kilka rzeczy wyjsciowych czy pościel prasowałam, teraz tez nie zamierzam z tym szalec :)

Ja to mam fiola...
    Prasuje wszystko - posciel, ręczniki a nawet majtki hehe
    Żelazko to moje przedłużenie ręki :)

agatia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na początku to chyba trzeba chociaż raz wyprasować? Jak ja nie lubię prasowania.....chociaż te malutkie ciuszki są takie słodkie, że to będzie przyjemność :)

Ajwi lubi tę wiadomość

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha ja nic nie prasuję!!! Jedyny wyjątek to koszule męża ;) ale dla dzidziocha zrobię wyjątek :p

No wiec ja pije normalne mleko ale wszędzie mówią zeby raczej niskotłuszczowe wiec zglupialam.

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzis na czczo 82 i sladowy aceton. Doskonale wiem przez co. Wczoraj moj maz kupil mi truskawki. Mialy byc na dzis ale nie mogłam sie opanowac i jadlam z 2 kanapkami chrupkiego pieczywa.
    Dzis moj maz wyczail jakis nowy chlebek zytni w sklepie i mi go kupil wiec bede testować :)

Waszych wczorajszych nocnych postow nawet nie czytam bo ledwo zapanowalam nad chęcią na slodkie ;)

Ucho caly czas mnie boli. Jezeli do jutra nie bedzie poprawy ide do lekarza bo to juz będzie 4 dzien.
    Doszly mi jeszcze w nocy takie jakby bóle kosci lonowych i pachwin. Nie wiem co to ale napewno zapytam lekarza w poniedziałek.

Agatia daj znac jak będziesz cos wiedziec :) I jak wyszla ta zupa mleczna :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, bóle kości łonowej sa normalne :) ja już tez takie czasem miewam, nie rodziłam sn, więc akurat tam się nie porozciagałam :) a w pachwinach czujesz naciaganie więzadeł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam zupę z zacierkami, cały talerz, ale była pychotkowa :) cukier obstawiam ze 150, ale raz się nic nie stanie.

Ja ubranka małemu wuprasowalam wszystkie raz, a potem już nie :)

kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Ja to mam fiola...
    Prasuje wszystko - posciel, ręczniki a nawet majtki hehe
    Żelazko to moje przedłużenie ręki :)

ja dziele ludzi na dwie kategorie: co wszystko prasuja i nić nie prasuja (tylko pojedyncze rzeczy w razie potrzeby) :) szanuje jednych i drugich, ja to ta druga kategoria :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    ale na początku to chyba trzeba chociaż raz wyprasować? Jak ja nie lubię prasowania.....chociaż te malutkie ciuszki są takie słodkie, że to będzie przyjemność :)

na poczatku, czyli te 3 m prasowałam wszystko, w okazanie nie wierzę, ale te ubranka na pewno lepiej wygladaja wyprasowane. Posciel i ciuszki wyjsciowe, czy pieluszki niedomowe prasowałam ale tego to już nie było dużo
    ja należe do osbób, co miały więcej rzeczy by ciagle nie prać, pralka ubranek dziecięcych chodziła raz na tydzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Hahahaha ja nic nie prasuję!!! Jedyny wyjątek to koszule męża ;) ale dla dzidziocha zrobię wyjątek :p

No wiec ja pije normalne mleko ale wszędzie mówią zeby raczej niskotłuszczowe wiec zglupialam.

diab wyraznie powiedziała, ze mleko normalne(u mnie to i tak 2% i takie mam rano do kawy i na ostatnia kolację)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja dziele ludzi na dwie kategorie: co wszystko prasuja i nić nie prasuja (tylko pojedyncze rzeczy w razie potrzeby) :) szanuje jednych i drugich, ja to ta druga kategoria :)

Ja mam to mamie:)
    Ale dziwne bo moja siostra już nie:) - nie wiem czy w ogóle ma w domu żelazko hehe... Moj mąż też nie wie co to i jak się tego używa...

Ja po prostu lubię miec przeprasowane wszystko;) ale to moje zboczenie:)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi a ja zawsze wychodziłam z załozenia, ze po co prasowac i chowac do szafek, jak i tak to juz ładnie nie wygląda po wyciagnięciu...ale moja mama nie lubiła tez prasowania
    ja nie lubie od zawsze: prasować, odkurzać , myć naczyń

ale umiem już siebie zdiagnozować, czemu tak jest-mam obsesję dokładności...nie jest to jeszcze nerwica natrectw, ale musi byc mega dokładnie...wiec albo za długo to trwa, albo roczarowuję sie efektem
    zatem mamy zmywarkę, nie ma co odkurzać (miotóła w ruch), a prasowania unikam-nawet naszej poscieli nie prasuje, firany i zasłony tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 08:51

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś tak podły nastrój, tzn. już wczoraj wieczorem się zaczął. Mam nadzieję, że to można zrzucić na hormony....wszystko mnie wk....Niby nie ma żadnego powodu, a chce mi się tylko ryczeć....

mój ginekolog powiedział, że mi cukrzyca nie zostanie po ciąży :) a ja mam nawet z tego powodu podły nastrój, źle ze mną już....

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firnaki jak się mokre powiesi to same się rozprostują :D no ja prasuję rzeczy które tego niezbednie wymagają ale tuż przed użyciem, kiedyś wyprasowałam wszystkie koszule męża ale że w szafie ciasno to potem były do poprawki przed założeniem - podwójna robota...

Rudzina
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ