Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w zeszycie w którym na początku zapisywałam co jem na diecie mam teraz listę tego 'CO ZJEM JAK URODZĘ'póki co mam tyle:
-wypije duuuużo soku pomarańczowego
-pączki
-kopytka
-lava cake (z PizzaHut)
-pizza
-porządny hamburger
-kilka batoników Milky Way
-świeża bułka z Nutellą
-świeża bułka z masłem, szynką, serem, sałatą, pomidorem i majonezem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:54
kamciaelcia, domi05, żabka04, monilia84, twardan lubią tę wiadomość
Rudzina -
Tak mi kobitki zle nie wiem czy ta bula nie zaszkodzilam malyszkowi stan ponad 130 utrzymywal sie prawie do polnocy. Tak wiec zjadlam sama kromke na kolacje bez niczego i 139. Powiedcie i takim wybrykiem moglam mu zrobic krzywde? Tak mi smutno i zle .rano chociaz piekne 83 . ale tak mnie strach opetal ze teraz z jego trzusteczka cos sie podzialo i bedzie problem. No i musze sie u diablo tlumaczyc ale chyba przez jedna glupote pod koniec nie wsadzi mi insuliny
-
agatia wrote:Zabuszka kochana jeden skok cukru, nawet bardzo długi nie zaszkodzi dziecku
spokojnie. Szkodzą regularne, częste, dlugoutrzymujace się skoki
Głowa, uszy, pierś do przodu i zero stresu
Trzeba jakos zapomniec o tym dniu i trzymac sie wytycznych widac po cos jednak sa.
Nastepna wizyta u gina w piate 13.... -
nick nieaktualnyWitam się
Wy już też nie śpicie?.......
Ja z cukrem na czczo 90 zmierzyłam druga rękę i 86.
Czy ktoraś zauważyła od czego wynik zależy?????????
Ale mi się głupoty śniły
zabuszka myśle że od jednego wysokiego skoku nic sie nie stanie.
Przepraszam ale zapomniałam wam opisać mój wypad i wrażenie z wózkami.
Zostałam jak wróciliśmy na dworze z córką bo trzeba było przetestować jej nowy nabytek rowerek hahahah
Zajechaliśmy do Tesco i kupiliśmy rowerek
Ponieważ Pan z Allegro mnie wy....bal!!!
Zamówiłam rowerek na allegro i zapłaciłam a po 2 dniach dostałam e-maila że rowerów nie mają na stanie aukcje zamykają i proszą o info z danymi do zwrotu kasy.
Tak więc czekam na kasę
Pierwszy raz mi się to zdarzyło jestem fanka Allegro i lubiłam tam robić zakupy czy licytować teraz....... Nie ważne.
Byłam w tym sklepie pani pięknie mi zaprezentowała moje wymarzone modele pojezdzilam pomacałam i.......
Wersję 3w1. Czeka się do 4 tyg.
2300zł za anex sport piękny lekki
1700zł za camarello sirion 2kg cięższy od Anexa też piękny.
X Landera widziałam i sory ale mi już mi się nie podoba:-( bynajmniej nie modele z ostatnich lat.
Tak jak wcześniej pisałam już lata 2011 jestem skłonna kupić ale te nie!
1800zl bebeta żadne wow podobne do tych co mi się podobają. Nie wiem co to za wózek, jakie ma opinie itd ale zdecydowanie pojechałam pierwsze dwa.
Są bardzo lekkie, duża gondola,daszek bardzo mocno się naciąga na dziecko, pozycję leżące i siedzące no i lekki.
Jestem za anexem ale cena mnie powala tym bardziej że w mieście u mnie kradną wózki
Używanych nie widziałam.
Szczerze poszukam Anexa i siriona na ogłoszeniach może uszczelek używany i na pewno kupie. -
Żabko lipa, że tak kradną te wózki u Ciebie. U nas bez problemu wózki stoją przy drzwiach wejściowych do klatki i odpukac, nic się do tej pory nie działo.
Ja wypatrzyłam gondolkę do naszego wózka za 300 zł z zimowym śpiworkiemużywana raptem 5 mc, więc jak nówka
ale jeszcze poczekam z zakupem
Muszę najpierw kupić fotelik samochodowy młodemu z isofixem, ale przez ten lezing nie mam kiedy pojechać do sklepu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 07:26
-
zabuszka wrote:Tak mi kobitki zle nie wiem czy ta bula nie zaszkodzilam malyszkowi stan ponad 130 utrzymywal sie prawie do polnocy. Tak wiec zjadlam sama kromke na kolacje bez niczego i 139. Powiedcie i takim wybrykiem moglam mu zrobic krzywde? Tak mi smutno i zle .rano chociaz piekne 83 . ale tak mnie strach opetal ze teraz z jego trzusteczka cos sie podzialo i bedzie problem. No i musze sie u diablo tlumaczyc ale chyba przez jedna glupote pod koniec nie wsadzi mi insulinyRudzina
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko lipa, że tak kradną te wózki u Ciebie. U nas bez problemu wózki stoją przy drzwiach wejściowych do klatki i odpukac, nic się do tej pory nie działo.
Ja wypatrzyłam gondolkę do naszego wózka za 300 zł z zimowym śpiworkiemużywana raptem 5 mc, więc jak nówka
ale jeszcze poczekam z zakupem
Muszę najpierw kupić fotelik samochodowy młodemu z isofixem, ale przez ten lezing nie mam kiedy pojechać do sklepu.
No szkoda ale co zrobić.
Na razie siedzę i myślę co tu zrobić jak się zabezpieczy ć przed kradzieżą.
Jak któraś z was ma pomysły piszcie chętnie je rozważę
Z drugiej strony nie mogę dać się zwariować przecież nie przewidzę tego i każdemu może ktoś coś dmuchnąć nawet z pod sklepu
Nie wiem...........
Zjadłam śniadanko pozwoliłam sobie na 2 kromki chlebka z wątrobianką i ogórkiem taka głodna byłam że mały się odezwał hihi
Teraz czekam aż wybije godzina W
Wlazłam na Allegro i szukam dalej reszty tanio wyprawki .
Własnie utknęłam na podkładach na łóżko
Chyba na wypłatę zakupie chemiczne rzeczy które będa mi potrzebne -
Ja czekam z zakupami do lipca
w sumie muszę kupić fotelik, gondolę, pościel i trochę ubranek. Reszta jest po synulku
na upartego i ubranek by starczyło, bo unisexy po mlodymr zajmują 2 szuflady
Na razie muszę kupice fotelik dla Młodego i uzupełnić mu szczepienia platne. -
witam się i ja
zabka, przypomnij mi ile podkładów tych duzych szpital podawał, aby mieć ?Ja mam jeszcze 4 szt id uzo tych małych po Emilce
jak chodziłam do SR to połóżna dawała liste do szpitala i druczki na których sie pisało leki...chyba na wizycie poproszę -
nick nieaktualnyKamcia nie mam pojęcia .
Ja sama sobie zapakowałam jak rodziłam dla mojego psychicznego komfotu .
A ile szpital podaje to nie wiem
Szczerze nigdy takiej listy nie widzialam na oczy hihi
Ja wezmę z 10szt zawsze mąz może ci przyweiść jak braknie a cię odwiedzi
Ja się zastanawiam ile tego kupić.
Jakie wkładki do cycków
Musze wertować allego bo pamiętam opakowania a po nazwie nie.
Chce kupić co miałam i dla mnie były okk.
Kurcze dziecko juz na rower chce iść hahahah
ja w piżamie i obiad muszę zrobić a ona na dwór:-) -
Witam się- cukier dziś 85
Też myślę Żabuszka, że od jednego skoku dziecku nic się nie stanie, głowa do góry!
Rudzina- niezła listaJa mam specjalną szafkę w której trzymam słodycze ( dostałam z pracy na święta słodycze i część udało mi się tam zakamuflować przed mężem) na po porodzie :)Ale najbardziej człowiek tęskni za zwykłą bułką...ale mamy marzenia!
kamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
zabka, pierwsza dobe i tak przeleże plackiem a położne mnie umyją, ubiora w siateczkowe gaciory
podkładu co chwile nie będą zmieniały ,a potem będę na nogach...Z Emilka leżałam wyjatko 5 dni( bo szpital rejestrował do kardiologa a potem weekend się zaczął), teraz zamierzam nasze minimum-3 dni. Udało mi sie spakować w 1 torbę na spokojnie, bo u nas ciuszki dla dziecka daja. Z Emilka byłam sama juz na weekend na sali
-
nick nieaktualnyTo masz dobrze w tym szpitalu
W szpitalu gdzie rodziłam córke ( w rodzinnym moim mieście) zabrały mi dziecko na dobę bo pierworódki były na sali tylko i kazały nam się wyspać
le w dniu porodu popołudniu (rano wszystkie trzy urodziłyśmy) kazano nam wstawać i się ogarniać.
Same musiałyśmy się umyć i ogarniać temat
Ja leżałam z tydzień bo mała w dniu wyjścia ze szpitala dostała żółtaczkę i cofnięto wypis
Ale dobrze że tak się stało bo ja byłam zielona w noworodkach i nie wiem czy bym zawczasu zareagowała w domu.
kamcia i Agatia czy mogłybyście mi powiedzieć co mam pytać gina na połówkowych na temat serduszka ? na co on ma zwrócić uwagę itp.
Zaczynam świrować a wiem że muszę wyciągnąć od niego skierowanie na echo serduszka małego.
Nie wiem o co pytać , na co zwrócić uwagę żeby gin się przyjrzał choć to spec od badań prenatalnych ahhhhhh
I wogóle czy któraś z was bierze jeszcze acard?????
Mi każe brać , dupka mam 1,5 op. i wiecej nie dostane odstawia na amen aż sie boje myśleć czy bedzie ok bez dupka wrrrrrrr
Wariuje??????? -
nick nieaktualny
-
Żabko ja ne echo ide dopiero w 30 tc. Jeszcze się nie umowilam, muszę zadzwonić do tego gina, jakie u niego sae terminy. Teraz na polowkowym robił mi specjalną głowicą badanie serca trójwymiarowe z dopplerem. Powiedział, że na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze, ale mam sprawdzić w 30 tc albo ciut później. I dostałam zaświadczenie o konieczności wykonania echa po porodzie z racji cukrzycy.
Co do zakupów to ja zadnychr wkładek laktacyjnych nie kupuję. Podkładów biorę 4-5. U nas szybko pionizuja po cc, żeby nie było zrostow, a potem to już wielkie wkladnki w majty i heja
Dzisiaj wyszedł mi śladowy aceton bo wczoraj ostatni posiłek zjadłam o 19ale cukier o 8 rano 80. Od 5 tyg nie mam orzekroczenia na czczo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:31
-
Żabka ja brałam dupka i luteinę i clexane. Dupka kazał odstawić ok 16 tc, lutkę i clexane (zastrzyki z heparyny) ok 20 tc. Po odstawieniu nie było żadnej różnicy, wszystko w porządku, nie martw się na zapas.
żabka04 lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
A Żabko ja biorę acard i mam zalecenie brać do cc. Na 2 tyg będę miała zamieniony na clexan bo będę musiała wyrwać zęba, a potem spowrotem acard.
Luteine biorę nadal 3x100mg, a to z racji łożyska.
Z Borkiem acard i luteine brałam do samego koncar. Odstawiłam dzień przed ccWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:34
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTwardan dziękuję
uffffffff
co nie znaczy że u mnie będzie ok ale juz moją psychike sobie do pionu ustawiam że bedzie ok .
Jakieś czarne wizje mnie nachodzą momentami kuźwa mać!!!!!
Głupia ja
Widzisz Agatia dobrze wiedzieć że masz mieć po porodzie zrobione echo serduszka .
Mówisz gin ma wystawić takie zaświadczenie ?
Musze zanotować koniecznie i wyłudzić to zaświadczenie jak sam nie da.
Pytam bo gin powiedział że na połówkowych da mi na pewno skierowanie na echo i pewnie będę musiała się umówić do jakiegoś speca.
i tak siedzę i myślę co pytać gina na co zwrócić uwagę bo może on zapomnitwardan lubi tę wiadomość