X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mieszkam w Poznaniu i też znam gzika ;)

Dorinka ja w ciąży to potrafię się popłakać na reklamach, a jak już widzę jakiś smutny reportaż w faktach o dzieciach to prędko przełączam bo wyję jak bóbr...

żabka04 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kurczaku,ziemniakach i surówce 93:-). Aż dziwne.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla, widzę że mamy podobne terminy.

Izulla81 lubi tę wiadomość

gann6vgczrgpmq2p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-(
    Za dużo zjadłam jablecznika albo zle połączenie jablecznika z truskawkami :-(
    Po 1h 126 druga ręka 144.
    Znowu podałam insuline 1j.
    :-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wydaje mi sie ze jabłecznik sam w sobie to juz duza ilosc cukru plus wegle wiec te truskawki moze trzeba sobie bylo przelozyc na inny posilek :)

goodwill lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Zabka wydaje mi sie ze jabłecznik sam w sobie to juz duza ilosc cukru plus wegle wiec te truskawki moze trzeba sobie bylo przelozyc na inny posilek :)

Dziękuję.
    No coś na pewno tam nie pasowało.
    Liczyłam że skoro wczoraj zjadłam 10szt truskawek że śmietana i kstylionem i cukry były ok to dzisiaj do jablecznika też będą ok.

Myliłam się.

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majus ja ma termin na 22 czerwca, ale mam nadzieję że pójdzie trochę szybciej. Pierwsze dziecko urodziłam jakoś 8 dni przed terminem.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zazdroszczę ci tej kiszki u mnie jej nie kupię. Pamiętam, że jadłam na Mazurach i była przepyszna

qb3c9vvjjupev46c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej ja po obiedzie 109 ;) bedzie dzis a jakies 2 godzinki jade ostatni raz zobaczyc sie z moja diablo... tam 3 przekroczenia 1 rano i 2 po glupim jedzeniu z mojej strony;P - nie ma jak ciepla bulka czosnkowa wieczorem....czlowiek niby dorosly a glupi jakk but:P chyba mi tam juz nic nie podziala bo porod niedlugo . wypytam jeszcze o te normy po porodzie .

Rudzinko jak u ciebie jakies ozznaki zblizajacego sie porodu ?? mi czasem jakis sluz wlasnie przezroczysty i ciagnacy i czasem gdzies brzuch zaboli ale to to zadne zwiastuny ...

Domi kochana tort mega;) mi maly plakal jak mieszalam mleko znaczy dawalam swoje sciagniete i jeszcze dojadal modyfikowanym i taki miks chyba mu nie sluzyl a ze mleka bylo niewiele cyca nie chcial ciagnac przeszlam na bebilona i wszystko przeszlo ja spokojna dziecko najedzone i szczesliwe. chociaz to raczej nie byly koli bo ponoc kolka trwa dosc dlugo i o jednych godzinach a u nas roznie bywalo i krotkotrwale .

Zabka na podkarpaciu sloneczko ale tez jakos nie chce sie mi wychodzic -len na 102
    zabuszka, karmię tylko piersią. Z butelki co prawda też, ale swoim, odciągniętym
    Kolki może faktycznie to nie są...Może dziś zjada mniej i jest głodny bo jak go przystawię to potem śpi godzinę-dwie i znów na nowo. Raz się uspokoił jak mu podkurczyłam nóżki. O 17 karmiłam, na razie śpi i mam nadzieję że jeszcze z godzinkę do kąpania pośpi, potem znów nakarmię, a jak obudzi się szybciej niż zwykle (23-24) to dam mu z butelki i zobaczę ile pośpi... On ma tak, że właściwie nie wybudza się spokojnie tylko od razu zaczyna krzyczeć, przy przewijaniu i kąpieli też krzyczy. Uspokaja się na rękach albo przy piersi.

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mówiłam ze nóżki działają ;)
    U nas kolek nie było w ogóle

A kąpiel z czasem polubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:54

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, teraz widzę że już imię wybrane! Pięknie
    Ja z moimi obawami czy uda mi się pokochać syncia żyłam do końca ciąży a teraz już nie wyobrażam sobie że miało by go nie być, albo że miałby być dziewczynką : ) Mimo że przy cesarce dostałam syncia dopiero na drugi dzień a nie od razu po porodzie jak przy SN
    Także jak masz jeszcze jakieś obawy, to mogę Cię uspokoić, nawet jak do końca nie będziesz pewna, po porodzie wszystko się zmieni : )

kamciaelcia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Ja to się troszkę boję ze mogłabym choć raz porównać Piotrusia z Emilka. ..a tym bardziej boję się że mogłabym z tego powodu synem się rozczarować. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia dawała kiedyś radę taka na ćwiczenie z dzieckiem.
    Rączkę np. Lewa łączyć z nóżka prawa zgieta w kolanku i tak na zmianę kilka razy co dziennie.
    Dziecko popuszcza beczki a kolek nie będzie miało.
    Kąpiel pewnie ze z czasem polubi.

Domi czy miałaś już okazję wozić małego w wózku????
    Jakie wrażenia???? Zastanawiam się nad zakupem siriona:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po kiszkach, kaszance cukry niskie. Kurde... ale to mało węgli, moja diablo kazałaby dowalić kaszę albo więcej ziemniaków ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzuszkowe bóle pojawiły się 2-3 razy w pierwszym tyg życia w tym raz jeszcze w szpitalu po urodzeniu. Ale nocna zmianę miała złota położna -super pomogła. Drugi raz w nocy w domu. Ale sytuacja w szpitalu pokazała mi co o jak
    Kolek na szczęście nie było

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi u nas kolek nie było, nawet mimo alergii na mleko krowie. Synek musi się przyzwyczaić do jedzonka, jelita muszą się przyzwyczaić. Powinno niebawem przejść :)

• Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Majus ja ma termin na 22 czerwca, ale mam nadzieję że pójdzie trochę szybciej. Pierwsze dziecko urodziłam jakoś 8 dni przed terminem.
    A ja na 26 czerwiec,i też mam nadzieje ze pójdzie szybciej..

gann6vgczrgpmq2p.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po schaboszczaku 97 :D mąż nauczył się już prosić o odpowiedni rozmiar w sklepie :D dzisiejszy ważył około 250 g

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chciałam warczec po pomiarze cukru po 1 kolacji.
    Jedna ręka 132!!! Druga 114.
    Przyjrzalam się paskowy który wskazał 132 i krew nie do końca się wlala.
    Krew mnie zalewa przez ten dzisiejszy dzień.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Jutro rano będzie ulga i cukry spadną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ