Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mieszkam w Poznaniu i też znam gzika ;)

Dorinka ja w ciąży to potrafię się popłakać na reklamach, a jak już widzę jakiś smutny reportaż w faktach o dzieciach to prędko przełączam bo wyję jak bóbr...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kurczaku,ziemniakach i surówce 93:-). Aż dziwne.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla, widzę że mamy podobne terminy.

Izulla81 lubi tę wiadomość

gann6vgczrgpmq2p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-(
    Za dużo zjadłam jablecznika albo zle połączenie jablecznika z truskawkami :-(
    Po 1h 126 druga ręka 144.
    Znowu podałam insuline 1j.
    :-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wydaje mi sie ze jabłecznik sam w sobie to juz duza ilosc cukru plus wegle wiec te truskawki moze trzeba sobie bylo przelozyc na inny posilek :)

goodwill lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Zabka wydaje mi sie ze jabłecznik sam w sobie to juz duza ilosc cukru plus wegle wiec te truskawki moze trzeba sobie bylo przelozyc na inny posilek :)

Dziękuję.
    No coś na pewno tam nie pasowało.
    Liczyłam że skoro wczoraj zjadłam 10szt truskawek że śmietana i kstylionem i cukry były ok to dzisiaj do jablecznika też będą ok.

Myliłam się.

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majus ja ma termin na 22 czerwca, ale mam nadzieję że pójdzie trochę szybciej. Pierwsze dziecko urodziłam jakoś 8 dni przed terminem.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zazdroszczę ci tej kiszki u mnie jej nie kupię. Pamiętam, że jadłam na Mazurach i była przepyszna

qb3c9vvjjupev46c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej ja po obiedzie 109 ;) bedzie dzis a jakies 2 godzinki jade ostatni raz zobaczyc sie z moja diablo... tam 3 przekroczenia 1 rano i 2 po glupim jedzeniu z mojej strony;P - nie ma jak ciepla bulka czosnkowa wieczorem....czlowiek niby dorosly a glupi jakk but:P chyba mi tam juz nic nie podziala bo porod niedlugo . wypytam jeszcze o te normy po porodzie .

Rudzinko jak u ciebie jakies ozznaki zblizajacego sie porodu ?? mi czasem jakis sluz wlasnie przezroczysty i ciagnacy i czasem gdzies brzuch zaboli ale to to zadne zwiastuny ...

Domi kochana tort mega;) mi maly plakal jak mieszalam mleko znaczy dawalam swoje sciagniete i jeszcze dojadal modyfikowanym i taki miks chyba mu nie sluzyl a ze mleka bylo niewiele cyca nie chcial ciagnac przeszlam na bebilona i wszystko przeszlo ja spokojna dziecko najedzone i szczesliwe. chociaz to raczej nie byly koli bo ponoc kolka trwa dosc dlugo i o jednych godzinach a u nas roznie bywalo i krotkotrwale .

Zabka na podkarpaciu sloneczko ale tez jakos nie chce sie mi wychodzic -len na 102
    zabuszka, karmię tylko piersią. Z butelki co prawda też, ale swoim, odciągniętym
    Kolki może faktycznie to nie są...Może dziś zjada mniej i jest głodny bo jak go przystawię to potem śpi godzinę-dwie i znów na nowo. Raz się uspokoił jak mu podkurczyłam nóżki. O 17 karmiłam, na razie śpi i mam nadzieję że jeszcze z godzinkę do kąpania pośpi, potem znów nakarmię, a jak obudzi się szybciej niż zwykle (23-24) to dam mu z butelki i zobaczę ile pośpi... On ma tak, że właściwie nie wybudza się spokojnie tylko od razu zaczyna krzyczeć, przy przewijaniu i kąpieli też krzyczy. Uspokaja się na rękach albo przy piersi.

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mówiłam ze nóżki działają ;)
    U nas kolek nie było w ogóle

A kąpiel z czasem polubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:54

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, teraz widzę że już imię wybrane! Pięknie
    Ja z moimi obawami czy uda mi się pokochać syncia żyłam do końca ciąży a teraz już nie wyobrażam sobie że miało by go nie być, albo że miałby być dziewczynką : ) Mimo że przy cesarce dostałam syncia dopiero na drugi dzień a nie od razu po porodzie jak przy SN
    Także jak masz jeszcze jakieś obawy, to mogę Cię uspokoić, nawet jak do końca nie będziesz pewna, po porodzie wszystko się zmieni : )

kamciaelcia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Ja to się troszkę boję ze mogłabym choć raz porównać Piotrusia z Emilka. ..a tym bardziej boję się że mogłabym z tego powodu synem się rozczarować. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia dawała kiedyś radę taka na ćwiczenie z dzieckiem.
    Rączkę np. Lewa łączyć z nóżka prawa zgieta w kolanku i tak na zmianę kilka razy co dziennie.
    Dziecko popuszcza beczki a kolek nie będzie miało.
    Kąpiel pewnie ze z czasem polubi.

Domi czy miałaś już okazję wozić małego w wózku????
    Jakie wrażenia???? Zastanawiam się nad zakupem siriona:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po kiszkach, kaszance cukry niskie. Kurde... ale to mało węgli, moja diablo kazałaby dowalić kaszę albo więcej ziemniaków ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzuszkowe bóle pojawiły się 2-3 razy w pierwszym tyg życia w tym raz jeszcze w szpitalu po urodzeniu. Ale nocna zmianę miała złota położna -super pomogła. Drugi raz w nocy w domu. Ale sytuacja w szpitalu pokazała mi co o jak
    Kolek na szczęście nie było

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi u nas kolek nie było, nawet mimo alergii na mleko krowie. Synek musi się przyzwyczaić do jedzonka, jelita muszą się przyzwyczaić. Powinno niebawem przejść :)

• Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Majus ja ma termin na 22 czerwca, ale mam nadzieję że pójdzie trochę szybciej. Pierwsze dziecko urodziłam jakoś 8 dni przed terminem.
    A ja na 26 czerwiec,i też mam nadzieje ze pójdzie szybciej..

gann6vgczrgpmq2p.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po schaboszczaku 97 :D mąż nauczył się już prosić o odpowiedni rozmiar w sklepie :D dzisiejszy ważył około 250 g

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chciałam warczec po pomiarze cukru po 1 kolacji.
    Jedna ręka 132!!! Druga 114.
    Przyjrzalam się paskowy który wskazał 132 i krew nie do końca się wlala.
    Krew mnie zalewa przez ten dzisiejszy dzień.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Jutro rano będzie ulga i cukry spadną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ