Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorinka wrote:Zabka wydaje mi sie ze jabłecznik sam w sobie to juz duza ilosc cukru plus wegle wiec te truskawki moze trzeba sobie bylo przelozyc na inny posilek
Dziękuję.
No coś na pewno tam nie pasowało.
Liczyłam że skoro wczoraj zjadłam 10szt truskawek że śmietana i kstylionem i cukry były ok to dzisiaj do jablecznika też będą ok.
Myliłam się.
-
zabuszka wrote:hej ja po obiedzie 109
bedzie dzis a jakies 2 godzinki jade ostatni raz zobaczyc sie z moja diablo... tam 3 przekroczenia 1 rano i 2 po glupim jedzeniu z mojej strony;P - nie ma jak ciepla bulka czosnkowa wieczorem....czlowiek niby dorosly a glupi jakk but:P chyba mi tam juz nic nie podziala bo porod niedlugo . wypytam jeszcze o te normy po porodzie .
Rudzinko jak u ciebie jakies ozznaki zblizajacego sie porodu ?? mi czasem jakis sluz wlasnie przezroczysty i ciagnacy i czasem gdzies brzuch zaboli ale to to zadne zwiastuny ...
Domi kochana tort mega;) mi maly plakal jak mieszalam mleko znaczy dawalam swoje sciagniete i jeszcze dojadal modyfikowanym i taki miks chyba mu nie sluzyl a ze mleka bylo niewiele cyca nie chcial ciagnac przeszlam na bebilona i wszystko przeszlo ja spokojna dziecko najedzone i szczesliwe. chociaz to raczej nie byly koli bo ponoc kolka trwa dosc dlugo i o jednych godzinach a u nas roznie bywalo i krotkotrwale .
Zabka na podkarpaciu sloneczko ale tez jakos nie chce sie mi wychodzic -len na 102
Kolki może faktycznie to nie są...Może dziś zjada mniej i jest głodny bo jak go przystawię to potem śpi godzinę-dwie i znów na nowo. Raz się uspokoił jak mu podkurczyłam nóżki. O 17 karmiłam, na razie śpi i mam nadzieję że jeszcze z godzinkę do kąpania pośpi, potem znów nakarmię, a jak obudzi się szybciej niż zwykle (23-24) to dam mu z butelki i zobaczę ile pośpi... On ma tak, że właściwie nie wybudza się spokojnie tylko od razu zaczyna krzyczeć, przy przewijaniu i kąpieli też krzyczy. Uspokaja się na rękach albo przy piersi. -
Kamcia, teraz widzę że już imię wybrane! Pięknie
Ja z moimi obawami czy uda mi się pokochać syncia żyłam do końca ciąży a teraz już nie wyobrażam sobie że miało by go nie być, albo że miałby być dziewczynką : ) Mimo że przy cesarce dostałam syncia dopiero na drugi dzień a nie od razu po porodzie jak przy SN
Także jak masz jeszcze jakieś obawy, to mogę Cię uspokoić, nawet jak do końca nie będziesz pewna, po porodzie wszystko się zmieni : )kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja ciocia dawała kiedyś radę taka na ćwiczenie z dzieckiem.
Rączkę np. Lewa łączyć z nóżka prawa zgieta w kolanku i tak na zmianę kilka razy co dziennie.
Dziecko popuszcza beczki a kolek nie będzie miało.
Kąpiel pewnie ze z czasem polubi.
Domi czy miałaś już okazję wozić małego w wózku????
Jakie wrażenia???? Zastanawiam się nad zakupem siriona:-) -
U nas brzuszkowe bóle pojawiły się 2-3 razy w pierwszym tyg życia w tym raz jeszcze w szpitalu po urodzeniu. Ale nocna zmianę miała złota położna -super pomogła. Drugi raz w nocy w domu. Ale sytuacja w szpitalu pokazała mi co o jak
Kolek na szczęście nie było -
nick nieaktualny