X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden moja bardzo pilnuje ketonow i karze mierzyć kilka razy, co jakiś czas.
    Ale dzisiaj jestem zaskoczona tymi wynikami, bo jakbym nasikala do labu o 7 to aceton śladowy, a w nocy.jednak organizm micnor głoduje.
    Ni nic lecę dziś do diablo, może się wepchne albo pójdę po dentyście. Niech da mi insulke do kolacji i się wreszcie dobrze najem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 07:16

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc slodziaki u mnie nic nie ciekaww bo mnie okresowo brzuch bolal i poszlam spac dopiero po 3 ale na czczo ladne 83 . nie jest ze mna zle bo jeszcze sama wsiadlam w autko i czekam w kolejce do labo musze ten gbs zrobic bo cos mi sie zdaje ze moze ruszy. Maz juz tak sraczkuje ze by mnie zamknal pod kluczem... Grrr

agatia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czekam w labie, zbadalam oba słoiczki z moczem z 5 i 7. W pierwszym aceton ++, w drugim śladowy - normalnie jaja.
    Na czczo 80, więc luks. Czekam na glikowaną i oby była poniżej 5,2% bo zwariuję.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kolacje zjadlam o 21 a poszlam spac ok 23. Dzis rano niski aceton i 89 :/ Nosz kur...jeszcze mi na koniec nocnej insuliny brakuje :/ Dzis próbuje zastostosowac sie do rady diab i na 1h przed snem zjesc kajzerke z mlekiem.

Agatia a czemu ponizej 5.2 chcesz glikowana? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko bo 5,2% to wg mojej diab górna granica dla ciężarnych (choć wszędzie podają do 6,2%). Moja diab uważa, że w ciąży najlepsza jest glikowana 5-5,2%. Jak mialamr 4,7-4,8 to mnie goniła za zbyt niskie cukry, że dziecko ma za niskie bo dziecko ma mniej o 20-40j.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glikowana 4,8% :/ znowu będzie ochrzan za za niskie cukry, tylko jak to możliwe przy ciągłych skokach po nocnym posiłku?

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia pytam bo ja mialam ostatnio 5.3 i moja diab byla bardzo zadowolona. Bylo to po 2 miesiacach diety. W tym czasie mialam moze z 10 przekroczen (wiekszosc do 125, ze 3 pow 130 i 1 pow 140). Wiec z pomiarów widać ze jako ciężarna z cukrzyca dobrze sie prowadzilam a jednak glikowana wyszla "wyzsza" u twojej diab.
    Daj znac co powie diab :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cukry świruja dalej.
    Byłam na połówkowym wszystko jest ok.
    Skierowanie na echo serca też dostałam pomimo że wszystko jest ok.
    Powiedziałam ginowi o cukrach że od 4 dni jest tylko płacz bo tak świruja.
    Jadę do kliniki dostałam skierowanie do kliniki patologii i cukrzycy w ciąży.
    Mam się położyć na kilka dnia zbadają i doradza i przyucza.
    Właśnie nie mogę się dodzwonić do nich:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i diab musiała pilnie wyjechać, wizyta w pn.
    Żabko a do jakiego miasta Cię położą? Spokojnie, wszystko będzie dobrze :) ja 16.05 mam wizytę w Poradni patologii i diabetologii i czekam czy tam mi echa serca nie zrobią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Wrocławia mam się zgłosić do kliniki.
    Właśnie się Dodzwonilam i mam się wstawić rano do godz 10.
    Lekarz który mnie zbada sam zadecyduje czy mnie przyjąć na oddział.
    Więc chyba jutro pojadę tam.
    Myślałam o poniedziałku bo przez weekend t leżeć? Ale jak mus to mus.
    Skierowanie na echo też mam wziąść pokazać może mi zrobią od razu.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dalej czekam na zdjęcie pesara...
    Milao to być wczoraj ale u mnie w szpitalu straszne przepelnienie i gdyby po zdjęciu zaczęła się akcja to nawet nie byłoby mowy o tym żebym została...

Dziecko mi tak napiera na szyjkę, że co chwilę czuje ogromny ból w kroczu...
    Poza tym brak odczuwalnych skurczy czy coś...
    Jutro mam się zgłosić do szpitala bo to już 39 tydzień leci więc jutro mi zdjemie pessar... Mam nadzieję, że jakieś miejsce się dla mnie jednak znajdzie...

Kobiety przesądzają i robią sztuczny tłum na tych oddziałach położniczych " trzymając sobie miejsce"... Jak byłam na patologii to trzy leżały w 38 tyg bez skurczy, zdrowizny no ale żeby trzymać miejsce...

A, po jak dla mnie ogromnym śniadaniu - cala grahamka z masłem, żółtym serem, jajkiem i sałata - po godzinie 91...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 10:04

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Do Wrocławia mam się zgłosić do kliniki.
    Właśnie się Dodzwonilam i mam się wstawić rano do godz 10.
    Zabka na Chałubińskiego? Bo ja sobie nadal tu leżę ;) może dziś mnie wypuszcza to się rozminiemy...

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko nie sądzę, żeby Cię kładli na oddział, jak masz już insulinę :) może Ci po prostu karzą ją brać przed posiłkami :) ale pewnie lepiej jechać i zobaczyć, co powiedzą :) będzie dobrze zobaczysz :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Rudzina :-)
    Tam właśnie tam.
    Jakiś dobry ten szpital????? Lekarze?????
    Powiedz od razu przyjmują na oddział bez względu co i jak czy od lekarza bardziej zależy tak jak babka mi powiedziała.
    Gdzie mam się zgłosić???? Bo pewnie będę tam błądzić :-(
    Fajnie tam???? Głodujesz????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi kochana spokojnie na pewno muszą miejsce dla ciebie znaleźć :-)

Agatia no pojechać pojadę zobaczymy.
    Mąż już siedzi i rozmyśla jak on z córką sam w domu?! Ola Boga hahahahaha zartownis.
    Mówię że zaraz zadzwonię po teściowa krzyczy że jest dorosły hahahahaha
    Zaraz pojadę na zakupy zrobię obiad im w razie czego bo nie wiem jak to się skonczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mam pytanie jak jadłaś nabiał to laczylas z kiwi czy czekałas godzinę????
    Zjadłam miskę mleka z płatkami i chce zjeść dwa kiwi i nie wiem czy mogę policzyć i poczekać.
    Fakt że czekam bo nie wiedziałam co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co ja mam zrobić????
    Po małej miseczce mleka z płatkami kukurydzianych 151/159!!!!!!!
    K"""wa mac!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    ale płatki kukurydziane juz któras z nas spróbowała i był zły wynik...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Ok Kamciu dziękuję.
    Jeszcze nie dawno jadłam miseczke tylko z czymś połączyłam jakiegoś owocami zjadłam i były cukry ok.
    Nie ważne na łeb dostanę:-(

• Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, mi diab zabronila kukurydzianych i do mleka pozwoliła tylko otręby

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ