Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Aha Ok Kamciu dziękuję.
Jeszcze nie dawno jadłam miseczke tylko z czymś połączyłam jakiegoś owocami zjadłam i były cukry ok.
Nie ważne na łeb dostanę
kochana
nie panikuj, wróc do podstaw diety: węglo złożone, ciemne pieczywo, częste i małe posiłki
cos się u ciebie rozjechało, ale jak ktoś spojrzy czemu, to dojrzy te błędy...jak te płatki(duuużo cukru), biały chleb, słodkie przekąski...ciąza rośnie i u ciebie już widocznie nie służy to, co do tej pory słuzyło -
nick nieaktualnyKamcia ja mam dosyć.
Jem często i malutko.
Jem co 2,5-3h rzadko co 2h.
Dziś po śniadaniu 109. Na drugiej ręce 114.
Zjadłam ciemne pieczywo jedna malutka kwadratowa kromeczke co odpowiada 1/2 kromce białego chleba.
Do tego dwie paroweczki.
Reasumując to co dzień wcześniej zjadłam wieczorem na kolacje wyszło w mniejszej porcji tak samo rano (różnica w chlebie).
Teraz te płatki dzisiaj no kurcze wcześniej służyły.
No ok biorę to na poprawę że coś się zmieniło i się rozjechalo.
Ale co dziennie i to po każdym posiłku???
Gdzie jem wg diet i to samo co zawsze????!
Okropna jest ta cukrzyca
Mam ochotę zadzwonić do diablo ale się zastanawiam co może mi powiedzieć nic.
Rozpiskę sobie co kiedy ile zjadłam i jutro lekarz podejmie decyzję co dalej co robię źle itd.
Ja się boję jeść dziewczyny ja piszę i płacze bo mam serdecznie dosyć.
Wiem muszę być twarda to tylko cukrzyca i hormony......... -
żabka
dla mnie nienormalne sa twoje podwójne pomiary, mój gluko sie tak w pomiarach nie rozjezdża, więc albo niech ci zmienia, albo zmienią taktykę
zjadłaś ciemny chleb na sniadanie i nie ma przekroczenia-więc efekt zmiany jest
płatki są beee, nie wiedziałam, ze je jesz, bo bym odradziła
nie jedz wszyskiego na raz
ja kiwi w ogóle nie moge, nie patrz , ze ktoś zjada dwa, bo źle mozesz wyjść na takich radach-chodzi mi o to, że odstep między posiłkami a także między posiłkami i przekąskami musi być. I nie na raz
-
Zabka przede wszystkim spróbuj zaczac od poczatku
Internet -> tabela indeks glikemiczny. Nie bez powodu większości kobiet wykonanie krzywej zleca sie po 24 tyg. Zapotrzebowanie na insuline wzrasta wraz z rozwojem ciąży a u ciebie juz 21 tydz. Do tej pory cukrzyca nie dawala u ciebie za bardzo znac no ale nie bez powodu mamy w kartach powpisywane "cukrzyca ciążowa". Narazie jak najwiecej probowalas jesc jak przed cukrzyca. Teraz czas zacisnac poslady, wyeliminowac to co niedozwolone i wtedy mozesz stwierdzic czy ci cukry swiruja
Ciesz sie kochana ze masz insulineCo sobie pouzywalas to twoje a teraz bierzemy sie w garść
Ja z eksperymentami nie moge szalec tak jak ty bo w przypadku duzego przekroczenia nie mam zadnej alternatywy wiec wole nie ryzkowac
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny.
Gluko mi nie zmieni diablo bo pracują na takim jak mój i przecież porównywala pielęgniarka diablo więc po co ma mi wymieniać???? To są ich słowa:-(
Może w tej klinice mi zmienia?
Tak dorinka masz rację czas spiać pośladki bo moje dobre chwilę się skończyły.
-
żabka04 wrote:Tak Rudzina
Tam właśnie tam.
Jakiś dobry ten szpital????? Lekarze?????
Powiedz od razu przyjmują na oddział bez względu co i jak czy od lekarza bardziej zależy tak jak babka mi powiedziała.
Gdzie mam się zgłosić???? Bo pewnie będę tam błądzić
Fajnie tam???? Głodujesz????
Szpital jest stary i zapuszczony ale lekarze świetni, w poradni i na oddzialach też. Położne z małymi wyjątkami tez bajeczne. Generalnie ma taka opinie ze lokalowo średnio, kadrowo super.
Będziesz pewnie musiała się zarejestrować na dole w poradni patologii ciąży i dalej cie pokieruja.
Co do jedzenia to jak wszędzie -niby wiedza ze maz cukrzycę, niby dostosowują posiłki jakoś ale czasami jest dramat. 3 posiłki, wiec resztę trzeba po swojemu i na swoim wikcie. U mnie cukry ok, chociaż rzadko zjadalam wszystko co dawali. Czekam na wpis. Jak bedzie trzeba cie ratować jedzeniem to dawaj znać, mieszkam nie daleko.
Co do tego czy cie zostawia z automatu -nie sądzę. Dmuchaja na zimne ale nie trzymają na siłę, jak nie trzeba to zalecają wizyty w poradni. Ja ten szpital polecam, chce bardzo tu rodzić!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:08
Rudzina -
nick nieaktualnyDziękuję Rodzinka
Miło z twojej strony.
A co wzięłas ze sobą do jedzenia?????
Kompletnie nie wiem co wziąść ewentualnie że sobą żeby z głodu nie paść tam.
Pojechać pojadę a czy mnie zostawia? Nie wiemjeżeli będzie taka potrzeba nie będę protestować i zostanę dla dobra dziecka.
Ważne że jest ok:-)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Dziękuję Rodzinka
Miło z twojej strony.
A co wzięłas ze sobą do jedzenia?????
Kompletnie nie wiem co wziąść ewentualnie że sobą żeby z głodu nie paść tam.
Pojechać pojadę a czy mnie zostawia? Nie wiemjeżeli będzie taka potrzeba nie będę protestować i zostanę dla dobra dziecka.
Ważne że jest ok:-)Rudzina -
u mnie po spaghetti 85
aa i zapomniałam wam napisac spotkałam znajoma ona w ciazy na lipiec z blizniakami i wspomniałam ze mam cukrzyce a ta ze jak glukoze pile to zwrocila i nie powtarzala.... nie wiem dlaczego ludzie tak oszukują ? nie jest napewno jedyna bo sama wiem o paru takich przypadkach.
fakt glukoza pyszna nie jest ale sa gorsze rzeczy ..
brzuch jak mnie bolal dalej cmi..a pogoda ladna truskawki poszłabym posiekać a tu zonk maly sie buntuje i nie chce na podworko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny