Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kiedyś miałam taki nerwowy płaczliwy dzień, dosłownie wszystko mi z rąk leciało, zalałam telefon rosołem i padł, zmierzyłam za chwilę cukier i wywaliło 158, a nic takiego nie jadłam, tak że wiem że nerwy baaardzo podnoszą
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Juz koncze nie widzialam ze mi wcieo posta... Grrr to tak
Jestem po ostatniej wizyxie u diablicy i wsjo ok juz raczej przed porodem jej nie zobaczę jak co 10 tyg po porodzie obciazenie glukoza i do niej choc twierdzi ze ta cholera sobie pojdzie w dal .... Oby nie wyobrazam sobie zycia calego na diecieagatia, żabka04, Madź, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkich:) ja od dwóch dni cukry nieprzekraczające 99... Wczoraj po MCdonald 96 po wizycie u babci i słodkościach również 97:-) dziś cały dzień poniżej 100,nawet po tostach które zwykle zjadłam na śniadanie i zawsze miałam 106/107 dzisiaj 97:) czyżby to jakieś znaki? Kiedyś tu czytałam o podobnej sytuacji?
)Pozdrawiam
-
Witam się, dzisiaj u mnie 2 różne wyniki, 94 i 83, zapisuję ten niższy
Jestem po wizycie u gina- wszystko w porządku, młody rośnie, w 2 tygodnie przybrał 200 g, ale oczywiście nie chciał mi się pokazać. Co za uparte dziecko. Jak tylko lekarz odwrócił monitor, ten od razu odwracał głowęNa poprzednich badaniach było to samo, za cholerę nie pokazał twarzy.
Na moje ostatnie przekroczenie po kolacji ( 131) pan doktor tylko się uśmiechnął i spytał, czy przesadziłam ze słodyczami....myślałam, że się wstąpię.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Zauważyłam jeszcze jedną rzecz, że ketony powinno się badać z faktycznie pierwszego moczu po nocy. Czyli jak wstajemy do wc 4-5 to wtedy, a nie 7-8 z kolejnego.
W pierwszym moczu o 5 aceton 40 ++. Teraz o 7 bez picia i jedzenia aceton śladowy.
Czyli pozniejszy pomiar jest już niemiarodajny. Czyli mój brak acetonu przed 8 wcale nie musi tego oznaczać bo wstaję nad ranem do wc. Czyli diablo dobrze mówi, że mam przybierać bo inaczej organizm gloduje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 07:06
-
Agatia ja wcale nie mierzę dziada i przynajmniej jestem spokojna
Co diablo to inna szkoła. Jak mi ostatnio w labie wyszedł śladowy to tylko skomentowała, że ma nadzieję, że się i dziecka nie głodzę. Wszystko.
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015