X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pochmurny i deszczowy dzień.
    Jak tam wasze cukry?
    Ja wczoraj miałam grillowanie i nie ukrywam że troszkę zaszalałam cukry troszkę powyżej normy 122.

Dzisiaj na II śniadanie robię naleśniki z mąki pełnoziarnistej z chudym twarogiem i borówkami + kakao zobaczymy jak wyjdzie cukier.

Smartunia lubi tę wiadomość

• Pay Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    http://www.doz.pl/apteka/p46608-Marimer_spray_hipertoniczna_oczyszczajaca_woda_morska_do_nosa_100ml ten by mógł być ? Bo nie widzę żadnego dla kobiet w ciazy

Może być. Właściwie jakakolwiek bo składem mocno się nie różnią aby tylko np eukaliptusa nie było. I hipertoniczna obkurczy śluzowke bo izotoniczne są raczej do higieny.

A U mnie dziś na czczo 91. Ehh
    I zaczynam 8 miesiąc - czas leci.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.onet.pl/nauka/swiatlo-moze-zastapic-igle-przy-pomiarze-glukozy-we-krwi/xfnf7e :))

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na czczo 98 wczoraj jadłam nieregularnie bo byłam poza domem i nie zjadłam posiłku przed snem

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że po kompletnie nieprzepisowej carbonarze (surowe jajko, zwykłe spaghetti itd), cukier po godzinie - 90. Bez insuliny. LOL.

Smartunia, Kasiarzynka, Aska87, ivuszka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszaleję na obiad z pizzą...właśnie czekamy na dostawę...już się boję wyników, ale raz nie zawsze...;p

Aska87, ivuszka lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Melduję, że po kompletnie nieprzepisowej carbonarze (surowe jajko, zwykłe spaghetti itd), cukier po godzinie - 90. Bez insuliny. LOL.

też mam dzisiaj carbonare :) zobaczymy jak to będzie :)
    Smartunia wrote:
    Ja dziś zaszaleję na obiad z pizzą...właśnie czekamy na dostawę...już się boję wyników, ale raz nie zawsze...;p

ja po pizzy zawsze mam w normie :) raz miałam tylko nieznacznie podwyższone

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukier po 3 naleśnikach z twarogiem i kakao wyniósł 104-dodam że cała godzina była przeleżana :)

Na obiad uciekam do teściowej, zobaczymy co przyrządziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 13:14

ivuszka lubi tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie zawsze skakał cukier po pizzy alo innych tego typu rzeczach więc się lekko obawiam, ale co ma być to będzie...;) teraz za godzinę mierzenie cukru to zobaczymy...:)

201507044662.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 9:25 przyszedł na świat mój synek. 2kg wagi, 48cm, 10/10 pkt. Poród siłami natury, nie udało się zatrzymac akcji porodowej. Na razie grzeje się w inkubatorze i odpoczywa.

Smartunia, Pay, Pay, angel-84, ivuszka, Aguś26, Dżuls, Aska87, maglic, 0na88 lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu gratuluję...dużo zdrówka dla Was...niech młody rośnie silny i zdrowy...:D

201507044662.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po mierzeniu cukru po obiedzie i normalnie mam wyrzuty sumienia, że pozwoliłam sobie na to szaleństwo z pizzą...cukier po godzinie 181 :/ grrr...czasu nie cofnę, ale już do rozwiązania trzymam się diety nie ma innej opcji...nawet nie wiem jak to zapisać w dzienniczku...przecież moja diabetolog jak to zobaczy to się za głowę złapie i z krzesła spadnie...:/

201507044662.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu Gratulacje. Maluszek troszeczkę się pospieszył ale najważniejsze ze jest zdrowy, dostał 10 :) Odpoczywajcie. Zdrowia życzę.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu gratulację! Będzie dobrze :).

Wczoraj padłam dosłownie po pracy bez kolacji, rano cukier 94 ;]... potem zjadłąm kanapeczkę, przespałam pomiar 2gi dzień z rzędu XD. Na drugie śniadanie zmikowałam kilka truskawek z kefirem i dosypałam garść płatków kukurydzianych. Po godzinie cukier 124, zszokowana byłam :(.

Teraz zjadłam kotleciki szarpane z kurczaka i pewnie będzie pogrom, albo i nie.

Co do początkowych prób - ja zniszczyłam 1 pasek, ale to dlatego, że chyba źle go docisnęłam. Nie wiedziałam, że się pojawi coś na wyświetlaczu glukometru, krew nałożyłam a tam cisza XD.
    Niestety na kłujce nastawiam głębokość 2,5-3 na palce 2,3,4. Na najmniejszy w ręce wystarczy 2. Przy niższych parametrach w ogóle igła nie dochodzi, albo ja ze strachu nie dociskam za mocno.

A lancet wymienię, kiedy będzie wyglądał na lekko wygięty. Na razie mam 2 tygodnie jeden i jest ok :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 14:46

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Dzisiaj o 9:25 przyszedł na świat mój synek. 2kg wagi, 48cm, 10/10 pkt. Poród siłami natury, nie udało się zatrzymac akcji porodowej. Na razie grzeje się w inkubatorze i odpoczywa.
    gratulację. Życzę dużo zdrówka :)

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam, że czasem możecie sobie pofolgować i bez spacerku cukier dobry jest. Ja po każdym posiłku musze być w ruchu zwłaszcza po tym obiadowym. A pilnuje się cały czas diety :/.
    Może jeszcze czas i mi też trochę się wyrównają te cukry, no nie wiem :(

201509057452.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie boję, że takie wyniki to w tej chwili - 13 tydzień. Cukrzyca ciążowa wychodzi koło 22tygodnia, więc może być dużo, dużo gorzej. Ale z drugiej strony jest czas na oswojenie się chociażby z dietą.

Dla mnie takie spacery po posiłkach to udręka. Mam chore kolana i dużo chodzenia = duży ból. A jak jestem po pracy, gdzie ciągle na nogach to w ogóle muszę się zregenerować następnego dnia i nie w głowie mi jeszcze dowalanie sobie aktywności.

No ale co zrobić, najwyżej przecierpię jeszcze te 6 miesięcy.

Edit: po 2 kotletach z kurczaka z jajkiem, papryką, pieczarkami + buraki + trochę frytek z piekarnika - cukier po godzinie 91 XD. Bez żadnego ruchu.

I wychodzi na to, że truskawki z kefirem są złe xD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:34

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !hej!

Ja Jak zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym cukier miałam powyżej 140! To było jeszcze w szpitalu między obiadem a kolacją(mama mnie uraczyła świeżutkimi truskawkami, tak pachniało to jak nie zjeść!? i miałam już swój glukometr). Także coś w tym jest. Z kolei jak zjem np. borówkę z jogurtem cukier poniżej 100.
    Muszę jeszcze sprawdzić jak będzie po samych truskawkach... tylko to dziwne bo przecież białko hamuje wchłanianie cukrów prostych...

Nanu - gratulacje, niech dzidziuś rośnie zdrowy i silny! :)

A co do pizzy - mam gdzieś przepis na spód do niej ale z mąki żytniej, jest bardzo smaczny. Muszę spróbować zrobić i zobaczyć na jakim poziomie będzie po tym cukier.
    Po wyjściu ze szpitala moje cukry ani razu nie przekroczyły 100, a najadam się do syta. Kupiłam chleb graham z lidla krojony pakowany. Dziś była pierwsza próba na śniadanie (2 duże kromki) i glukoza po godz. 97 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 16:09

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jadę do lidla to sobie popatrzę za tym chlebem :).

Ja się dziwię, bo trzy dni temu jadłam podobną ilość truskawek + pokrojony banan + BITA ŚMIETANA i cukier był poniżej 100.

Szkoda, że każda osoba reaguje inaczej. Jakby na etykietach produktów było napisane, że to i to podnosi cukier o tyle i tyle, żyłoby się wygodniej :P. No ale niestety to niemożliwe.

A pizza z mąki żytniej całkiem ok, ale ja mam problem z zapachem takiego ciasta. Byłam rok na diecie niskoglikemicznej więc przerobiłam różne mąki, ale naleśniki z takowej to mi po prostu śmierdziały. A szkooooda.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ