X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Cukier przed chwilą - 137, godzinę po posiłku w formie kromki chleba graham z sałatą, szynką z piersi i ogórkiem. W ogóle zauważyłam że zdrowe jedzenie podnosi mi cukier:P a tak na serio to ja mam złe tylko cukry poranne (na czczo, po I i II śniadaniu). Jutro idę do diabetologa, ciekawe co na to zaradzi.
    Poranne cukry zazwyczaj są najtrudniejsze do okiełznania, czasem jest tak, że coś rano podnosi Ci cukier, ale to w późniejszych godzinach już niekoniecznie.

8pdp47e.png
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z porannymi nie mam w ogóle problemu. A na ostatnią kolacje jadam zazwyczaj kanapkę albo z serem żółtym albo z wędliną i warzywami, tak około 22-22.30 a czasami jak mi się nie chce robić to kefir owocowy lub owoc. Rano zwykle mam 70-80. Dziś na obiad kupiłam udko z rożna, zobaczę jak po tym cukier :)

myd3jzj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlaśnie zjadlam udko - u mnie po tym super , niestety bez ukochanej chrupiacej skórki :(

Dziś ogólnie cukier dla mnie jakis łaskawy , zjadłam na II sniadanie jablko , z serek naturalny i dogryzłam michałkiem i cukier 102 . :)

Smartunia lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tej kajzerce co pytałam na poprzedniej stronie ?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus26 ja tez w rozpisce miałam wzmianke o kajzerce jako ten posiłek ostatni . Dokładnie tam było 1/3 kajzerki i chyba 100 ml mleka .

ja jak miałam problem z tymi ketonami to wtedy mi diabetolozka polecała własnie troche mleka , albo troche białego pieczywa przed snem.
    Jednak nie wypróbowałam na sobie , nie wiem jak cukier po tym.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizytacji i trzecim usg. Mój synek waży ok 1500g. Rozwija się prawidliwo. Tylko glowke ma duza, termin z tylko tego pomiaru na 02,07 a według brzuszka na 22,07. Lekarz mnie uspokoił ze wszystko w normie.
    Kamień z serca, bo strasznie mnie to stresowalo.
    I wstydziuch mój odwrócił się pupka. Nie pokazał buźki. Widać było tylko uszko.
    Aguś26 wrote:
    A co myślicie o tej kajzerce co pytałam na poprzedniej stronie ?

próbowałam chałka z mlekiem. I różnie to wyszło, raz 82, raz 92. Więc nie wiem czy to ilosc czy zależy od dnia.

0na88, Bergamota, Smartunia, ivuszka lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadłam makaronu pełnoziarnistego z brokułem i 2 plastrami sera żółtego... o 15:45 mierzę cukier zobaczymy jak reaguję na tego typu makaron...

Jak na późny wieczór złapie mnie głód wypijam 1/2 szklanki maślanki albo nawet zwykłego mleka 3,2% a rano 80-85 cukier więc ok. Oduczam się od białego pieczywa, więc raczej nie spróbuję z kajzerką ;)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay - no to super że wszystko ok! :) Mój wstydziuch właśnie ma na odwrót ostatnio, bo pokazuje buzię a zasłania pupę i dokładnie to co ma między nogami :D w szpitalu też się nie chciał obrócić. Pozycja plecy do moich pleców mu odpowiada. ;)

Pay lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Witamy się po wizytacji i trzecim usg. Mój synek waży ok 1500g. Rozwija się prawidliwo. Tylko glowke ma duza, termin z tylko tego pomiaru na 02,07 a według brzuszka na 22,07. Lekarz mnie uspokoił ze wszystko w normie.
    Kamień z serca, bo strasznie mnie to stresowalo.
    I wstydziuch mój odwrócił się pupka. Nie pokazał buźki. Widać było tylko uszko.

próbowałam chałka z mlekiem. I różnie to wyszło, raz 82, raz 92. Więc nie wiem czy to ilosc czy zależy od dnia.
    Zawsze 92 jest lepsze niż 96 i 98 a ja ostatnio ma rano tylko tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:24

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja udko zjadłam ze skórką, ziemniaczki i surówka, do tego dołożyłam sok jabłkowy 250 ml. I cukier 93 :)
    Ja z białym pieczywem nie próbowałam, jem to co zwykle.
    U mnie na usg brzuch też wychodzi tydzień do przodu ale ginekolożka nic nie mówiła :)

myd3jzj.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po obfitym obiedzie - 94 :D No i pojadłam ciasteczek (4szt) które dziś piekłam z tego przepisu: http://www.greencookies.pl/ciasta-i-desery/ciasteczka/250-bananowo-owsiane-ciasteczka-bez-cukru.html tylko zamiast słonecznika dodałam pestki dyni nie całkiem zmielone.

0na88 lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro może pojadę po banana i wypróbuję przepis :)

myd3jzj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie pochwalilam dobrym dniem na cukry :D

do II sniadania jablko , serek + michalek cukry byly ok , to obiadu noga , galka ziemniakow + michalek cukry nadal w normie , mysle.. aaaa do podwieczorka tez sprobuje .. 1 kromka z wedlina + michalek cukier uwaga ... 181 :) poplynelam...

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalki się pewnie skumulowaly ja mierze tylko na czczo po śniadaniu jednym po obiedzie i po kolacji a po podwieczorkach żyje w nieświadomości

0na88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wytyczne mierzyć tylko na czczo, po pierwszym śnadaniu, obiedzie i pierwszej kolacji...:) no ale wynik po kanapce i michałku nie zły....ja wczoraj taki miałam po 4 kawałkach pizzy zamówionej z sosem itd...;) ale raz nie zawsze...dziś już w normie się trzymam...

201507044662.png
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierze na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Lekarka zaleciła mierzenie tylko dwa razy w tygodniu. Ja dziś po kolacji 98 a zjadłam smażone ziemniaczki z mlekiem :)

Smartunia lubi tę wiadomość

myd3jzj.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie wyrobiłam, i zjadłam 3 wielkie pieczone pomidory nadziewane ryżem parboiled i mozzarellą, parmezanem itd, po godzinie co prawda 116, tak koło 16tej, ale za to przed 19tą ciągle koło 100.... w międzyczasie spacer. Mam męża Włocha i on jak coś kurde czasem ugotuje, to zjem, żebym miała nawet sobie wstrzyknąć cały pen insuliny. Na szczęście i tak modyfikuje przepisy pode mnie, no ale ten ryż był absolutnie nieprzepisowy, jedyne co, to był przepłukany ze skrobi do momentu aż woda była zupełnie czysta, no i ugotowany bardzo al dente.

0na88 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a ja dzisiaj po wizycie i moja pani diabetolog sama nie wie co ze mną zrobić... pierwsze chciała mi dać insuline po tych cukrach z nerwowego ostatniego tygodnia ... ale jak jej powiedziałam ile nerwów było to na razie się wstrzymała zwłaszcza że od dwóch dni cukry znowu są idealne
    i weź tu sam ogarnij cukry jak lekarze sami nie rozumieją :) następną wizyte mam za 3 tyg i mam nadzieję że do tej pory cukry wrócą do normy bo inaczej mam się wcześniej po insuline zgłosić :/

a mój maluszek ciągle wg usg jest starszy od 7 do 10 dni i moja gin nic o tym nie mówi... podobno plus minus tydzień z usg to norma
    w piątek ważył już 762g :) i w siatce centylowej na wykresie mieści się idealnie po środku :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam połączenie pomidora i mozzarelli... do tego bazylia i oliwa.... rozpłynęłam się ;) , a dopiero co zjadłam kolację po której 106.

Wy też macie dylemat co jeśc na I śniadanie? Ja nie mam problemu z wymyśleniem obiadu, kolacji, podwieczorka, czy drugiego śniadania ale z pierwszym śniadaniem mam kłopot. Brak mi pomysłów. Po prostu.

<3 SYNEK FLORIAN <3
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ