X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Cukier przed chwilą - 137, godzinę po posiłku w formie kromki chleba graham z sałatą, szynką z piersi i ogórkiem. W ogóle zauważyłam że zdrowe jedzenie podnosi mi cukier:P a tak na serio to ja mam złe tylko cukry poranne (na czczo, po I i II śniadaniu). Jutro idę do diabetologa, ciekawe co na to zaradzi.
    Poranne cukry zazwyczaj są najtrudniejsze do okiełznania, czasem jest tak, że coś rano podnosi Ci cukier, ale to w późniejszych godzinach już niekoniecznie.

8pdp47e.png
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z porannymi nie mam w ogóle problemu. A na ostatnią kolacje jadam zazwyczaj kanapkę albo z serem żółtym albo z wędliną i warzywami, tak około 22-22.30 a czasami jak mi się nie chce robić to kefir owocowy lub owoc. Rano zwykle mam 70-80. Dziś na obiad kupiłam udko z rożna, zobaczę jak po tym cukier :)

myd3jzj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlaśnie zjadlam udko - u mnie po tym super , niestety bez ukochanej chrupiacej skórki :(

Dziś ogólnie cukier dla mnie jakis łaskawy , zjadłam na II sniadanie jablko , z serek naturalny i dogryzłam michałkiem i cukier 102 . :)

Smartunia lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tej kajzerce co pytałam na poprzedniej stronie ?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus26 ja tez w rozpisce miałam wzmianke o kajzerce jako ten posiłek ostatni . Dokładnie tam było 1/3 kajzerki i chyba 100 ml mleka .

ja jak miałam problem z tymi ketonami to wtedy mi diabetolozka polecała własnie troche mleka , albo troche białego pieczywa przed snem.
    Jednak nie wypróbowałam na sobie , nie wiem jak cukier po tym.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizytacji i trzecim usg. Mój synek waży ok 1500g. Rozwija się prawidliwo. Tylko glowke ma duza, termin z tylko tego pomiaru na 02,07 a według brzuszka na 22,07. Lekarz mnie uspokoił ze wszystko w normie.
    Kamień z serca, bo strasznie mnie to stresowalo.
    I wstydziuch mój odwrócił się pupka. Nie pokazał buźki. Widać było tylko uszko.
    Aguś26 wrote:
    A co myślicie o tej kajzerce co pytałam na poprzedniej stronie ?

próbowałam chałka z mlekiem. I różnie to wyszło, raz 82, raz 92. Więc nie wiem czy to ilosc czy zależy od dnia.

0na88, Bergamota, Smartunia, ivuszka lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadłam makaronu pełnoziarnistego z brokułem i 2 plastrami sera żółtego... o 15:45 mierzę cukier zobaczymy jak reaguję na tego typu makaron...

Jak na późny wieczór złapie mnie głód wypijam 1/2 szklanki maślanki albo nawet zwykłego mleka 3,2% a rano 80-85 cukier więc ok. Oduczam się od białego pieczywa, więc raczej nie spróbuję z kajzerką ;)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay - no to super że wszystko ok! :) Mój wstydziuch właśnie ma na odwrót ostatnio, bo pokazuje buzię a zasłania pupę i dokładnie to co ma między nogami :D w szpitalu też się nie chciał obrócić. Pozycja plecy do moich pleców mu odpowiada. ;)

Pay lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Witamy się po wizytacji i trzecim usg. Mój synek waży ok 1500g. Rozwija się prawidliwo. Tylko glowke ma duza, termin z tylko tego pomiaru na 02,07 a według brzuszka na 22,07. Lekarz mnie uspokoił ze wszystko w normie.
    Kamień z serca, bo strasznie mnie to stresowalo.
    I wstydziuch mój odwrócił się pupka. Nie pokazał buźki. Widać było tylko uszko.

próbowałam chałka z mlekiem. I różnie to wyszło, raz 82, raz 92. Więc nie wiem czy to ilosc czy zależy od dnia.
    Zawsze 92 jest lepsze niż 96 i 98 a ja ostatnio ma rano tylko tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:24

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja udko zjadłam ze skórką, ziemniaczki i surówka, do tego dołożyłam sok jabłkowy 250 ml. I cukier 93 :)
    Ja z białym pieczywem nie próbowałam, jem to co zwykle.
    U mnie na usg brzuch też wychodzi tydzień do przodu ale ginekolożka nic nie mówiła :)

myd3jzj.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po obfitym obiedzie - 94 :D No i pojadłam ciasteczek (4szt) które dziś piekłam z tego przepisu: http://www.greencookies.pl/ciasta-i-desery/ciasteczka/250-bananowo-owsiane-ciasteczka-bez-cukru.html tylko zamiast słonecznika dodałam pestki dyni nie całkiem zmielone.

0na88 lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro może pojadę po banana i wypróbuję przepis :)

myd3jzj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie pochwalilam dobrym dniem na cukry :D

do II sniadania jablko , serek + michalek cukry byly ok , to obiadu noga , galka ziemniakow + michalek cukry nadal w normie , mysle.. aaaa do podwieczorka tez sprobuje .. 1 kromka z wedlina + michalek cukier uwaga ... 181 :) poplynelam...

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalki się pewnie skumulowaly ja mierze tylko na czczo po śniadaniu jednym po obiedzie i po kolacji a po podwieczorkach żyje w nieświadomości

0na88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wytyczne mierzyć tylko na czczo, po pierwszym śnadaniu, obiedzie i pierwszej kolacji...:) no ale wynik po kanapce i michałku nie zły....ja wczoraj taki miałam po 4 kawałkach pizzy zamówionej z sosem itd...;) ale raz nie zawsze...dziś już w normie się trzymam...

201507044662.png
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierze na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Lekarka zaleciła mierzenie tylko dwa razy w tygodniu. Ja dziś po kolacji 98 a zjadłam smażone ziemniaczki z mlekiem :)

Smartunia lubi tę wiadomość

myd3jzj.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie wyrobiłam, i zjadłam 3 wielkie pieczone pomidory nadziewane ryżem parboiled i mozzarellą, parmezanem itd, po godzinie co prawda 116, tak koło 16tej, ale za to przed 19tą ciągle koło 100.... w międzyczasie spacer. Mam męża Włocha i on jak coś kurde czasem ugotuje, to zjem, żebym miała nawet sobie wstrzyknąć cały pen insuliny. Na szczęście i tak modyfikuje przepisy pode mnie, no ale ten ryż był absolutnie nieprzepisowy, jedyne co, to był przepłukany ze skrobi do momentu aż woda była zupełnie czysta, no i ugotowany bardzo al dente.

0na88 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a ja dzisiaj po wizycie i moja pani diabetolog sama nie wie co ze mną zrobić... pierwsze chciała mi dać insuline po tych cukrach z nerwowego ostatniego tygodnia ... ale jak jej powiedziałam ile nerwów było to na razie się wstrzymała zwłaszcza że od dwóch dni cukry znowu są idealne
    i weź tu sam ogarnij cukry jak lekarze sami nie rozumieją :) następną wizyte mam za 3 tyg i mam nadzieję że do tej pory cukry wrócą do normy bo inaczej mam się wcześniej po insuline zgłosić :/

a mój maluszek ciągle wg usg jest starszy od 7 do 10 dni i moja gin nic o tym nie mówi... podobno plus minus tydzień z usg to norma
    w piątek ważył już 762g :) i w siatce centylowej na wykresie mieści się idealnie po środku :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam połączenie pomidora i mozzarelli... do tego bazylia i oliwa.... rozpłynęłam się ;) , a dopiero co zjadłam kolację po której 106.

Wy też macie dylemat co jeśc na I śniadanie? Ja nie mam problemu z wymyśleniem obiadu, kolacji, podwieczorka, czy drugiego śniadania ale z pierwszym śniadaniem mam kłopot. Brak mi pomysłów. Po prostu.

<3 SYNEK FLORIAN <3
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ