Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Bergamota wrote:
Wy też macie dylemat co jeśc na I śniadanie? Ja nie mam problemu z wymyśleniem obiadu, kolacji, podwieczorka, czy drugiego śniadania ale z pierwszym śniadaniem mam kłopot. Brak mi pomysłów. Po prostu. -
Ja nie mam problemu z 1 śniadaniem, po prostu jem dwa jajka pod różną postacią - omlet, jajecznica bądź jajka w majonezie. Jajecznice i omlet zalewam keczupem żeby mi jakoś weszło do tego kromka chrupkiego pieczywa, wcześniej kupowałam w kauflandzie chrupki graham a teraz kupiłam w lidlu jakiś z sezamem. Cukry do 90-100, a czasami nawet jak się poruszam to niższe niż na czczo... ciężko mi wymyślić kolacje..
-
nick nieaktualnyJa wczoraj na późną kolację o 21.30 zjadłam budyń bez cukru (chodził za mną od tygodni) cukier na czczo 78.
Mój diabetolog kazał się warzyć co 3 dzień i znowu zauważyłam przyrost na wadzę, myślę że spowodowane jest to tym iż coraz mniej się ruszam i spaceruje ehh ale już końcówka ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:13
-
Powiem wam dziewczyny fenomen cukrzycy.... Jak byłam na diecie, to miałam często chwilę słabości i obiecałam sobie że po porodzie, kupię sobie tort czekoladowy i odbije całą tą cholerna dietę. A wiecie co jest najlepsze?? Po porodzie wcale nie mam ochoty na słodkie.
0na88, ivuszka, .ona. lubią tę wiadomość
-
miscelle - taki to paradoks ale wszystko jeszcze przed Tobą! Nadrobisz z czasem A jak się ma malutka Nela?
Najadłam się pierogów leniwych ale na mące orkiszowej na wytrawnie z cebulką duszoną. Z tego przepisu: http://joannabajcar.blogspot.com/2015/01/pierogi-leniwe-z-maki-orkiszowej.html
Ciekawa jestem jaki cukier będzie o 17:20...SYNEK FLORIAN
-
Hej dziewczyny ,
Ja juz po wizycie - myslalam ze to zwykle USG na patologii a zrobili mi juz III trymestru na fajnym aparacie w obecnosci 10 studentow godzine mnie tam ogladali, czulam sie jak na lekcji biologii
Corka wcale nie jest mlodsza jak mnie straszyli poprzednio, wagowo ma 1106 g wiec juz kawal kobiety z niej wg skali idealnie posrodku. Serduszko , przeplywy , mozg wszystko bez zastrzezen, najwieksza sensacja bylo jak razem ogladalismy ze studentami jak ziewa . Lekarz bardzo na luzie , uspokoil mnie - mowiac do studentow ze cukrzyca ciazowa w obecnych czasach to zaden problem i ze lekarze strasza ciezarne ze urodza mutantow , czy ze plod umrze w macicy - co skomentowal dosadnie ze bez cukrzycy tez sa takie przypadki , a co ciekawsze nawet nie bedac w ciazy czlowiek umrze
Mowil do tych studentow ze rzadko kiedy spotyka sie komplikacje ciazowe - chyba ze u kobiet ktore naduzywaja alkoholu lub kompletnie nie panuja nad cukrzyca ale tu juz mowil o marginesie itd.
W kazdym razie podbudowal mnie tak, ze banan nie schodzi z mojej twarzy . Pierwszy lekarz przy ktorym nie czulam sie jak tykajaca bomba zagrazajaca wlasnemu dziecku . Oby wiecej takich pozytywnych lekarzy.
P.S az zjadlam magnuma z w bialej czekoladzie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 18:44
Dżuls, Aska87, ivuszka, Miu95, Smartunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u mnie dzisiaj cukier na czczo poniżej normy 78, a zjadłam o 21.30 dwie kromki chleba graham dużo żółtego sera i wędlina z indyka, herbata. Do tej pory jadłam tylko kromeczkę i cukry były pomiędzy 85-90.
Angela22 ja kilkanaście stron wstecz pisałam o obiadach, może coś byś w tych daniach znalazła dla siebie.
Jeśli chodzi o lody to ja czasem jem przed obiadem, później zjadam obiadek idę na spacer a po godzinie mierzę cukier. -
ivuszka wrote:Hejka robiłyście może takie zwykłe budynie z proszku?? Bo tak od paru dni chodzi za mną ochota na budyń i nie wiem czy taki z torebki to dobry pomysł? Czy może lepiej zrobić sobie sama budyń??
-
Ja dziś na obiad wymyśliłam sobie młodą kapustę, do tego ziemniaczki i znowu kupie udko z rożna bo cukier po nim ok. A dobre mają i nie drogie bo po 3 zł sztuka. A jestem sama przez tydzień to nie chce mi się gotować
Co do lodów to ja najczęściej mierze cukier godz po obiedzie i jak mam np. Około 90 to czekam jeszcze pół godz i wtedy jem. Trochę się potem ruszamangel-84, 0na88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguś26 wrote:Ja dziś znów 97 myślę czy nie powinnam zmierzyć o 5 bo wtedy obudziłam się głodna no i zaczekalam do 6,30 I wtedy było 97
Jeśli chodzi o budyń to jadłam taki bez cukru z torebki, z mlekiem 1,5% lub 2%
U mnie na obiad pomidorówka z brązowym makaronem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:05
-
Czyli nie mogę zmierzyć jak budzę się głodna i zjeść trochę to głupie bo pewnie wtedy mi z głodu narasta i dlatego jest taki wysoki... po posiłkach jak się przekracza to można pokombinować z dietą a na czczo jest problem bo niewiadomo od czego to zależy
-
Hej!
Właśnie wcinam chlebek chrupki z kremem kakaowym z tego przepisu http://www.olgasmile.com/krem-czekoladowy-z-awokado.html (z połowy porcji i nie dodałam cukru ani żadnego syropu czy miodu) po zrobieniu i posmarowaniu chlebka położyłam plasterki banana Do kawki mniam! Polecam!
Dzisiaj śniadanie jadłam o 5:40. Zassało mnie i pochłonęłam 2 parówki i 2 kromki grahama z pomidorem i szczypiorkiem. Potem zasnęłam i cukier zmierzyłam dopiero po dwóch godzinach... 82. Na czczo 80.
Na obiad mam szparagi zielone, makaron brązowy, jajo w koszulce i sałatkę z pomidorówWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:24
SYNEK FLORIAN