X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pay do tego nocnego posiłku ze nie muszę być faktycznie na czczo a czy w takim razie to nie będzie takie jakby oszustwo ? W dzień jak nieraz zmierze przed posiłkiem to mam poniżej 90 a to jest np 3godz po zjedzeniu poprzedniego więc u mnie chyba nie może być tak długiej nocnej przerwy ale ja się nie bardzo na tym znam i nie ogarniam :-( ogólnie teraz dziecko tylko rośnie organy ma już wykształcone więc to co miało zaszkodzić to już zaszkodziło :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magistrem już jestem od 4 lat. ;) Teraz wymyśliłam sobie że zrobię specjalizację, czasem tego pomysłu żałuje ale jak już zaczęłam...

Aguś przeziębienie na pewno ma wpływ, stres i adrenalina wyrzucana na ranku też podnosi. Ogólnie adrenalina i kortyzol wyrzucane są fizjologicznie, a u Ciebie już sam widok glukometru może powodować stresa... ;)
    Spróbuj zmierzyć o 3,6 i 8 rano i napisz co Ci wyszło.
    I skoro były jakieś efekty po nocnych posiłkach to może warto do tego wrócić, tylko może produkty bardziej białkowe. Paróweczke z szynki na przykład. A czy oszustwo? Według mojej wiedzy (farmaceutycznej co prawda) najważniejszy jest stały poziom glikemii, czy to cukrzyca ciążowa czy inna. Jeśli będziesz miała zalecone badania na czczo to faktycznie zachowaj odstęp 8 godz między posiłkiem a badaniem. W pozostałe dni postaw na to aby zminimalizować skoki cukru.

Pomyśl też że moj rekord na czczo to 108, a synek rośnie zdrowo. I odpycham wszystkie myśli że może być coś nie tak. Oby tylko siedział w moim brzuszku to lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:00

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę zmierzyć o 3 jak się obudze i o 6 chyba o 8 nie będę ryzykować i tak długo się głodziC bo o tej godz już dawno jestem po śniadaniu :-) dziś przed snem mam 2 kanapki z żółtym serem i sałatkę z pomidora ogórka rzodkiewek i jogurtu naturalnego :-) zobaczymy jak długo będę syta a jak się obudze głodna to zaraz zmierze cukier jak np o 5 będzie dobry to znaczy że zaczyna wtedy rosnąć ... mój rekord to 98 a tak to non stop 96 a to jest prawda że jak idę mierzyć cukier to jestem cała w stresie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:10

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam już z szynką i sałata skutkowało na 3 dni później znów klapa tak samo wasa i ogórek 2 dni więc kombinuje a ostatnio jest jakaś masakra

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Mogę zmierzyć o 3 jak się obudze i o 6 chyba o 8 nie będę ryzykować i tak długo się głodziC bo o tej godz już dawno jestem po śniadaniu :-) dziś przed snem mam 2 kanapki z żółtym serem i sałatkę z pomidora ogórka rzodkiewek i jogurtu naturalnego :-) zobaczymy jak długo będę syta a jak się obudze głodna to zaraz zmierze cukier jak np o 5 będzie dobry to znaczy że zaczyna wtedy rosnąć ... mój rekord to 98 a tak to non stop 96 a to jest prawda że jak idę mierzyć cukier to jestem cała w stresie

Faktycznie z tą 8 to bez sensu, zmierz normalnie po śniadaniu. A glukometr połóż pod ręką żeby tak trochę na śpiocha mierzyć, choć wiem że ukłucie może wybudzić ;)
    O której się kładziesz? I jak cukier będzie dobry o 5 to jedz śmiało.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Faktycznie z tą 8 to bez sensu, zmierz normalnie po śniadaniu. A glukometr połóż pod ręką żeby tak trochę na śpiocha mierzyć, choć wiem że ukłucie może wybudzić ;)
    O której się kładziesz? I jak cukier będzie dobry o 5 to jedz śmiało.
    Kładę się koło 23 teraz zmierzyła po kolacji tj 84 A zjadłam 5 kanapek z serkiem sałata i pomidorem

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło tak o 2:55 cukier 94 a o godz 6 cukier 100 jestem przerażona tak wysoki jeszcze nie był

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Wyszło tak o 2:55 cukier 94 a o godz 6 cukier 100 jestem przerażona tak wysoki jeszcze nie był
    Faktycznie nie ciekawie to wygląda. A próbował zjeść troszkę więcej na kolację niż zazwyczaj?
    Ja zauważyłam że gdy zjem dwie kanapki z serem żółtym i wędliną to cukier mam do 80. Dzisiaj po jednej kanapce 87

• domi19_90 Znajoma

Wysłany: 14 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że powinnaś zjeść więcej na kolacje. Ja zawsze na noc jem sporo żeby nie być głodnym. Wczoraj o 22.30 zjadłam kanapkę z serem żółtym i pomidorem plus do tego wypiłam activie truskawkową a rano (7.45) cukier wynosił 75

myd3jzj.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    Faktycznie nie ciekawie to wygląda. A próbował zjeść troszkę więcej na kolację niż zazwyczaj?
    Ja zauważyłam że gdy zjem dwie kanapki z serem żółtym i wędliną to cukier mam do 80. Dzisiaj po jednej kanapce 87
    Przed snem zjadłam 2 kanapki z żółtym serem miseczkę sałatki warzywnej z jogurtem naturalnym i 3 pieczywa wasa mam dość :-( nie wiem czy za dużo zjem czy za mało ale jest co raz gorzej :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus pomierz jeszcze z dwa dni ten cukier jak w nocy wstajesz. Ale jeśli ok 3 on jest taki wysoki to bez insuliny wydaje mi się ze się nie uda, sama dieta będzie za mało. Porozmawiaj z swoją ginekolog i szukaj lepszego diabetologa.
    A niestety może być gorzej, największy problem jest zazwyczaj po 24 tyg. Dlatego wtedy jest zalecana krzywa cukrową dla każdej ciężarnej.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay a myślisz że jak na noc więcej bym w siebie wepchnela to by to coś dało ? Wcześniej wystarczało kilka pieczywek wasa ogórek i jogurt naturalny a teraz tyle jem bo jestem głodna no i jest gorzej :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę brać tą insulinę ale cały czas się boję ze już zdążyłam zaszkodzić nic nie ty je brzuch nic prawie nie urósł i jak dotąd dzidzia była ciągle młodsza wg usg niż wg om aż się boję jutrzejsze wizyty :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus26 ja chudne w dalszym ciagu, przytyłam przez cała ciaze narazie 3 kg z czego córka waży już 1200 , a gdzie wody łożysko itd... i wszystko jest dobrze . Nie stresuj sie nam ! bo Ci cukier walnie ! :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przytyłam póki co ok 3kg z czego mój maluszek waży 1562 gram także Aguś26 tak jak napisała Ona88 nie stresuj się...

201507044662.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś mam dzień głodzilli...;) cały czas jestem głodna i jeść mi się chce...aż nie wiem co robić, bo później będę miała cukry za wysokie...:/

201507044662.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus dzidziuś może być młodszy, nigdy nie wiesz kiedy była owulacja. Bądź dobrej myśli, pozytywne nastawienie jest mega ważne.
    A z porcjami możesz spróbować. Raz mniej raz więcej i zobaczysz jaki będzie efekt. Tylko obawiam się ze będzie ciężko z samą dietą.

0na88 lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jakas nienażarta dziś jestem... co zjem to sie rozgladam co by tu podjesc :/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to witam w klubie...ja dziś mogłabym siedzieć i jeść non stop...;) chyba taki dzień po prostu...;) a dziś dodatkowo mam ochotę na "zakazane owoce"...;p

0na88 lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • domi19_90 Znajoma

Wysłany: 14 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś ciągle głodna i co chwilę myślę co by tu zjeść ale cierpliwie czekam na swoja godzinę.. myślałam że to może od tego, że poród się zbliża ale widzę że nie jestem jedyna :) bałam się mierzyć cukier po obiedzie bo byłam zdenerwowana i tu niespodzianka -86 :) więc poczekałam pół godziny i zjadłam lody na pocieszenie :)

Smartunia lubi tę wiadomość

myd3jzj.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ