Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze pay do tego nocnego posiłku ze nie muszę być faktycznie na czczo a czy w takim razie to nie będzie takie jakby oszustwo ? W dzień jak nieraz zmierze przed posiłkiem to mam poniżej 90 a to jest np 3godz po zjedzeniu poprzedniego więc u mnie chyba nie może być tak długiej nocnej przerwy ale ja się nie bardzo na tym znam i nie ogarniam ogólnie teraz dziecko tylko rośnie organy ma już wykształcone więc to co miało zaszkodzić to już zaszkodziło
-
Magistrem już jestem od 4 lat. Teraz wymyśliłam sobie że zrobię specjalizację, czasem tego pomysłu żałuje ale jak już zaczęłam...
Aguś przeziębienie na pewno ma wpływ, stres i adrenalina wyrzucana na ranku też podnosi. Ogólnie adrenalina i kortyzol wyrzucane są fizjologicznie, a u Ciebie już sam widok glukometru może powodować stresa...
Spróbuj zmierzyć o 3,6 i 8 rano i napisz co Ci wyszło.
I skoro były jakieś efekty po nocnych posiłkach to może warto do tego wrócić, tylko może produkty bardziej białkowe. Paróweczke z szynki na przykład. A czy oszustwo? Według mojej wiedzy (farmaceutycznej co prawda) najważniejszy jest stały poziom glikemii, czy to cukrzyca ciążowa czy inna. Jeśli będziesz miała zalecone badania na czczo to faktycznie zachowaj odstęp 8 godz między posiłkiem a badaniem. W pozostałe dni postaw na to aby zminimalizować skoki cukru.
Pomyśl też że moj rekord na czczo to 108, a synek rośnie zdrowo. I odpycham wszystkie myśli że może być coś nie tak. Oby tylko siedział w moim brzuszku to lipca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:00
-
Mogę zmierzyć o 3 jak się obudze i o 6 chyba o 8 nie będę ryzykować i tak długo się głodziC bo o tej godz już dawno jestem po śniadaniu dziś przed snem mam 2 kanapki z żółtym serem i sałatkę z pomidora ogórka rzodkiewek i jogurtu naturalnego zobaczymy jak długo będę syta a jak się obudze głodna to zaraz zmierze cukier jak np o 5 będzie dobry to znaczy że zaczyna wtedy rosnąć ... mój rekord to 98 a tak to non stop 96 a to jest prawda że jak idę mierzyć cukier to jestem cała w stresie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:10
-
Aguś26 wrote:Mogę zmierzyć o 3 jak się obudze i o 6 chyba o 8 nie będę ryzykować i tak długo się głodziC bo o tej godz już dawno jestem po śniadaniu dziś przed snem mam 2 kanapki z żółtym serem i sałatkę z pomidora ogórka rzodkiewek i jogurtu naturalnego zobaczymy jak długo będę syta a jak się obudze głodna to zaraz zmierze cukier jak np o 5 będzie dobry to znaczy że zaczyna wtedy rosnąć ... mój rekord to 98 a tak to non stop 96 a to jest prawda że jak idę mierzyć cukier to jestem cała w stresie
Faktycznie z tą 8 to bez sensu, zmierz normalnie po śniadaniu. A glukometr połóż pod ręką żeby tak trochę na śpiocha mierzyć, choć wiem że ukłucie może wybudzić
O której się kładziesz? I jak cukier będzie dobry o 5 to jedz śmiało. -
Pay wrote:Faktycznie z tą 8 to bez sensu, zmierz normalnie po śniadaniu. A glukometr połóż pod ręką żeby tak trochę na śpiocha mierzyć, choć wiem że ukłucie może wybudzić
O której się kładziesz? I jak cukier będzie dobry o 5 to jedz śmiało. -
nick nieaktualnyAguś26 wrote:Wyszło tak o 2:55 cukier 94 a o godz 6 cukier 100 jestem przerażona tak wysoki jeszcze nie był
Ja zauważyłam że gdy zjem dwie kanapki z serem żółtym i wędliną to cukier mam do 80. Dzisiaj po jednej kanapce 87 -
angel-84 wrote:Faktycznie nie ciekawie to wygląda. A próbował zjeść troszkę więcej na kolację niż zazwyczaj?
Ja zauważyłam że gdy zjem dwie kanapki z serem żółtym i wędliną to cukier mam do 80. Dzisiaj po jednej kanapce 87 -
Agus pomierz jeszcze z dwa dni ten cukier jak w nocy wstajesz. Ale jeśli ok 3 on jest taki wysoki to bez insuliny wydaje mi się ze się nie uda, sama dieta będzie za mało. Porozmawiaj z swoją ginekolog i szukaj lepszego diabetologa.
A niestety może być gorzej, największy problem jest zazwyczaj po 24 tyg. Dlatego wtedy jest zalecana krzywa cukrową dla każdej ciężarnej. -
Agus dzidziuś może być młodszy, nigdy nie wiesz kiedy była owulacja. Bądź dobrej myśli, pozytywne nastawienie jest mega ważne.
A z porcjami możesz spróbować. Raz mniej raz więcej i zobaczysz jaki będzie efekt. Tylko obawiam się ze będzie ciężko z samą dietą.0na88 lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś ciągle głodna i co chwilę myślę co by tu zjeść ale cierpliwie czekam na swoja godzinę.. myślałam że to może od tego, że poród się zbliża ale widzę że nie jestem jedyna bałam się mierzyć cukier po obiedzie bo byłam zdenerwowana i tu niespodzianka -86 więc poczekałam pół godziny i zjadłam lody na pocieszenie
Smartunia lubi tę wiadomość