Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj jak będzie ok z cukrami to spróbuje polecanego knopersa bo mi język do tyłka ucieknie za czymś słodkim bez kitu! taki plan, haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:35
Dorinka, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
Kamcia ja od piatku mam obiednia tendencje do przejadania sie
Dodatkowo codziennie lod ktory ma prawie 300kcal i te kajzerki czyli wiecej weglo w ciagu dnia. Dodajac do tego moje samopoczucie grubaski to bylam pewna ze z 0.5kg przybylo
Ciekawe czy zaczne tyc po ciazy
Dzis stwiedzilam ze pora zaczac stosowac wszystkie te metody na przyspieszenie porodu. Ginka mowila ze maly przybiera ok 200g na tydzien wiec w tym tyg to jeszcze nie ale w przyszlym to bym sie juz chciala rozpakowacmartta, twardan lubią tę wiadomość
-
dorinka
ja przytyłam po porodzie...wrócilam do złych nawykówstres, brak czasu na jedzenie, brak vzasu (i ochoty) na gotowanie
te ciążę zaczełąm z wyzszą waga, jak poprzednią a po cc było 12 kg mniej...
a przejadania uniknęłam od 2 dni
zauwazyłam , że pełność i ból żeber zaczynały się popołudniu, wiec zdecydowanie zmniejszyłam porcję zupy, działa to !!!musze jeść mniej
a ze jem codziennie to samo, to znaczy zejem to co mi baaaardzo smakuje, a zatem z łakomstwa tyle w siebie wciskam, a miejsca w zolądku co raz mniej -
Agatia dokkadnie tak
Chcialabym wypchnac nie wiecej niz 3400
Maz ma dzis dokończyć drzwi bo bardzo dlugo gładź schla, pomalowac kolo drzwi i wykonczyc fugi wiec juz mozna powiedziec ze po remoncie
Do czwartku napewno
W tym tyg bym nie chciala bo istnialoby ryzyko ze zostane na weekend a marzy mi sie w niedziele jeszcze rosol meza zjesc
Ale juz wiem ze bedzie mi brakowac mojego brzucha i tych ruchowPrzyzwyczaiłam sie do niego
I nie wiem ale mam jakas mega fobie na punkcie tego jak bedzie wygladal po porodzie
Mąż mi kaze sie nie przejmowac i nie przesadzać ale jak pomyślę ze bedzie taki miekki i galaretowaty to juz mi lzy naplywaja.
agatia lubi tę wiadomość
-
Oj kamcia dopóki nie przeszłam na diete mialam to samo. Tylko ze ja tak potrafilam miec po połowie bulki czy jablku. Uczucie jakby mi narzady sie przez rzebra chcialy przecisnąć. Najgorzej bolala mnie watroba. Ale dieta i jedzenie czesciej a mniej pomogla mi z tym. Bo miałam takie uciski ze ani siedziec ani lezec nie moglam. Chodzilam i plakalam z bólu.
-
ja z bólem w lewych zebrach (czyli nie watroba)meczyłam się 3 dni
az po prostu zupy nie zmieścilam, zjadłam po ludzku: 1 miske (to jest jakies 2 talerze). I tylko lepiej mi sie zrobiło. Ale chyba mam jakies nadwyrężone te żebra, bo bardzo bolały w pierwszej ciązy, łożysko az na wierzchu było czuć (bardziej niż główke dziecka), myślałam, że to głowa Emilki, ale na usg wyraźnie-lożysko a pod nim nóżki -
kamciaelcia wrote:martta
super wynik!
a na moja pelność nie patrz, bo ja nadal nie lubie sniadań, nie czuje rano głodu i mam z tym problem. siadam z wielka szklanką wody, zeby rano wszystko przełknąć
ja za to rano taki głód mam że szok... -
Martta narazie moje statystyki zwiazane z ciaza pokazują ze nie mam co liczyc na szczescie
Łapę sie na wszystko co niekoniecznie dobrze kojarzy sie z ciaza
Ja tego chleba nie moglam sprobowac bo nie mialam do niego dostepu ale slyszalam ze wlasnie na cukry bardzo dobry. A jaki w smaku? -
Dorinka to może właśnie po tendencja się odwróci
trzymam kciuki!
no szału nie, pyszna bułeczka to to nie jest, ale ujdzie, trochę bez smaku dla mnie, ale nie ma co wybrzydzać już teraz, grunt, że będzie można zjeść więcej niż 1 kromkę czegoś na śniadanie bo na moje poranne głody to jak kara ostatnio.. -
Cześć dziewczyny, dzisiaj na czczo u mnie 81. Byłam w labie, więc śniadanko mi się trochę opóźniło, ale już po.
Dorinka to czekamy teraz na Twojego synusia, a zaraz potem ja się rozpakowuję
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015