X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jak będzie ok z cukrami to spróbuje polecanego knopersa bo mi język do tyłka ucieknie za czymś słodkim bez kitu! taki plan, haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:35

Dorinka, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja od piatku mam obiednia tendencje do przejadania sie :) Dodatkowo codziennie lod ktory ma prawie 300kcal i te kajzerki czyli wiecej weglo w ciagu dnia. Dodajac do tego moje samopoczucie grubaski to bylam pewna ze z 0.5kg przybylo :)
    Ciekawe czy zaczne tyc po ciazy ;)

Dzis stwiedzilam ze pora zaczac stosowac wszystkie te metody na przyspieszenie porodu. Ginka mowila ze maly przybiera ok 200g na tydzien wiec w tym tyg to jeszcze nie ale w przyszlym to bym sie juz chciala rozpakowac :)

martta, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Dorinko wreszcie nadszedł czas, kiedy jestese gotowa na rozładunek :) no to przyszlye tydzień jest Twój :-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta próbuj :) U mnie cukier ok ale - przynajmniej 2h po ostatnim posilku :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    ja przytyłam po porodzie...wrócilam do złych nawyków :) stres, brak czasu na jedzenie, brak vzasu (i ochoty) na gotowanie :)
    te ciążę zaczełąm z wyzszą waga, jak poprzednią a po cc było 12 kg mniej...
    a przejadania uniknęłam od 2 dni
    zauwazyłam , że pełność i ból żeber zaczynały się popołudniu, wiec zdecydowanie zmniejszyłam porcję zupy, działa to !!!musze jeść mniej
    a ze jem codziennie to samo, to znaczy zejem to co mi baaaardzo smakuje, a zatem z łakomstwa tyle w siebie wciskam, a miejsca w zolądku co raz mniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dokkadnie tak :) Chcialabym wypchnac nie wiecej niz 3400 ;) Maz ma dzis dokończyć drzwi bo bardzo dlugo gładź schla, pomalowac kolo drzwi i wykonczyc fugi wiec juz mozna powiedziec ze po remoncie :) Do czwartku napewno :) W tym tyg bym nie chciala bo istnialoby ryzyko ze zostane na weekend a marzy mi sie w niedziele jeszcze rosol meza zjesc ;)
    Ale juz wiem ze bedzie mi brakowac mojego brzucha i tych ruchow :) Przyzwyczaiłam sie do niego :) I nie wiem ale mam jakas mega fobie na punkcie tego jak bedzie wygladal po porodzie :| Mąż mi kaze sie nie przejmowac i nie przesadzać ale jak pomyślę ze bedzie taki miekki i galaretowaty to juz mi lzy naplywaja.

agatia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kamcia dopóki nie przeszłam na diete mialam to samo. Tylko ze ja tak potrafilam miec po połowie bulki czy jablku. Uczucie jakby mi narzady sie przez rzebra chcialy przecisnąć. Najgorzej bolala mnie watroba. Ale dieta i jedzenie czesciej a mniej pomogla mi z tym. Bo miałam takie uciski ze ani siedziec ani lezec nie moglam. Chodzilam i plakalam z bólu.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z bólem w lewych zebrach (czyli nie watroba)meczyłam się 3 dni
    az po prostu zupy nie zmieścilam, zjadłam po ludzku: 1 miske (to jest jakies 2 talerze). I tylko lepiej mi sie zrobiło. Ale chyba mam jakies nadwyrężone te żebra, bo bardzo bolały w pierwszej ciązy, łożysko az na wierzchu było czuć (bardziej niż główke dziecka), myślałam, że to głowa Emilki, ale na usg wyraźnie-lożysko a pod nim nóżki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj rety ja bym chciała się poczuć taka najedzona ostatnio :)
    dziewczyny po śniadaniu z tym chlebem probody polecam pomiar 90!

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    super wynik!

a na moja pelność nie patrz, bo ja nadal nie lubie sniadań, nie czuje rano głodu i mam z tym problem. siadam z wielka szklanką wody, zeby rano wszystko przełknąć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka to prawda, ale niektórym dziewczynom szybko brzuch się wchłania to zależy wszystko, moja szwagierka 2 tygodnie po porodzie mogła założyć jeansy sprzed ciaży szczęściara. Będzie dobrze! :)

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    martta
    super wynik!

a na moja pelność nie patrz, bo ja nadal nie lubie sniadań, nie czuje rano głodu i mam z tym problem. siadam z wielka szklanką wody, zeby rano wszystko przełknąć
    chyba będę musiała zrobić zapas tego chleba do zamrażarki, bo dostępny jest w całym gdańsku w 3 piekarniach tylko....
    ja za to rano taki głód mam że szok...

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze co zrobie po urodzeniu to odstawiam sniadania!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta narazie moje statystyki zwiazane z ciaza pokazują ze nie mam co liczyc na szczescie :) Łapę sie na wszystko co niekoniecznie dobrze kojarzy sie z ciaza ;)

Ja tego chleba nie moglam sprobowac bo nie mialam do niego dostepu ale slyszalam ze wlasnie na cukry bardzo dobry. A jaki w smaku?

3i49o7esw7obg123.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka to może właśnie po tendencja się odwróci :) trzymam kciuki!
    no szału nie, pyszna bułeczka to to nie jest, ale ujdzie, trochę bez smaku dla mnie, ale nie ma co wybrzydzać już teraz, grunt, że będzie można zjeść więcej niż 1 kromkę czegoś na śniadanie bo na moje poranne głody to jak kara ostatnio..

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    też ważne jest , co jesz do chleba na to pierwsze sniadanie
    niekiedy skład wedliny szokuje-jak nie na papierku (po co glukoza w szynce?) to na glukometrze
    i unikamy nabiału rano

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda, nabiału nie ruszam rano w ogóle, na drugie śniadanie mi służy dopiero :) ja jem ostatnio wędlinę albo jajko na twardo albo parówki cielęce i warzywa do tego, jakiś pomidor, sałata itd

kamciaelcia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj na czczo u mnie 81. Byłam w labie, więc śniadanko mi się trochę opóźniło, ale już po.
    Dorinka to czekamy teraz na Twojego synusia, a zaraz potem ja się rozpakowuję :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    ja od poczatku polecam wedliny i kiełbasy z intermarche (z "naszej wedzarni"),te u mnie maja rewelacyjny skład. Jednak nie wszedzie tak jest :)

twardan
    a moze zaskoczysz i pierwsza jednak będziesz :D myslę, że twoje przeczucia sa istotne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja narazie jem z gzelli bo mam koło domu sklep, a intemarche po drodze jak wracam do mamy to może następnym razem spróbuje też.

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ