Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja szwagierka z Lubelszczyzny nigdy nad morzem nie była
trzy lata temu zabraliśmy ze sobą jej córkę - miała wtedy 11 lat i ile frajdy
Dzięki rodzince kilka razy w roku jeździliśmy. Ale ostatnio to było w październiku po śmierci Emilki. Ja od dziecka znam morze. Mam mnóstwo zdjęć. Z mężem się śmiejemy ze jak w lotka wygramy to apartament w Kołobrzegu kupujemy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się w zabieganym dniu. Rano badania, potem śniadanie na mieście (naleśnik gryczany, nie mierzyłam cukru, bo nie mierzę poza domem), potem KTG na Karowej. Na KTG wszystko ok. Dzieciak się dużo ruszał, ale to zrozumiałe - ma po mamusi
Potem wrąbałam 200g truskawek i zagryzłam wasą. Cukier 94. WOW. Będę żreć truskawy!!!
Teraz dopiero robimy obiad, jakoś tak zeszło...
A odnośnie informacji dot. cukrzycy ciążowej. Tylko biedny lekarz POZ jak nie ma potwierdzenia w papierach, to źle, bo on musi mieć podkładkę na wszystko, jeśli wypisuje leki z refundacją. Taki lajf.
Natomiast w szpitalu, przy porodzie to inna bajka. Jak się zgłasza kobita i mówi, że ma cukrzycę, to ma. Warto, żeby miała wpisane w kartę ciąży. Ale na słowo też wierzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:32
-
Ja tez zjadłam druga porcje truskawek bo mi zostało 100 g
Ale taka porcja moich cukrów nie rusza86 było
I się chwale bo się spielam i pofarbowałam te włosyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 18:30
żabka04, martta, goodwill, Dorinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWstałam ale potrzebowałam takiej drzemki fakt co chwile miałam pobudke przez córkę bo musiała się przytulić, musiała mi coś pokazać itd.
Więc spanie bo spanie bardziej odpoczynek.
Jak już postanowiłam wstać naszła mnie ochota na jajko gotowane z majonezem a że miałam trzy po sałatce więc obralam i nałożyłam patrzę a tu brak majonezu mąż wyłożył słoik zanim usiadłam do stołu hahahah
Zjadłam takie z kromka chleba i szynka.
Kończymy jeść i spadamy do lekarza.
Dzięki za info.
Jak będę u gina to każe mu wpisać w kartę ciąży ta cukrzycę.
Ja chyba się zdecyduje na cc.
Coraz bardziej jestem do tego przekonana.
Ale no jeszcze mam czas:-)kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś były najpierw truskawki, potem po godzinie pyszny lód śmietankowy mniam- wynik po 1h 96. Na obiad frytki+mięso+fasolka z bułką tartą- 113, kolacja rybka w pomidorach, ale nadal jestem głodna. Cukry łaskawe, to korzystam. Ale to dziecko chyba będzie ważyć z 5 kg jak tak dalej będzie ze mnie ciągnąć. Jutro wizyta więc zobaczymy.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Twardan zobaczymy jutro, czy wykarmilas klocuszka
u mnie z synkiem USG pokazało 2600g, a dzień później Borcio urodzony 2570g, zegarmistrzowska precyzja
ale.im dzidziol mniejszy, tym łatwiej wymierzyć. dobrze, że apetyt dopisuje
ja dzisiaj też cały czas coś jem i wzięła mnie chęć na inke z mlekiem, wypilam 4
z Borciem też tak miałam
Wróciliśmy z dworu, bo Młody nie chciał wracać, więc zmieniłam tatusia. Ale i tak musiałam nieść wrzaskuna, bo nie chciał wracać. Dorwal towarzycho 5-9 lat i szalał z nimi. Spotkalam sąsiadkę, która ma termin tak samo, jak ja z OM na 3.09, z USG na 28.08ale ona rodzi w innym szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:09
-
nick nieaktualnyTwardan spokojnie dzidziuś chce jeść i nie urodzisz klocka hihi
Wróciłam.
Córką ma korki z wosku w uszach.
To naturalne i nawet dobrze bo to jakaś ochrona tak dr powiedziała.
W czwartek zapisałam ja na czyszczenie uszu.
I do przedszkola jej nie puszczę w czwartek i piątek bo uszy muszę od środy wieczorem zalać parafina potem w czwartek rano i o 16 zabieg.
W piątek zostanie.
I jestem zła bo w czwartek musi jechać ze mną do diablo wrrrrr
No trudno