X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    A ja zamiast zupy ( rozmrozilam ogorkowa ) zjadłam łososia wędzonego :D

Z insulina nocna wierzę że jesteś w stanie uregulować cukry zwłaszcza z rana ( w sensie ze wysokie na czczo resztę podbija )...ale zdecyduje diab
    Któraś z nas ma taką insulinę co wręcz cały dzień działa ale do niej to chyba za mało po posiłkach przekraczasz
    Niewątpliwie jutro się dowiesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jutro wszystko będę wiedzieć :-)
    I to mnie cieszy......

Rybki rządzą hihi aaaaaa i jajka hihihi

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajuchno o 18 :D
    fasolki jeszcze zapas mam (na dzis i jutro) i na szczescie-drogę wyjazdową pod blokiem zamknęli i juz nie ma wygody wsiąść do auta kilka ray dziennie i podjechać :) po 1. nie umiem parkować tylem (więc namęczę sie wykręcając sie na wąskiej drodze) 2. ludzie z miasta wjezdzaja odruchowo i parkuja jak im sie podoba! 3. mniej miejsc parkingowych
    a jutro mam wyjazd na usg więc tankowanie, lekarza i sklep załatwie za jednym razem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wiesci prosto z biedry - świeża żółta fasolka szparagowa za 10zl/kg ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    Jakie dobre te wieści :D dziękuję dobra kobieto :D ale jutro. ..bo dziś nie mam w planach wychodzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu dzisiaj rano o niskich cukrach i że tak ładnie mi idzie a tu rekord - miseczka barszczu z botwinki i 4 ziemniaki z koperkiem po godzinie 147 :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin ja ostatnio tez prawie rekord pobilam :)
    145 chyba mialam po kajzerce z salatka warzywna ( dla porownania dzis ta sama kajzerka z salatka kebabowa -103) :)
    A na zupach nie przekraczałam tylko na swiezo ugotowanym rosole lub zupach na wodzie. Wszystko co na rosole to wywalalo.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin
    Poczułas chociaż ze żyjesz :D u siebie stwierdziłabym , że ziemniaki mi wywalily

Bo botwinkę jem w dużych ilościach. Dałam śmietanę. Buraki dodatkowo dodaje (wiec jest gęsta aż łyżka stoi )i cukry super.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ale fajnie masz z kajzerka :D chleb nie służy a taka buleczka

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin nic się nie martw ja też bije rekordy a dzisiaj to już dwa razy.
    Na szczęście na kolacje 99 a zjadłam kromke chleba z szynka i pomidory w smietanie z octem i cebulka.
    Chyba wskazane mi jeść pomidory do każdego posilku to nie będę miała wysokich cukrow :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Myślałam o tobie jak sobie radzisz na końcówce dnia. Dobrze ze bez przebojów

A ja zjadłam fasolkę. Porcja jak zwykle i się normalnie przejadlam. Az mi źle ba żołądku. Na wadze ciut mi spadło jak zmniejszyłam porcje zupy (lub zrezygnowałam z przekąski ok 17 )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie było a i nie wiem czy i kiedy jeszcze wpadnę
    My niestety polegliśmy z karmieniem. Synek nie pił z piersi - mimo że cmokał pół godziny to potem wypijał 100ml z butli... Nie dawał mi czasu na ściąganie bo w dzień coraz mniej śpi i domaga się czyjeś obecności i tak pokarm zaczął się tracić.
    Wraz z mm zaczęły się straszne bóle brzuszka, kolka, po całych dniach płacze i już mamy bebilon pepti dha (Był też nutramigen po którym było gorzej i do tego nie smakował małemu nic a nic), espimisan i biogaię i w końcu trochę się normujemy...
    Niestety zaczął się problem z ulewaniem. A kupek mi robi po 4-6 na dzień i ciągle się martwię czy to nie za dużo... ale co zrobić... biegunka to nie jest, a mały wypija już po 130 czasami.
    Ogólnie udaje mi się ogarnąć, a nawet na dwa spacery dziennie wyjść, tylko obiady nam teściowa gotuje, bo mały mi potrafi cały dzień płakać... i wtedy działa tylko wózek, samochód, albo na ręce i trzymać smoczek coby nie wypadł...

tb732n0a0czusv9c.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ten skok był mi potrzebny, bo już myślałam że albo umieram albo mam glukometr popsuty :P mąż mi nawet ostatnio kalibrował, bo mu zrzędziłam za uchem. Jutro badania to porównam sobie z krwią żylną.
    I szczerze mówiąc lepiej się czuje przy takim wysokim cukrze niż przy niskim, bo wtedy to totalne zwłoki.
    A w zupie dokładnie nie wiem co było, bo to mamina i już kiedyś jadłam, ziemniaki w sumie też no ale cóż dzisiaj coś tam zaszwankowało i tyle. Jeszcze kiedyś przetestuje ale oddzielnie :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Ważne ze je i rośnie
    Nieważne juz co . To na pewno nie jest wasza porażka -malutki wybrał.
    Ale znam to cmokanie :D brzuszek się unormuje albo dalej poszukacie lepszego mleczka. W tej kwestii nawet nie umiem doradzić. Mam nadzieje ze cukry masz dobre i cukrzyca znikła?

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i powiem Wam tęsknię za tą dietą bo teraz to jem byle co, po trochu bo nawet nie ma kiedy...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Do diety zawsze możesz wrócić. Mi nieregularne podjadanie tez nie posłużyło i mocno przytyłam (a q ciąży schudlam )
    Ale przyznam że Dominik sporo je :D

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi
    Ważne ze je i rośnie
    Nieważne juz co . To na pewno nie jest wasza porażka -malutki wybrał.
    Ale znam to cmokanie :D brzuszek się unormuje albo dalej poszukacie lepszego mleczka. W tej kwestii nawet nie umiem doradzić. Mam nadzieje ze cukry masz dobre i cukrzyca znikła?
    Masz rację Kamcia. Ale to takie dołujące, tak bardzo chciałam no ale synuś nie chciał... :-)
    Na szczęście apetyt ma po tatusiu i przybiera. W poniedziałek miał 3280g ;) Cukrów teraz nawet nie ma czasu mierzyć, w szpitalu po porodzie było ok, koniec czerwca/początek lipca robię krzywą to się okaże :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi
    Do diety zawsze możesz wrócić. Mi nieregularne podjadanie tez nie posłużyło i mocno przytyłam (a q ciąży schudlam )
    Ale przyznam że Dominik sporo je :D
    W sumie to zjada mniej wiecej jak w tabelce z mleczka 2 miesiąc - 130 (raz zje 80, raz 130) :-) Ale fakt na jego wagę i wielkość brzuszka to dużo :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    U nas z mm było skromniej :D . Tyle to piła jak miała pół roku. Ale nie martw się już tym karmieniem. Szkoda tych cudownych chwil na troski. Małemu jest dobrze (bo brzuszek minie )i po prostu cieszcie się sobą. Macie cudna pogodę :D aż pozazdrościć. Mam nadzieje ze ty tez juz dobrze się czujesz

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po fasolce miałam 110 a dziś 88
    Nie ma zasady :D ale od razu pożarłam mleczna kanapkę ( zmiescila się na szczęście )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ