X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka to ładnie nie powiedzą jak jeść tylko zaraz na oddział te szkolenie to też było żenujące pani dała kartkę z ww i sugerowała że wszystko wiemy bo przecież jest Internet... ja na czczo kombinuje i nic jak ktoś ma sprawdzony sposób i ~godziny to proszę podpowiedzieć ... A jak zapytałam dziś pani czy mocno sszkodze dziecku tymi cukrami na czczo to z ironicznym uśmiechem powiedziała że nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:27

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole ma wizyte czekałam 3 tyg takze przez ten czas sama metoda prób i błędów spr co moge a czego nie moge. A jeśli chodzi o szkolenie to bylam na nim po tym jak ginekolog skierowała mnie do diabetologa. Wiecej inf wyczytalam w necie a szkolenie to czysta formalnosc " bla bla i nara "

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pierwszej wizycie id razu szpital? Czy najpierw dali ci szansę i powiedzieli mniej więcej co i jak

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 kwietnia mialam wizyte u mojej ginekolog,ktora przejzala moje wyniki z krzywej cukrowej po czym zapisała mi paski i glukometr.Podala namiary do diabetolog i kazala sie umówić sie na wizyte. Wszystko mi wyjasnila czego mam unikac, co jest wskazane itd. Jeszcze w tym samym dniu bylam na szkoleniu a na wizyte do diabetologa czekalam dobre 3 tyg. Przez ten czas sama walczylam z cukrzyca.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei byłam na szkoleniu z diety i glukometru, ale wiedząc jakie są terminy do diabetologa zapisam się prywatnie i babka prawie z marszu skierowałą mnie do szpitala n 4 dni, gdzie robili mi dobową kontrolę glikemii, dali insulinę, przeszkolili z zastrzyków, na odchodnym dali do łapy skierowanie na kontrolę za tydzień-dwa i wsio.

8pdp47e.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja z kolei byłam na szkoleniu z diety i glukometru, ale wiedząc jakie są terminy do diabetologa zapisam się prywatnie i babka prawie z marszu skierowałą mnie do szpitala n 4 dni, gdzie robili mi dobową kontrolę glikemii, dali insulinę, przeszkolili z zastrzyków, na odchodnym dali do łapy skierowanie na kontrolę za tydzień-dwa i wsio.
    Jak długo jestes na insulinie? Sa efekty? :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    Jak długo jestes na insulinie? Sa efekty? :)
    Na insulinie jestem bodajże od marca, cukry mam teraz bombowe, ale ostatnio diabetolog powiedziała mi, że dawki insuliny mam tak symboliczne, że raczej to nie dzięki niej :P
    Nie narzekam, mogę jeść jak człowiek :)

8pdp47e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie chyba też bym wolała insulinę i się nie denerwować tym rannym cukrem no ale nie chcą mi jej dac bo nie przekraczam 100 no ale przekraczam normę widocznie mają jakieś swoje upodobania albo mają gdzieś mnie i ta moja dzidzie :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    No widzicie chyba też bym wolała insulinę i się nie denerwować tym rannym cukrem no ale nie chcą mi jej dac bo nie przekraczam 100 no ale przekraczam normę widocznie mają jakieś swoje upodobania albo mają gdzieś mnie i ta moja dzidzie :-(
    Mi najpierw dali insulinę nocną ze względu na takie poranne cukry, a potem wdrożyli też do śniadania i kolacji bo miałam wysokie cukry po ciemnym chlebie, a przecież coś muszę jeść. Może przejdź się prywatnie do jakiegoś porządnego diabetologa?

8pdp47e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi najpierw dali insulinę nocną ze względu na takie poranne cukry, a potem wdrożyli też do śniadania i kolacji bo miałam wysokie cukry po ciemnym chlebie, a przecież coś muszę jeść. Może przejdź się prywatnie do jakiegoś porządnego diabetologa?
    Żebym miała gdzie ale w okolicy nie ma nic nawet na fundusz trzeba dojeżdżać 80km .. a na jakim poziomie miałaś te ranne przed insulina?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie moge jesc chleba ciemnego gdyz cukry mam podwyższone wiec faszeruje sie kielbaskami, kabanosami, salatkami, jajkami i innymi pierdolami. Momentami az mi brakuje pomyslow odnosnie ssniadan i kolacji. Ogólnie to po tej wczorajszej wizycie jakas przybita jestem i co pomyśle o tym szpitalu to płakać mi sie chce. Ale pocieszylyscie mnie tym, ze z ta insulina jest lepiej takze chyba nie mam sie czego bać :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Żebym miała gdzie ale w okolicy nie ma nic nawet na fundusz trzeba dojeżdżać 80km .. a na jakim poziomie miałaś te ranne przed insulina?
    100-105, teraz zazwyczaj 88-90

8pdp47e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    Ja tez nie moge jesc chleba ciemnego gdyz cukry mam podwyższone wiec faszeruje sie kielbaskami, kabanosami, salatkami, jajkami i innymi pierdolami. Momentami az mi brakuje pomyslow odnosnie ssniadan i kolacji. Ogólnie to po tej wczorajszej wizycie jakas przybita jestem i co pomyśle o tym szpitalu to płakać mi sie chce. Ale pocieszylyscie mnie tym, ze z ta insulina jest lepiej takze chyba nie mam sie czego bać :)
    Ja jem chleb ig dla diabetyków i po nim jest ok nawet 5 kanapek mogę zjesc

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    100-105, teraz zazwyczaj 88-90
    Czyli przekraczalas 100 a ja nie przekraczam i nie chcą dac:-( ja na miesiąc z 6 razy mam do 90 a tak to przeważnie do 94 no nie raz 95 96

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O qrcze to mozesz szaleć z tym chlebem :)

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    O qrcze to mozesz szaleć z tym chlebem :)
    A probowalas go? Wcześniej jadłam też pro body cukier po nim też ok ale mi nie smakował

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodzi tylko chleb z dynią putki. W kryzysowych momentach najgorszych cukrów mogłam zjeść tylko pół kromki tego chleba, inne w goóle nie wchodziły w grę. Masakra byłą, powiem Wam.
    Aguś26 - musiałam nie doczytać, zrozumiałam, że przekraczasz 100. W każdym razie w szpitalu wprowadzili mi insulinę ze względu na jakiekolwiek przekroczenie normy mimo przestrzegania diety. Mimo że cukry mam teraz super, to te poranne wciąż oscylują w okolicach 90, więc diabetolog zwiększyła mia dawkę nocnej insuliny z 2 jednostek na 4. Pozostałej insuliny wg niej mogłabym w ogóle nie brać.

8pdp47e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza już mnie ten cukier w czwartek mam polowkowe mam nadzieję że dzidzia jest zdrowa i ten poranny cukier aż takiego wpływu nie ma :-\

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że tu temat insuliny poruszany i diaetologów...na szczęście u mnie w szpitalu panie diabetolog są bardzo fajne i w porządku...także nie narzekam...na początku bardzo się obawiałam wprowadzenia insuliny...ale jak patrzyłam na moje cukry, to byłam jeszcze bardziej załamana...fakt że insulinę wprowadzili a cukry na początku szalały i tak i troszkę minęło zanim dawki usaliliśmy żeby było ok i teraz od ok miesiąca może więcej są w normie zdarzą się pojedyncze wyskoki, ale to często znam przyczynę tych wyskoków...Także teraz przyjmuję 4 dawki insuliny dziennie...i tak kolejno:
    - przed śniadaniem 8 jednostek
    - przed obiadem 3 jednostki
    - przed kolacją 6 jednostek
    - na noc przed snem o 22.00 biorę 14 jednostek
    mam nadzieję, że na tym stanie i już nie będę musiała zwiększać dawek...w sumie dużo mi już nie zostało...;)

201507044662.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    A probowalas go? Wcześniej jadłam też pro body cukier po nim też ok ale mi nie smakował
    Niestety nie probowalam go ale wyprobuje moze bedzie ok :)

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ