X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak długo bylyscie w szpitalu w celu wdrożenia insuliny? Bo mi na Polnej polozna mowila, ze to kwestia 3 dni i do domu , jako przykład podała, ze jeśli np przyjęli by mnie w czwartek to w sobote do domu. A ja niestety przyjęta bede w piatek wiec w nd nikt mnie do domu nie wypisze :(

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na wdrażaniu insuliny nie byłam w szpitalu...30min szkolenia i do domu....:) ale tydzien leżałam zaraz po wykryciu cukrzycy...:/

201507044662.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co szpital to inne reguły :)

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba tak...;) będzie dobrze anetka1606..:)

201507044662.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi byc dobrze :) Staram sie myslec pozytywnie mimo, ze momentami dopadaja mnie kryzysy ale jak to mówią " juz jest z górki " byle do lipca :)

Smartunia lubi tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też masz termin na lipca?? Którego?? każda z nas miewa kryzysy także to normalne...:)

201507044662.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg ostatniej miesiaczki termin mam na 31.07 a po polowkowych na 24.07 :) Mam nadzieje, ze zmieszcze sie w terminie od 24 do 31 i ominie mnie przenoszenie itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:19

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super...ja mam cichą nadzieję na rozwiązanie tuż przed terminem tak z tydzeń dwa wcześniej...;) a jak nie to chociaż dzień wcześniej, czyli 15 lipca to będę z synusiem urodziny obchodzić...;)

201507044662.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ukrywam, ze tez bym sie ucieszyla gdyby to nastąpiło z tydzien lub dwa przed terminem no ale zobaczymy jak to wszystko sie potoczy :)

Smartunia lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    A powiedzcie jak długo bylyscie w szpitalu w celu wdrożenia insuliny? Bo mi na Polnej polozna mowila, ze to kwestia 3 dni i do domu , jako przykład podała, ze jeśli np przyjęli by mnie w czwartek to w sobote do domu. A ja niestety przyjęta bede w piatek wiec w nd nikt mnie do domu nie wypisze :(
    4 dni. To było o tyle fajne, że przez te 4 dni lekarze mogli wypróbować różne dawki insuliny, więc od razy były dobrane mniej więcej ok.
    u mnie wygląda to tak:

- przed śniadaniem 2-3 jednostki
    - przed obiadem nic.
    - przed kolacją 2 jednostki
    - przed kolacją nocną 4 jednostki długo działającej (tu mi zwiększyli z 2 do 4 j.)

Czyli raczej nie szaleję z insuliną. Tym bardziej, że teraz po jedzeniu miewam naprawdę niskie cukry, więc czasem nie biorę tych dawek do śniadania i pierwszej kolacji, a cukry i tak mam w granicach 75-105 max.

8pdp47e.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls rozumiem, ze cukry w ciągu dnia Tobie tez szalały i dlatego ta insulina nie tylko nas noc. A jak wyglądało jedzenie szpitalnej, w sensie bylo chociaż troche dietetyczne ? :P

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    Dżuls rozumiem, ze cukry w ciągu dnia Tobie tez szalały i dlatego ta insulina nie tylko nas noc. A jak wyglądało jedzenie szpitalnej, w sensie bylo chociaż troche dietetyczne ? :P
    Nie było ani trochę dietetyczne i myślę, że też zafałszowało mi nieco wyniki. Tzn była niby wersja dla diabetytków, co ograniczało się zamiany chleba na taki pseudo razowy (była taki ewidentnie zaciemniany karmelem), a do obiadu zmaieniali schaboszczaka na gotowanego indyka, oprócz tego były ziemniaki i gotowana marchewka :D No ale obiady dostarcza catering, i szpital nie ma na nie większego wpływu...

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cukry nasamym początku ciaży szalały, mogłam mieć i ponad 150 po kromce ciemnego chleba albo wasa.

8pdp47e.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie i tego szpitalnego jedzenia sie obawiam, bo mam problem tylko z cukrami na czczo aczkolwiek dzis mnie moj cukier zaskoczyl gdyz wyszedl 96 a tak to poniżej 100 nie schodzilam. Wiem ze to i tak dużo ale zaskoczyl mnie ten poranny pomiar :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od diabetologa była to ostania wizyta. Cukry dobre, dalej mam się kontrolować i mierzyć cukier.
    Po porodzie mam zmierzyć cukier 4 razy dziennie przez tydzień i tak na czczo - norma do 100,po dwóch godzinach po posiłku - norma 140.

Następnie po 6-8 tygodniach znowu glukoza 75g i mam zadzwonić do lekarza podać wyniki i wtedy okaże się co dalej.

Mam nadzieję że mimo moich grzeszków cukry nie przejdą na małego.

Za 30 dni maluszek już będzie z Nami. Chyba że się będzie spieszył i zdecyduje inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:07

0na88, Smartunia lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel84 super wieści ,

mi tez własnie mówili ze do 8 tyg po porodzie bede musiała zrobic krzywa jeszcze raz i sie okaże czy cukrzyca minęła . Czekając na wyniki tej krzywej chyba oszaleje.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:19

0na88 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    23 kwietnia mialam wizyte u mojej ginekolog,ktora przejzala moje wyniki z krzywej cukrowej po czym zapisała mi paski i glukometr.Podala namiary do diabetolog i kazala sie umówić sie na wizyte. Wszystko mi wyjasnila czego mam unikac, co jest wskazane itd. Jeszcze w tym samym dniu bylam na szkoleniu a na wizyte do diabetologa czekalam dobre 3 tyg. Przez ten czas sama walczylam z cukrzyca.

To i tak miałaś fajnie, że Twoja ginekolog Cię poinformowała co i jak, przepisała paski i glukometr... moja tylko zajrzała na wyniki i z marszu wypisała skierowanie do szpitala :/ powiedziała tylko, żeby się nie stresować, że to częsta przypadłość i że mam się do niej wstawić po wyjściu ze szpitala do dwóch tygodni...
    A z cukrzycą walczyłam "na oko" bo bez glukometru odkąd dzień po badaniach odebrałam wyniki... dopiero w szpitalu dostałam glukometr i receptę na paski.

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to dzień dobry :)

U nas pada deszcz, jest szaro buro... obudziłam się się dzisiaj z opryszczką wargową i po tej samej stronie powiększonym węzłem chłonnym :/

Ale właśnie parzy mi się kawka i sam aromat poprawia mi humor :D

Miłego dnia!!!

0na88 lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynka - mi sie zdarza ... czasem zapomne zrobic pomiar wtedy wpisuje kreseczke. Posiłków raczej nie pomijam raczej w drugą stronę jem wiecej niż powinnam - ciagle nienazarta jestem :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ