Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie jak długo bylyscie w szpitalu w celu wdrożenia insuliny? Bo mi na Polnej polozna mowila, ze to kwestia 3 dni i do domu , jako przykład podała, ze jeśli np przyjęli by mnie w czwartek to w sobote do domu. A ja niestety przyjęta bede w piatek wiec w nd nikt mnie do domu nie wypisze
-
anetka1606 wrote:A powiedzcie jak długo bylyscie w szpitalu w celu wdrożenia insuliny? Bo mi na Polnej polozna mowila, ze to kwestia 3 dni i do domu , jako przykład podała, ze jeśli np przyjęli by mnie w czwartek to w sobote do domu. A ja niestety przyjęta bede w piatek wiec w nd nikt mnie do domu nie wypisze
u mnie wygląda to tak:
- przed śniadaniem 2-3 jednostki
- przed obiadem nic.
- przed kolacją 2 jednostki
- przed kolacją nocną 4 jednostki długo działającej (tu mi zwiększyli z 2 do 4 j.)
Czyli raczej nie szaleję z insuliną. Tym bardziej, że teraz po jedzeniu miewam naprawdę niskie cukry, więc czasem nie biorę tych dawek do śniadania i pierwszej kolacji, a cukry i tak mam w granicach 75-105 max.
-
anetka1606 wrote:Dżuls rozumiem, ze cukry w ciągu dnia Tobie tez szalały i dlatego ta insulina nie tylko nas noc. A jak wyglądało jedzenie szpitalnej, w sensie bylo chociaż troche dietetyczne ?
-
nick nieaktualnyWróciłam od diabetologa była to ostania wizyta. Cukry dobre, dalej mam się kontrolować i mierzyć cukier.
Po porodzie mam zmierzyć cukier 4 razy dziennie przez tydzień i tak na czczo - norma do 100,po dwóch godzinach po posiłku - norma 140.
Następnie po 6-8 tygodniach znowu glukoza 75g i mam zadzwonić do lekarza podać wyniki i wtedy okaże się co dalej.
Mam nadzieję że mimo moich grzeszków cukry nie przejdą na małego.
Za 30 dni maluszek już będzie z Nami. Chyba że się będzie spieszył i zdecyduje inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:07
0na88, Smartunia lubią tę wiadomość
-
anetka1606 wrote:23 kwietnia mialam wizyte u mojej ginekolog,ktora przejzala moje wyniki z krzywej cukrowej po czym zapisała mi paski i glukometr.Podala namiary do diabetolog i kazala sie umówić sie na wizyte. Wszystko mi wyjasnila czego mam unikac, co jest wskazane itd. Jeszcze w tym samym dniu bylam na szkoleniu a na wizyte do diabetologa czekalam dobre 3 tyg. Przez ten czas sama walczylam z cukrzyca.
To i tak miałaś fajnie, że Twoja ginekolog Cię poinformowała co i jak, przepisała paski i glukometr... moja tylko zajrzała na wyniki i z marszu wypisała skierowanie do szpitala powiedziała tylko, żeby się nie stresować, że to częsta przypadłość i że mam się do niej wstawić po wyjściu ze szpitala do dwóch tygodni...
A z cukrzycą walczyłam "na oko" bo bez glukometru odkąd dzień po badaniach odebrałam wyniki... dopiero w szpitalu dostałam glukometr i receptę na paski.SYNEK FLORIAN
-
W ogóle to dzień dobry
U nas pada deszcz, jest szaro buro... obudziłam się się dzisiaj z opryszczką wargową i po tej samej stronie powiększonym węzłem chłonnym
Ale właśnie parzy mi się kawka i sam aromat poprawia mi humor
Miłego dnia!!!0na88 lubi tę wiadomość
SYNEK FLORIAN