Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką zniżkę dostajecie na paski z NFZ? Pierwsza lekarz dała mi sporą zniżkę, bo zapłaciłam za 3 opakowania ok 12zł. Druga lekarz powiedziała, że tamta nie miała prawa takiej zniżki dać, bo nie mam insuliny i teraz zapłaciłam 37zł za 3 opakowania (zniżka 30%). I trochę mi mina zrzedła ;).

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place ok 12zl za opakowanie a insulinę mam. Nie wiem czy przypadkiem tylko cukrzycy 1 i 2 nie mają aż takich dużych zniżek. Zato za iinsulinę place parę zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas dostaję zniżkę 30%

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzalam caly watek :)

Jeszcze mam takie pytanie, mialam mierzyc poziom tuz przed pojsciem spac, zwykle sa to 2-3godz po kolacji. Czy po takim czasie norma jest nadal do 120?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    Co do naleśników to dzisiaj jadłam i bylam Malo co nie pękłam tak sie najadłam.Uzywam mąki pełnoziarnistej, mleko 1,5%,jajko.
    Twaróg chudy zmieszałam z jogurtem naturalnym.Na naleśniki kładłam twaróg na to pokrojone borówki,truskawki i kawalek banana.Zjadłam 2 sztuki i do tego zwykłe kakao na 1.5% mleku.Cukier po godz.104.

Angel mam język do pasa , jutro wypróbuje ! :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też muszę koniecznie tych naleśników spróbować :).
    Ja też mam zniżke 30% na paski.
    A mam pytanko do tych dziewczyn co mają problem z tarczycą (ja biore Euthyrox N50) czy zauważyłyście czy tarczyca wpływa jakoś na nasze cukry??

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Przejrzalam caly watek :)

Jeszcze mam takie pytanie, mialam mierzyc poziom tuz przed pojsciem spac, zwykle sa to 2-3godz po kolacji. Czy po takim czasie norma jest nadal do 120?
    szczerze mówiąc nie mam pojęcia, mi kazano mierzyć 1 po ostatniej kolacji tj. o 22.30. i norma wtedy do 120.

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Dziewczyny a jaką zniżkę dostajecie na paski z NFZ? Pierwsza lekarz dała mi sporą zniżkę, bo zapłaciłam za 3 opakowania ok 12zł. Druga lekarz powiedziała, że tamta nie miała prawa takiej zniżki dać, bo nie mam insuliny i teraz zapłaciłam 37zł za 3 opakowania (zniżka 30%). I trochę mi mina zrzedła ;).
    Cześć Ja za paski dwie paczka zapłaciłam 40 zł bo też miałam zniżkę 30% ale teraz jestem na insulinie I za cztery paczki zapłaciłam około 10 zł

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Czy możecie mnie oświecić?
    Czy wybierając jakiś produkt patrzę na to ile ma węglowodanów w 100 g, czy ile ma cukru?
    Czy starać się wybierać taki, który ma mało węglowodanów i zarazem mało cukru?

To jeszcze raz ponowię pytanie. I wybaczcie, że tak truję :)
    Chodzi mi tu głównie o mąkę.
    Mam jedną, która ma więcej węglowodanów i bardzo mało cukru, a druga ma mniej węglowodanów niż ta pierwsza, ale trochę cukru w składzie.
    Która lepsza? na co tu się zwraca uwagę? Podpowie ktoś? Czy mam po prostu nie przesadzać, wypróbować obydwie i sprawdzić sobie potem wynik jak coś upichcę? :)

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie jak jemy ten ostatni posilek aby nam nie wywalił cukier rano to też czekamy godzine jeszcze zeby zmierzyc cukier po nim??

201509057452.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nie bylo pytania, już wszystko wiem :D
    Patrzymy na węglowodany, a nie tylko na cukier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    W takim razie jak jemy ten ostatni posilek aby nam nie wywalił cukier rano to też czekamy godzine jeszcze zeby zmierzyc cukier po nim??
    ja miałam takie zalecenie od diabetologa i kazał mi mierzyć taki cukier po ostatniej kolacji co 3 dzień. Tak było na początku stosowania diety ( pierwszy miesiąc) obecnie mam mierzyć już raz w tygodniu po tym ostatnim posiłku.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie pobiłam swój rekord.. zjadłam 8 pierogów ruskich , bez omasty i cukier 194 .
    Ale cholery takie dobre były ..

ivuszka, Aska87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Własnie pobiłam swój rekord.. zjadłam 8 pierogów ruskich , bez omasty i cukier 194 .
    Ale cholery takie dobre były ..
    ja też dzisiaj jadłam ruskie ilość 6 szt. smażone na oleju + herbata z cytryną bez cukru i poszłam spać cukier 125

0na88, Aska87 lubią tę wiadomość

• anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuski :) Ale mam dzisiaj dzien...obled jakis. Bylam dzis na wizycie u swojej ginekologa no i okazalo sie, ze moja corcia to nie corcia tylko synus. Jestem w ogromnym szoku. Jutro idę do szpitala w celu wdrożenia insuliny wiec podczas badania USG ( o ile mi zrobią) wypytam o pleć i ciekawe czy sie pokryje z dzisiejszym dniem. Wizyte mialam o 8:45 i na szybcika zjadlam 1 kromeczke chleba razowego po czym cukier mialam 162 wiec kosmos jakis z tym chlebem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze stres tez zrobil swoje

• anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres sie pewnie do tego przyczynił :)

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    No ja też muszę koniecznie tych naleśników spróbować :).
    Ja też mam zniżke 30% na paski.
    A mam pytanko do tych dziewczyn co mają problem z tarczycą (ja biore Euthyrox N50) czy zauważyłyście czy tarczyca wpływa jakoś na nasze cukry??

Ja biorę Euthyrox 50 i Euthyrox 75 naprzemiennie. Lekarka mi powiedziała, że podwyższone cukry po I śniadaniu są właśnie po tym leku. Do tego wszystkie witaminy itp też podwyższają.

Dlatego jem na I śniadanie mało - 1 kanapkę i cukry są w normie. Objadam się na drugie :D.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widze że dzisiaj wszystkie pierogi jemy :) ja też zjadłam dziś ruskie sztuk 6 i cukier 124 :/ a zwykle jadłam po 9 i cukier był poniżej 100 ehhh faktycznie im starsza ciąża coraz trudniej z tymi cukrami :(

0na88 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka to ładna niespodzianka a w którym tyg mówili ci ze to dziewczynka ?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ