Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jaką zniżkę dostajecie na paski z NFZ? Pierwsza lekarz dała mi sporą zniżkę, bo zapłaciłam za 3 opakowania ok 12zł. Druga lekarz powiedziała, że tamta nie miała prawa takiej zniżki dać, bo nie mam insuliny i teraz zapłaciłam 37zł za 3 opakowania (zniżka 30%). I trochę mi mina zrzedła .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
angel-84 wrote:Co do naleśników to dzisiaj jadłam i bylam Malo co nie pękłam tak sie najadłam.Uzywam mąki pełnoziarnistej, mleko 1,5%,jajko.
Twaróg chudy zmieszałam z jogurtem naturalnym.Na naleśniki kładłam twaróg na to pokrojone borówki,truskawki i kawalek banana.Zjadłam 2 sztuki i do tego zwykłe kakao na 1.5% mleku.Cukier po godz.104.
Angel mam język do pasa , jutro wypróbuje !
-
nick nieaktualny.ona. wrote:Przejrzalam caly watek
Jeszcze mam takie pytanie, mialam mierzyc poziom tuz przed pojsciem spac, zwykle sa to 2-3godz po kolacji. Czy po takim czasie norma jest nadal do 120? -
Miu95 wrote:Dziewczyny a jaką zniżkę dostajecie na paski z NFZ? Pierwsza lekarz dała mi sporą zniżkę, bo zapłaciłam za 3 opakowania ok 12zł. Druga lekarz powiedziała, że tamta nie miała prawa takiej zniżki dać, bo nie mam insuliny i teraz zapłaciłam 37zł za 3 opakowania (zniżka 30%). I trochę mi mina zrzedła .
-
.ona. wrote:Czy możecie mnie oświecić?
Czy wybierając jakiś produkt patrzę na to ile ma węglowodanów w 100 g, czy ile ma cukru?
Czy starać się wybierać taki, który ma mało węglowodanów i zarazem mało cukru?
To jeszcze raz ponowię pytanie. I wybaczcie, że tak truję
Chodzi mi tu głównie o mąkę.
Mam jedną, która ma więcej węglowodanów i bardzo mało cukru, a druga ma mniej węglowodanów niż ta pierwsza, ale trochę cukru w składzie.
Która lepsza? na co tu się zwraca uwagę? Podpowie ktoś? Czy mam po prostu nie przesadzać, wypróbować obydwie i sprawdzić sobie potem wynik jak coś upichcę?
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyivuszka wrote:W takim razie jak jemy ten ostatni posilek aby nam nie wywalił cukier rano to też czekamy godzine jeszcze zeby zmierzyc cukier po nim??
-
nick nieaktualny0na88 wrote:Własnie pobiłam swój rekord.. zjadłam 8 pierogów ruskich , bez omasty i cukier 194 .
Ale cholery takie dobre były ..0na88, Aska87 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry mamuski Ale mam dzisiaj dzien...obled jakis. Bylam dzis na wizycie u swojej ginekologa no i okazalo sie, ze moja corcia to nie corcia tylko synus. Jestem w ogromnym szoku. Jutro idę do szpitala w celu wdrożenia insuliny wiec podczas badania USG ( o ile mi zrobią) wypytam o pleć i ciekawe czy sie pokryje z dzisiejszym dniem. Wizyte mialam o 8:45 i na szybcika zjadlam 1 kromeczke chleba razowego po czym cukier mialam 162 wiec kosmos jakis z tym chlebem.
-
nick nieaktualny
-
ivuszka wrote:No ja też muszę koniecznie tych naleśników spróbować .
Ja też mam zniżke 30% na paski.
A mam pytanko do tych dziewczyn co mają problem z tarczycą (ja biore Euthyrox N50) czy zauważyłyście czy tarczyca wpływa jakoś na nasze cukry??
Ja biorę Euthyrox 50 i Euthyrox 75 naprzemiennie. Lekarka mi powiedziała, że podwyższone cukry po I śniadaniu są właśnie po tym leku. Do tego wszystkie witaminy itp też podwyższają.
Dlatego jem na I śniadanie mało - 1 kanapkę i cukry są w normie. Objadam się na drugie . -
hehe widze że dzisiaj wszystkie pierogi jemy ja też zjadłam dziś ruskie sztuk 6 i cukier 124 a zwykle jadłam po 9 i cukier był poniżej 100 ehhh faktycznie im starsza ciąża coraz trudniej z tymi cukrami
0na88 lubi tę wiadomość