X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką zniżkę dostajecie na paski z NFZ? Pierwsza lekarz dała mi sporą zniżkę, bo zapłaciłam za 3 opakowania ok 12zł. Druga lekarz powiedziała, że tamta nie miała prawa takiej zniżki dać, bo nie mam insuliny i teraz zapłaciłam 37zł za 3 opakowania (zniżka 30%). I trochę mi mina zrzedła ;).

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place ok 12zl za opakowanie a insulinę mam. Nie wiem czy przypadkiem tylko cukrzycy 1 i 2 nie mają aż takich dużych zniżek. Zato za iinsulinę place parę zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas dostaję zniżkę 30%

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzalam caly watek :)

Jeszcze mam takie pytanie, mialam mierzyc poziom tuz przed pojsciem spac, zwykle sa to 2-3godz po kolacji. Czy po takim czasie norma jest nadal do 120?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    Co do naleśników to dzisiaj jadłam i bylam Malo co nie pękłam tak sie najadłam.Uzywam mąki pełnoziarnistej, mleko 1,5%,jajko.
    Twaróg chudy zmieszałam z jogurtem naturalnym.Na naleśniki kładłam twaróg na to pokrojone borówki,truskawki i kawalek banana.Zjadłam 2 sztuki i do tego zwykłe kakao na 1.5% mleku.Cukier po godz.104.

Angel mam język do pasa , jutro wypróbuje ! :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też muszę koniecznie tych naleśników spróbować :).
    Ja też mam zniżke 30% na paski.
    A mam pytanko do tych dziewczyn co mają problem z tarczycą (ja biore Euthyrox N50) czy zauważyłyście czy tarczyca wpływa jakoś na nasze cukry??

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Przejrzalam caly watek :)

Jeszcze mam takie pytanie, mialam mierzyc poziom tuz przed pojsciem spac, zwykle sa to 2-3godz po kolacji. Czy po takim czasie norma jest nadal do 120?
    szczerze mówiąc nie mam pojęcia, mi kazano mierzyć 1 po ostatniej kolacji tj. o 22.30. i norma wtedy do 120.

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Dziewczyny a jaką zniżkę dostajecie na paski z NFZ? Pierwsza lekarz dała mi sporą zniżkę, bo zapłaciłam za 3 opakowania ok 12zł. Druga lekarz powiedziała, że tamta nie miała prawa takiej zniżki dać, bo nie mam insuliny i teraz zapłaciłam 37zł za 3 opakowania (zniżka 30%). I trochę mi mina zrzedła ;).
    Cześć Ja za paski dwie paczka zapłaciłam 40 zł bo też miałam zniżkę 30% ale teraz jestem na insulinie I za cztery paczki zapłaciłam około 10 zł

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Czy możecie mnie oświecić?
    Czy wybierając jakiś produkt patrzę na to ile ma węglowodanów w 100 g, czy ile ma cukru?
    Czy starać się wybierać taki, który ma mało węglowodanów i zarazem mało cukru?

To jeszcze raz ponowię pytanie. I wybaczcie, że tak truję :)
    Chodzi mi tu głównie o mąkę.
    Mam jedną, która ma więcej węglowodanów i bardzo mało cukru, a druga ma mniej węglowodanów niż ta pierwsza, ale trochę cukru w składzie.
    Która lepsza? na co tu się zwraca uwagę? Podpowie ktoś? Czy mam po prostu nie przesadzać, wypróbować obydwie i sprawdzić sobie potem wynik jak coś upichcę? :)

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie jak jemy ten ostatni posilek aby nam nie wywalił cukier rano to też czekamy godzine jeszcze zeby zmierzyc cukier po nim??

201509057452.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nie bylo pytania, już wszystko wiem :D
    Patrzymy na węglowodany, a nie tylko na cukier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    W takim razie jak jemy ten ostatni posilek aby nam nie wywalił cukier rano to też czekamy godzine jeszcze zeby zmierzyc cukier po nim??
    ja miałam takie zalecenie od diabetologa i kazał mi mierzyć taki cukier po ostatniej kolacji co 3 dzień. Tak było na początku stosowania diety ( pierwszy miesiąc) obecnie mam mierzyć już raz w tygodniu po tym ostatnim posiłku.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie pobiłam swój rekord.. zjadłam 8 pierogów ruskich , bez omasty i cukier 194 .
    Ale cholery takie dobre były ..

ivuszka, Aska87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Własnie pobiłam swój rekord.. zjadłam 8 pierogów ruskich , bez omasty i cukier 194 .
    Ale cholery takie dobre były ..
    ja też dzisiaj jadłam ruskie ilość 6 szt. smażone na oleju + herbata z cytryną bez cukru i poszłam spać cukier 125

0na88, Aska87 lubią tę wiadomość

• anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuski :) Ale mam dzisiaj dzien...obled jakis. Bylam dzis na wizycie u swojej ginekologa no i okazalo sie, ze moja corcia to nie corcia tylko synus. Jestem w ogromnym szoku. Jutro idę do szpitala w celu wdrożenia insuliny wiec podczas badania USG ( o ile mi zrobią) wypytam o pleć i ciekawe czy sie pokryje z dzisiejszym dniem. Wizyte mialam o 8:45 i na szybcika zjadlam 1 kromeczke chleba razowego po czym cukier mialam 162 wiec kosmos jakis z tym chlebem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze stres tez zrobil swoje

• anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres sie pewnie do tego przyczynił :)

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    No ja też muszę koniecznie tych naleśników spróbować :).
    Ja też mam zniżke 30% na paski.
    A mam pytanko do tych dziewczyn co mają problem z tarczycą (ja biore Euthyrox N50) czy zauważyłyście czy tarczyca wpływa jakoś na nasze cukry??

Ja biorę Euthyrox 50 i Euthyrox 75 naprzemiennie. Lekarka mi powiedziała, że podwyższone cukry po I śniadaniu są właśnie po tym leku. Do tego wszystkie witaminy itp też podwyższają.

Dlatego jem na I śniadanie mało - 1 kanapkę i cukry są w normie. Objadam się na drugie :D.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widze że dzisiaj wszystkie pierogi jemy :) ja też zjadłam dziś ruskie sztuk 6 i cukier 124 :/ a zwykle jadłam po 9 i cukier był poniżej 100 ehhh faktycznie im starsza ciąża coraz trudniej z tymi cukrami :(

0na88 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka to ładna niespodzianka a w którym tyg mówili ci ze to dziewczynka ?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ