X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Pay Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paski na R przysluguja przy:cukrzycy typu 1, pozostałe typy cukrzycy wymagające co najmniej 3 wstrzyknięć insuliny na dobę oraz terapia cukrzycy za pomocą pompy insulinowej. Pozostale to 30%czyli 12-14zl zalezy od paskow.

Ona 2-3 godz po kolacji to tak jak między posiłkami 60-105.

Wy jecie pierogi. A ja cukierka czekoladowego...
    Nie dobra ze mnie matka.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Anetka to ładna niespodzianka a w którym tyg mówili ci ze to dziewczynka ?
    W 21 tygodniu niby wyszlo, ze dziewczynka a teraz jestem w 30 i niby chłopiec. Sama juz nie wiem co myśleć i jak sie nastawić. Zobaczę co mi przez weekend powiedza w szpitalu :)

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    W 21 tygodniu niby wyszlo, ze dziewczynka a teraz jestem w 30 i niby chłopiec. Sama juz nie wiem co myśleć i jak sie nastawić. Zobaczę co mi przez weekend powiedza w szpitalu :)
    No to ładnie bo mi teraz też na normalnym usg i na polowkowym powiedzieli że dziewczynka i mam już same różowe ciuszki...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a gdzie miałaś polowkowe robione? Bo ja miałam w euromedicusie i badanie trwało może z 7min i się zastanawiam czy nie iść gdzieś prywatnie bo nie wierzę że w 7min ogladnal całego dzudziusia pomierzyl i stwierdził że nie ma wad a to badanie przy cukrzycy było bardzo ważne :-\

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do ginekologa prywatnie do Swarzedza do Pro Femina. Lekarka pracuje na Polnej, sprzęt ma b.nowoczesny i badala mnie na polowkowych dobre 30min i dzis tez badala mnie ok 30min, bo spr wszystkie wymiary itd. Strasznie mnie zaskoczyła i sama tez byla zaskoczona :)

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam doła :( Po zjedzeniu 3 pierogów na mące orkiszowej (!) z nadzieniem po pół truskaweczki w każdym (bez cukru oczywiście!) glukoza po godzinie 135! Tragedia! Czyżbym tak źle reagowała na mąkę orkiszową?
    A może na truskawki ugotowane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:57

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    Dzien dobry mamuski :) Ale mam dzisiaj dzien...obled jakis. Bylam dzis na wizycie u swojej ginekologa no i okazalo sie, ze moja corcia to nie corcia tylko synus. Jestem w ogromnym szoku. Jutro idę do szpitala w celu wdrożenia insuliny wiec podczas badania USG ( o ile mi zrobią) wypytam o pleć i ciekawe czy sie pokryje z dzisiejszym dniem. Wizyte mialam o 8:45 i na szybcika zjadlam 1 kromeczke chleba razowego po czym cukier mialam 162 wiec kosmos jakis z tym chlebem.

Ja miałam USG w szpitalu ale trafiłam na lekarza, który powiedział, że takich informacji jak płeć dziecka powinien udzielać lekarz prowadzący :/ i że w szpitalu tego nie sprawdzają... i mi nie powiedział... choćby widział... :/
    Mam nadzieję, że trafisz na sympatyczniejszego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:58

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to trafiłaś na paskudę a nie lekarza :P Jeśli mi nie udzielą informacji o płci to trudno, w czerwcu mam wizytę u swojej ginekolog więc będziemy dalej podglądać i sprawdzać :)

• anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota ja zjadłam dziś w biegu mała kanapke chleba razowego i cukier po niej mialam 162 wiec to jest dopiero tragedia...A teraz na kolacje zjadlam dwie pieczone kiełbachy ślaskie i sałatkę greką z serem feta i wynik 90 :)

0na88 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie jakis dzien pieroga mamy :)

anetka1606, Aska87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłąm z mężem u hindusa, zjadłam wielką michę ryżu basmati z mięsem i cukier po godzinie 130, myślałam, że mi wywali wyżej, prawdę mówiąc, chcociaż to i tak ostatnio rekord jak dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:42

8pdp47e.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadłam kubełek orientalny z KFC bez ryżu i cukier miałam zaledwie 108 także od czasu do czasu można zaszaleć :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:

Ona 2-3 godz po kolacji to tak jak między posiłkami 60-105.

Pytalam dzis diabetologa, ma byc do 120 :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio trochę szalały mi poranne cukry, były na granicy normy, a od dwóch dni równiutko 80. LOL

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie z kolei dzisiaj zaskoczylam, cukier na czczo 60. Normalnie troche wiecej, ale w normie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś zaskoczyłam bo mój cukier dziś na czczo 90 (na granicy normy) ale myślałam, że będzie więcej, bo wczoraj wróciłam wieczorem do domu w tak podłym humorze, że konkretnie zgrzeszyłam przed snem...:/

W ogóle wczoraj byłam u gina...maluszek rośnie...w ciągu 2 tyg przytył ok 200 gram i waży teraz 1785 gram...to chyba jest ok jak na ten tydzień ciąży co??

201507044662.png
  • isssi Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o SOS, w sytuacji odczuwanego głodu, to z pomocą przyszły mi ciastka Otrębusie bez cukru, firmy KUBARA. Mają dużo błonnika, zdrowych ziarenek i po ich zjedzeniu (2-3 szt.) u mnie cukry są bardzo ok. Jest to produkt ekologiczny, wiec tez zdrowy. Może dla kogos będzie to pomocna informacja. Pozdrawiam

0na88 lubi tę wiadomość

6ed2ac46f5.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem - od rana wysokie cukry: na czczo, I śniadanie, II śniadanie. Wczoraj było ok, jeszcze na noc jadłam małą kanapeczkę bo głodna byłam.
    Od rana męczy mnie zgaga i kwas z żołądka że tak powiem aż się ze mnie wylewa, jakbym się schyliła to pewnie od razu wymioty... czy to może mieć związek z cukrami?

Lekarka co prawda mówiła, że koło 22 tyg cukry mi się zwiększą, ale jestem dopiero w 14tym.

Musze do apteki po jakieś rennie czy inne coś, bo nie wyrobię :/

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Jestem w szpitalu na Polnej z ta moja cukrzyca i mam juz dosyć. Kazali mi sie wstawic na g.7:00 na czczo. O 8:00 bylam juz przyjęta na oddzial ale do g.13:20 czekałam na lozko. Nie dostalam sniadania, na obiad dla nowoprzyjetych byla tylko zuzupa barszcz czerwony-woda.( gdzie burakow przy cukrzycy powinno sie unikac). Jedna wielka tragedia, jestem głodna jak smok :(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 współczuje Ci. W szpitalu to jacyś niepoważni ludzie pracują. Przy cukrzycy ważne jest jedzenie nawet najmniejszych posiłków regularnie co 2-3 godziny, a takie długie przestoje są szkodliwe dla maleństwa.
    Trzymam kciuki żeby szybko Cię wypisali

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ