X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Pay Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paski na R przysluguja przy:cukrzycy typu 1, pozostałe typy cukrzycy wymagające co najmniej 3 wstrzyknięć insuliny na dobę oraz terapia cukrzycy za pomocą pompy insulinowej. Pozostale to 30%czyli 12-14zl zalezy od paskow.

Ona 2-3 godz po kolacji to tak jak między posiłkami 60-105.

Wy jecie pierogi. A ja cukierka czekoladowego...
    Nie dobra ze mnie matka.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Anetka to ładna niespodzianka a w którym tyg mówili ci ze to dziewczynka ?
    W 21 tygodniu niby wyszlo, ze dziewczynka a teraz jestem w 30 i niby chłopiec. Sama juz nie wiem co myśleć i jak sie nastawić. Zobaczę co mi przez weekend powiedza w szpitalu :)

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    W 21 tygodniu niby wyszlo, ze dziewczynka a teraz jestem w 30 i niby chłopiec. Sama juz nie wiem co myśleć i jak sie nastawić. Zobaczę co mi przez weekend powiedza w szpitalu :)
    No to ładnie bo mi teraz też na normalnym usg i na polowkowym powiedzieli że dziewczynka i mam już same różowe ciuszki...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a gdzie miałaś polowkowe robione? Bo ja miałam w euromedicusie i badanie trwało może z 7min i się zastanawiam czy nie iść gdzieś prywatnie bo nie wierzę że w 7min ogladnal całego dzudziusia pomierzyl i stwierdził że nie ma wad a to badanie przy cukrzycy było bardzo ważne :-\

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do ginekologa prywatnie do Swarzedza do Pro Femina. Lekarka pracuje na Polnej, sprzęt ma b.nowoczesny i badala mnie na polowkowych dobre 30min i dzis tez badala mnie ok 30min, bo spr wszystkie wymiary itd. Strasznie mnie zaskoczyła i sama tez byla zaskoczona :)

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam doła :( Po zjedzeniu 3 pierogów na mące orkiszowej (!) z nadzieniem po pół truskaweczki w każdym (bez cukru oczywiście!) glukoza po godzinie 135! Tragedia! Czyżbym tak źle reagowała na mąkę orkiszową?
    A może na truskawki ugotowane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:57

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 wrote:
    Dzien dobry mamuski :) Ale mam dzisiaj dzien...obled jakis. Bylam dzis na wizycie u swojej ginekologa no i okazalo sie, ze moja corcia to nie corcia tylko synus. Jestem w ogromnym szoku. Jutro idę do szpitala w celu wdrożenia insuliny wiec podczas badania USG ( o ile mi zrobią) wypytam o pleć i ciekawe czy sie pokryje z dzisiejszym dniem. Wizyte mialam o 8:45 i na szybcika zjadlam 1 kromeczke chleba razowego po czym cukier mialam 162 wiec kosmos jakis z tym chlebem.

Ja miałam USG w szpitalu ale trafiłam na lekarza, który powiedział, że takich informacji jak płeć dziecka powinien udzielać lekarz prowadzący :/ i że w szpitalu tego nie sprawdzają... i mi nie powiedział... choćby widział... :/
    Mam nadzieję, że trafisz na sympatyczniejszego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:58

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to trafiłaś na paskudę a nie lekarza :P Jeśli mi nie udzielą informacji o płci to trudno, w czerwcu mam wizytę u swojej ginekolog więc będziemy dalej podglądać i sprawdzać :)

• anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota ja zjadłam dziś w biegu mała kanapke chleba razowego i cukier po niej mialam 162 wiec to jest dopiero tragedia...A teraz na kolacje zjadlam dwie pieczone kiełbachy ślaskie i sałatkę greką z serem feta i wynik 90 :)

0na88 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie jakis dzien pieroga mamy :)

anetka1606, Aska87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłąm z mężem u hindusa, zjadłam wielką michę ryżu basmati z mięsem i cukier po godzinie 130, myślałam, że mi wywali wyżej, prawdę mówiąc, chcociaż to i tak ostatnio rekord jak dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:42

8pdp47e.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadłam kubełek orientalny z KFC bez ryżu i cukier miałam zaledwie 108 także od czasu do czasu można zaszaleć :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:

Ona 2-3 godz po kolacji to tak jak między posiłkami 60-105.

Pytalam dzis diabetologa, ma byc do 120 :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio trochę szalały mi poranne cukry, były na granicy normy, a od dwóch dni równiutko 80. LOL

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie z kolei dzisiaj zaskoczylam, cukier na czczo 60. Normalnie troche wiecej, ale w normie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś zaskoczyłam bo mój cukier dziś na czczo 90 (na granicy normy) ale myślałam, że będzie więcej, bo wczoraj wróciłam wieczorem do domu w tak podłym humorze, że konkretnie zgrzeszyłam przed snem...:/

W ogóle wczoraj byłam u gina...maluszek rośnie...w ciągu 2 tyg przytył ok 200 gram i waży teraz 1785 gram...to chyba jest ok jak na ten tydzień ciąży co??

201507044662.png
  • isssi Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o SOS, w sytuacji odczuwanego głodu, to z pomocą przyszły mi ciastka Otrębusie bez cukru, firmy KUBARA. Mają dużo błonnika, zdrowych ziarenek i po ich zjedzeniu (2-3 szt.) u mnie cukry są bardzo ok. Jest to produkt ekologiczny, wiec tez zdrowy. Może dla kogos będzie to pomocna informacja. Pozdrawiam

0na88 lubi tę wiadomość

6ed2ac46f5.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem - od rana wysokie cukry: na czczo, I śniadanie, II śniadanie. Wczoraj było ok, jeszcze na noc jadłam małą kanapeczkę bo głodna byłam.
    Od rana męczy mnie zgaga i kwas z żołądka że tak powiem aż się ze mnie wylewa, jakbym się schyliła to pewnie od razu wymioty... czy to może mieć związek z cukrami?

Lekarka co prawda mówiła, że koło 22 tyg cukry mi się zwiększą, ale jestem dopiero w 14tym.

Musze do apteki po jakieś rennie czy inne coś, bo nie wyrobię :/

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • anetka1606 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Jestem w szpitalu na Polnej z ta moja cukrzyca i mam juz dosyć. Kazali mi sie wstawic na g.7:00 na czczo. O 8:00 bylam juz przyjęta na oddzial ale do g.13:20 czekałam na lozko. Nie dostalam sniadania, na obiad dla nowoprzyjetych byla tylko zuzupa barszcz czerwony-woda.( gdzie burakow przy cukrzycy powinno sie unikac). Jedna wielka tragedia, jestem głodna jak smok :(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka1606 współczuje Ci. W szpitalu to jacyś niepoważni ludzie pracują. Przy cukrzycy ważne jest jedzenie nawet najmniejszych posiłków regularnie co 2-3 godziny, a takie długie przestoje są szkodliwe dla maleństwa.
    Trzymam kciuki żeby szybko Cię wypisali

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ