Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje Inessa, no wlasnie przy hipotrofii raczej nie pobiorą odpowiedniej ilości krwi pępowinowej więc to raczej nie ma sensu. To taka trochę gra na emocjach.
Aniu, trzymam kciuki! Na pewno jesteś pod dobrą opieką i podejmą odpowiednią decyzję.
Ja właśnie siedzę, ryczę i czekam aż mąż wróci z pracy bo nie jestem w stanie spakować torby z tego wszystkiego. Zastanawiam się czy nie za szybko wyciągną Małą skoro wlasnie zaczęła rosnąć. No ale u mnie decyzja nie do dyskusji, podjęta już miesiąc temu przez perinatologów... Insessa, a dlaczego Jance pozwolili dotrwac do 39tc?Ania0306 lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualnyMigitko a placzesz ze za szybko wyciagna Malutka? Spokojnie lekarze wiedza co robia. Choc rozumiem stres ijeszcze hormony ciazowe buzuja.
Ktory bedzie tydzien jak bedzie CC bo zapominam przepraszam.
A co do Janki to profesor uznal ze przeplywy sa dobre mimo ze lozysko od dawna juz bylo 3 stopnia i ze wazne ze Malutka rosnie malo ale zawsze przybiera. Mialam miec CC troche wczesniej ale rozchorowalam sie i musialam troche wydobrzec. A patrzylam na USG 2 tyg.przed porodem to mala przybrala przez te 2 tyg. Ok 100 g.
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Ania
Zaciskam kciuki!!!!❤
Widzę że obawy masz jak ja lewatywa ( u mnie jednak był czopeczek), cewnik, znieczulenie czy podanie boli, czy coś czuć. Tak naprawdę to wszystko małe miki gorzej trochę jest po. Jak ja to mówiłam jednak dziura w brzuchu trochę boli. Jednak świadomość że ma się córeczkę już blisko wszystko rekompensuje.
Skrót
Lewaatywa, u mnie czopek więc łagodnie
Znieczulenie wkucie mniej boli niż założenie weflonu ( tak mi pow. Anestezjolog i tak było)
Cc czujesz dotyk nie czujesz bólu. Samo jak lekarze to mówią wydobycie dziecka trochę gniecenia w brzuch.
Zszywanie nie boli. Mi się tylko dużyło bo chciałam być z córeczką. Z drugiej strony miałam na uwadze fakt że może być dłużej w inkubatorku. Na pooperacyjnej mąż wysyłał mi zdjęcia. Płakałam ze szczęścia a po kilku godzinach mi ja przywieźli i byłam przeszczęśliwa.
Wracam już do.mojego miesięcznego bardzo absorbującego skarba.
Migotko za Ciebie oczywiście też zaciskam kciuki ❤
Inessko a Ciebie cieplutko pozdrawiam. Jesteś przekochana ze dajesz tu tyle wsparcia. ❤inessa, Ania0306, Migotka83 lubią tę wiadomość
Ewee -
nick nieaktualny
-
Może jakieś kilka procent jeszcze jest, że będzie porod sn. Chociaż już teraz sama nie wiem jak lepiej. Boję się czy przy mojej stalowej szyjce coś ruszy.
Ewee dzięki za opis . Ty urodziłaś też w 37 tygodniu prawda? Mała była w inkubatorze ?
Migotko ja mam takie same myśli. Od wczoraj już kilka razy płakałam.
Dziewczyny a miałyście dren w ranie?Ewee, Migotka83 lubią tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
A było to tak
Ania tak 37t i 1d , żadnego drenu ja też nie miałam. Tak od razu była włożona do inkubatora ale nie była tam długo. Tak coś ok 2 godzinek chyba. A i jej waga urodzeniowa to 2560g.
Oj Inessko
U nas to różnie trochę problemów z brzuszkiem, zatkanym kanalikiem łzowym. takie tam
Buuuuuziaaaaki DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:31
Ania0306, Migotka83, inessa lubią tę wiadomość
Ewee -
U mnie będzie równo 37 tyg. Wiem, że to już w miarę bezpieczny czas, tylko akurat teraz Malutka troszkę odbiła z 0,6 do 4 centyla... A czemu ryczę to sama nie wiem
Ewee, cudowne Maleństwo
Aniu,u mnie chyba wogóle nie robią lewatywy ani nie dają czopkow.Ania0306, Ewee lubią tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualnyEwee sliczna coreczka
A problem brzuszkowy jak b.wiele dzieci moje mialy a raczej jeszcze maja od czasu do czasu. Duzo sil zycze
Aniu ja tez zadnego drenu nie mialam. Mysle ze czasem wkladaja dren jak rana nie chce sie goic.
Polecam mycie rany w szarym mydle ale takim w plynie b.ladnie sciaga i goi rane.
Ania0306, Ewee lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny była właśnie położna mi mierzyć ciśnienie i mówiła, że to nie koniecznie musi być cc. Być może jak ordynator uzna, że sn to tak będzie i rano mi założą baloniki czy jak to się nazywa. Już sama nie wiem co lepiej.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyAniu ja mysle,ze ze spokojem poczekaj do rana i wtedy wszystko sie wyjasni ordynator zdecyduje.
Kochana najwazniejsze ,zeby było tez dobrze dla coreczki.
Ty Jestes dzielna Kobieta dasz rade
A to Gabrys juz w otwartym inkubatorze ( rurka to sonda do karmienia)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5966c78c64e.jpg
A to Janeczka 2 tydzien po porodzie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1c65d7087c2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 19:17
Migotka83, Ania0306, Ewee lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, podczytuję Was trochę, bo sama jestem mamą hipotroficzki.
Aniu, dobrze, że jesteś w szpitalu. Moja historia była taka, że wg usg w 38tyg Ada ważyła 3kg i w dniu terminy nadal miała 3kg - nic nie urosła. Pojedyncze usg w czasie ciąży pokazywali niby, że w ciągu tygodnia potrafiła nie urosnąć, ale zawsze jakoś ruszała. A tu na koniec brak przyrostu. Mój lekarz to olał... powiedział, że na koniec ciąży tak może być. Wymusiłam skierowanie do szpitala. A tam mi powiedzieli, że 3kg na 40tydzien to dobra waga, ktg ok i że w ogóle nie mam się przejmować tylko przyjść za tydzień, jakbym nie urodziła. Super na szczęście poród zaczął mi się tego samego dnia wieczorem. O 5 rano pojechałam do szpitala, skurcze miałam co 5min, potem co 3, później nagle znów co 5... próbowałam rodzić SN, dali mi oksytocyne, już miałam parte, a tu nagle okazalo się, że Ada się zaklinowała, tętno spadło i cc robione na Cito. Dopiero po porodzie okazało się, że Ada to hipotrofik - waży 2810g. Nie znam przyczyny jej niskiej wagi. Długość ok 55cm. Cc nie ma się co bać- ponoć dla hipptrofikow to lepsze rozwiązanie. Ada nie leżała w inkubatorze. Ja nie wiem jakie znieczulenie dostałam, bo zasnęłam. Obudziłam się dopiero na koniec zszywania.
Trzymam kciuki, aby poszło po Twojej myśli !Ania0306 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Już po wizycie. Lekarz na obchodzie powiedział, że nie widzi wskazań do zakończenia ciąży. Martwi mnie to, że tylko ordynator uważa, że trzeba szybciej zakończyć ciążę. Za chwilę przyjdzie ordynator to zobaczę co powie. Ten lekarz myślał, że mam być na czczo bo badania. Widziałam dokumentację. Wczoraj waga wyszła 2770g i pomiary 36+3.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm