X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hipotrofia- za małe dziecko
Odpowiedz

Hipotrofia- za małe dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I te decyzje ordynator podjal?

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa tak. Jestem w szoku. Żałuję, że do niego szłam. Szkoda moich nerwów tylko. A i powiedział, że skierował mnie na szpital ze względu na ciśnienie. A i leki mi odstawili na ciśnienie.

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu odstawili????
    Jestem w szoku

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa bo mówią, że ciśnienia są dobre. Nie mogę odstawić bo jak odstawię to skończą przecież wiem. Mam się zgłosić 6 lutego. Stwierdzili, że z małą ok bo waga dobra i pomiary też. Szczerze liczyłam na pomoc ale widać się przliczyłam. Już nie wiem czy jeszcze do kogoś iść czy już dać sobie spokój i się wstawić tego 6 lutego.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu 6 luty jest za tydzien juz.
    Moze poczekaj do tego czasu corka jeszcze podrosnie. Ale leki na cisnienie ja bym brala.

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa na pewno leków nie odstawię. Zrobili mi badania i kwas moczowy jest nadal ok. Za tydzień będzie 38t+6d termin dobry. Niespodzoewałam się, że wrócę dziś do domu. Z jednej strony się cieszę, że nie mają zastrzeżeń do córeczki. Powiedzieli, że to norma i nie musi mieć 3 kg a niewykluczają, że jakbym była w ciąży do 41 tygodnia to by robiła do tej wagi by nie więc wszystko jest w normie. Jakbym wiedziała, że dał mi skierowanie ze względu na to ciśnienie to bym nie poszła.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu odpoczywaj w domu przygotuj sie na przyjscie po szpitalu. Relaksuj sie spij duzo o ile mozesz bo potem juz z snem latwo nie bedzie hyhy

Ania0306 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko a Ty juz w szpitalu pewnie Jestes?

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dzwoniła moja doktorka. Nie odebrałam bo nie mam nawet jej numery zapisanego. Ale położna smsa napisała, że się doktorka bardzo martwi. Zadzwoniłam do doktorki. Skłamałam, że jestem chora i nie dałam rady wyjść z domu. Nie chcę, żeby wiedziała, że byłam w szpitalu. No i jest problem bo chce się ze mną umówić na cc w sobotę tą lub następną.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to niezle. jednak chce szybciej zrobic?
    Aniu a przemysl to i moze lepiej bedziesz sie czuc u swojej lekarki jak zrobi Ci CC?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:34

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa wiem, że moja doktorka jest trochę przewrażliwona ale po dzisiejszej akcji jestem załamana. Już co by nie było albo cc zrobi mi 2 lutego albo 9. Gdyby mi to szybciej powiedziała to bym nie szukała nikogo innego. Boję się, że się wstawię 6 lutego a oni dalej mnie będą trzymać tydzień albo wypiszą na następny dzień. Rozważam właśnie to czy nie iść do mojej doktorki. Naprawdę czuję się trochę jakby sobie ze mnie jaja zrobili w tym szpitalu.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0306 wrote:
    Inessa wiem, że moja doktorka jest trochę przewrażliwona ale po dzisiejszej akcji jestem załamana. Już co by nie było albo cc zrobi mi 2 lutego albo 9. Gdyby mi to szybciej powiedziała to bym nie szukała nikogo innego. Boję się, że się wstawię 6 lutego a oni dalej mnie będą trzymać tydzień albo wypiszą na następny dzień. Rozważam właśnie to czy nie iść do mojej doktorki. Naprawdę czuję się trochę jakby sobie ze mnie jaja zrobili w tym szpitalu.
    Aniu nie dziwię Ci się, ja bym była strasznie wkurzona, w końcu już jesteś w terminie, A za 2 dni byłabyś, jakby to mówił mój lekarz, w ścisłym terminie. Poza tym ten cały cyrk z przygotowaniem do cc, pomiarami itp... pewnie się czujesz strasznie skolowana, nie dziwię Ci się-już nie wiadomo kogo słuchać. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Aniu nie dziwię Ci się, ja bym była strasznie wkurzona, w końcu już jesteś w terminie, A za 2 dni byłabyś, jakby to mówił mój lekarz, w ścisłym terminie. Poza tym ten cały cyrk z przygotowaniem do cc, pomiarami itp... pewnie się czujesz strasznie skolowana, nie dziwię Ci się-już nie wiadomo kogo słuchać. :(
    Dokładnie tak. Naprawdę już się psychicznie nastawiłam na cesarkę. Mogli to rozegrać inaczej. Przyjąć ma oddział zrobić usg i potem mówić czy do domu czy cc. Z lekarzami to nie zmądrzy. Jeszcze pytałam czy nie można spróbować indukcji porodu zamiast cc. To ordynator mnie zbadał (badał mnie przy 3 położnych i 4 lekarzach, trochę nie fajnie tak przy tylu ludziach) i stwierdził, że szyjka wysoko, zamknięta i twarda no i szkoda próbować bo i tak się skończy cc.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja juz w szpitalu. Czekalam 2.5h na podanie sterydu i przez to opóźnienie mam przesuniety termin cesarki. Mam nadzieje ze bedzie to nadal 1 luty w pozniejszych godzinach, a nie poniedzialek bo juz nie wyrobie :-(
    Aniu, bardzo dziwna sytuacja jest u Ciebie... Ale wierzę, ze lekarze maja doświadczenie i wiedza co robia.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko trzymam za Was kciuki.

A nawet mi nie mów, już o tej porze byłaby dawno po cc. Ja już chyba nie ufam za bardzo lekarzom. Dobrze, że mnie chociaż do domu puścili bo jakbym miała zostać w szpitalu to bym nie wytrzymała.

Migotka83 lubi tę wiadomość

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tule <3

Migotko masakra z tym czekaniem :(
    A czemu chca przesunac CC przeciez moga zrobic w pozniejszych godzinach?
    Oby srobili tego 1 bo wiem jak to ze stresem i czekaniem.

Z corka tak jak mowili tak zrobili a z synkiem najpierw chcieli poczekac do 37 tc i tak mi powiedziano na obchodzie rano po czym przyszedl profesor i powiedzial ze podjeli decyzje ze mam byc cieta tego dnia czyli w poniedzialek ok 15 i rzeczywiscie wiezli mnie na te godzine na sale operacyjna ale tam nie bylo miejsc bo bylo tyle CC i SN tego dnia ze nie wyrabiali i w koncu bylam cieta o 20.00 wcisneli mnie bo pilny przypadek.
    Buziaczki sle <3

Migotka83, Ania0306 lubią tę wiadomość

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no niestety tu właściwie nic od nas juz nie zależy i to poteguje ten stres. Mi wlasnie Mala spi po sterydach wiec mam nadzieje ze jednak nie przyspiesza decyzji o cieciu :-(

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko masz racje ze stres poteguje niemoc. Dlatego trzeba choc troche starac sie wyluzowac ale to b.trudne.
    A czemu myslisz ze moga przyspieszyc CC?
    Dzieci roznie reaguja na steryd. A Ty jak sie po nim czujesz?

• Nalia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu A masz mieć jakieś ktg kontrolne w tym tygodniu czy nic i po prostu za tydzień się zgłosić do szpitala?

Ania0306 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia ja ze względu na przejścia z 28 tygodnia mam codziennie ktg :)

Nalia lubi tę wiadomość

iv09jw4z1f5kql8q.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ