X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak na macicy a ciaza
Odpowiedz

Krwiak na macicy a ciaza

Oceń ten wątek:
  • Lokus85 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wam coś dolega od dużej ilości tabletek?

Lokus85
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,wlasnie wróciłam od lekarza.Co prawda pojechałam tylko po L4,ale z racji dzisiejszej "krwawej pobudki" gin sprawdził czy jest ok.Z Tiktakiem jak najbardziej,ale dziad krwiak niestety jak był tak jest.Pocieszajace jest to,ze nie rośnie,bo zmaleć niestety nie zmalał,pomimo,ze sie oczyszcza,walczymy więc dalej. Pytałam o luteinę dopochwowa -dlaczego trzeba odstawić przy krwawieniu.Przyczyna jest prozaiczna-sama Luteina dość mocno oddziałuje na błonę śluzowa i moze jeszcze krwawienie wzmagać,co będzie wiązało sie z wydaleniem tabletek,a nie o to chodzi.Wiec lutka jak plamienia nie będzie.Coz,spodziewałam sie lepszych wieści,no ale cierpliwości.Nastepna wizyta 18 lipca.A tymczasem welcome bed

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokus85,to faktycznie moze byc jakaś jelitowka,ja tez biorę dziennie 8-9 tabletek i nie mam żadnych atrakcji ze strony układu pokarmowego.Staraj sie dużo pic,najlepiej jogurty żeby sobie florę bakteryjna wzmocnić,bo przy takiej ilośc leków żołądek ma prawo sie zbuntować.

17u920mmtaho5gy9.png
  • 00amelka00 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trosxke tego lykam ale generalnie na chwile obecna nic sie nie dzieje niepokojacego. Wczoraj wieczorem mialam co prawda taki dziwny "ból" jakby pidbrzusza z takim promieniowaniem do pepka. Staram sie nie przylowywac zlych mysli.
    Maggie_31 nie wiem czemu ale mam jakies takie przeczucia, ze moja wizyta kontrolna zakonczy sie takimi wiesciami jak u Ciebie. Z jednej strony trzeba sie cieszyc ale z drugiej ta swiadomosc ze ten krwiak caly czas tam siedzi. Ehh...

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00amelka00,Kochana trzeba być dobrej myśli, u mnie ten dziad cały czas się czyści,nie pytałam lekarza o jego wielkość,bo do najmniejszych nie należy skoro,co 2-3 dni mam krwawe poranki.Wazne jest,ze Maluszek każdego dnia jest coraz większy i silniejszy.Damy radę!a kiedy masz wizytę?

17u920mmtaho5gy9.png
  • 00amelka00 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wizyty jeszcze troszke, 14 lipca mam kontrolna wizyte. U mnie jest tak ze nie mialam i nie mam zadnych plamien i krwawien. Staram sie caly czas lezec chociaz organizm mi strasznie juz daje do zrozumienia ze powolania do lezakowania to ja miec nie bede :) ake czego sie dla dzieciatka nie robi.jeszcze serduszka nie slyszalam bo jak bylam w niedziele na usg to byla dopiero koncowka 5 tyg ale malenstwo mialo jux wtedy 5/6 mm. Mam nadzieje ze 14 uslysze juz serduszko :)

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno usłyszysz:-)ja miałam pierwszego krwiaka w 7tc i tez żadnych plamienie ani krwawienia,gdyby nie usg nie wiedziałabym,ze jest,ale wtedy bardziej polegiwalam niż lezakowalam:-)Czyli opcja przygotowania szybkiego obiadu czy krotki spacer wchodziły w grę,w sumie po 3 tygodniach mi sie wchłonął-ba,4 czerwca miałam swoje własne wesele i bardzo sie obawiałam czy dam radę z dziadem krwiakiem,ale udało sie:-) 10 czerwca na usg po krwiaku ani śladu,ale półtora tygodnia pózniej-nowy,wredny czyli obecny intruz sie pojawił.

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usłyszenie serduszka jest niesamowite,ale jednak największy fun jest podczas podglądania Malucha, kiedy to macha łapkami,ssie kciuk albo wierzga nogami:-)))

17u920mmtaho5gy9.png
  • 00amelka00 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie nie moge doczekac tego momentu jak uslysze te uderzenia malenkiego serduszka. Mysle ze to bedzie jakas dodatkowa, ogromna motywacja do dalszego lezakowania:)

Maggie_31 a w jakim miejscu masz tego krwiaka usytuowanego? H

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00amelka00,u mnie dziad siedzi pomiędzy ścianką a łożyskiem tuż przy szyjce,tak się wkomponował wrednie.

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mam pytanie,byc moze z gatunku naiwnych,ale zapomniałam gina zapytać-w jakiej pozycji leżycie/śpicie?jakieś specjalne "krwiakowe" zalecenia?

17u920mmtaho5gy9.png
  • 00amelka00 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie lezec na plecach, plasko tylko pod glowa mam stale dwie poduszki zeby cokolwiek wiecej widziec.ale nie oszukujny sie, bez polegiwania od czasu do czasu na boku by sie nie obylo.

• kropka63 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, ze na tym etapie ciąży nie ma różnicy bo Dzidziuś jest jeszcze mały i nigdzie nie naciska i żeby nie leżeć na brzuchu tylko - byłam w 7 tygodniu. Leżałam na lekkim podwyższeniu, na bokach jak mi było wygodnie. W tym leżeniu chodzi o to żeby wyłączyć jak najbardziej działanie grawitacji no i przeciwdziałać skurczom macicy jak najbardziej. Nie wiem jak to się ma do późniejszych etapów ciąży moze jest większy rygor.

• Lokus85 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a słyszeliście, że branie vit c wspomaga wchłanianie krwiaka? Gdzieś takie coś wyczytałam, że niektóre biorą rutinoskorbin. A czy Wasi lekarze coś Wam o tym wspominali?

Lokus85
  • 00amelka00 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Mnie nieestety nic takiego lekarx nie mowil. Kazal brac to co bralam do tej pory. Tez czytalam o tym rutinoscorbinie ale dopytam o to w czwartek na wizycie. Ja probowalam zdobyc troche wit C jedzac pomarancze albo grefruta ale potem jakos zle sie czulam.
    Tak wogole dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak wstajecir zeby isc do Wc to takie dziwne wrazrnie jest, jakby mi sie brzuch tuz od żołądka rozpychał?

• Lokus85 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :) to 00amelka00 zapytaj w czwartek jak możesz. Ciekawa jestem. Chciałam coś więcej znaleźć na ten temat, ale z kiepskim wynikiem. Kurcze mi coraz gorzej idzie to leżenie... Dzisiaj sporo się kręciłam. Aktualnie w wannie leżę :)

Lokus85
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokus85 ja też dziś miałam dzień wierciucha-a to na fotel,a to postój przed lustrem,generalnie nerwica natręctw żeby jak najmniej leżeć.Wanna też była-w południe:-D Co do wit.C rownież czytałam,ze ponoć pomaga w krwiakach-moze zamiast suplementów musimy zaopatrzyć sie w naręcze pomarańczy,mandarynek i wody z cytryna,a nuż pomoże,a na pewno nie zaszkodzi.

17u920mmtaho5gy9.png
  • 00amelka00 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam oczywiscie na wizycie. Jak uda sie cos ustalic to naprwno dam Wam znac :)
    Ja w takim razie musze dopytac o ten moj brzuch, bo jak tylko wstaje to zaraz sie taki wzdety robi...

• Lokus85 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :) vit C nigdy nie zaszkodzi :) ja dzisiaj przez 3godz lezakowalam na ogrodzie. Maz zobil mi niespodzianke i kupil w Ikea taki drewniane lezako-lozko, wiec nie jestem teraz uwiazana w domu, tylko moge uczestniczyc w ogrodowym zyciu rodzinnym :) sorry za brak polskich znakow, ale nestety na ultra booku ich nie mam.... a Wy jak dzisiaj laski? Ja wczoraj mialam kryzys psychiczny, ryczalam z byle powodu, nawet na meza sie wysadzilam jak powiedzial, ze nie mam wstawac z lozka :) pewnie dlatego kupil ten lezak :) nie pomyslalam wczesniej o tym :) kurcze martwie sie roche tym, ze w ogole nic z tego krwiaka nie wyplywa....

Lokus85
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam gości...i chcąc niechcąc musiałam łóżko opuścić i zrobić jakaś naiwna sałatkę,ale potem lezakowalam na sofie,dzis odrobine drepcze,bo jutro muszę pójść do pracy:-/ Moj dziad sie oczyszcza i oczyszcza i oczyszcza...zwłaszcza rano przy siusiu.

17u920mmtaho5gy9.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ