Krwiak na macicy a ciaza
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie roznie podaja niektore zrodla. Jedne ze powinien miec od 5 do 8 mm, in e ze ok. 1,2 wiec wszysko sie okaze. Generalnie wychodzi na to ze owulacje mialam pozniej niz myslalam, bo z ostatniej miesiaczki wychodzi ze powinien byc 7 tydz 5 dzien a jest dzis 6 tydz 5 dzien jak wynika z USG
-
nie pisałam dawno ale codziennie Was podglądam;)
00amelka00 to super że zniknęły:) Ale wiesz... Włącz sobie taryfę ulgową przynajmniej do tego magicznego 12 tygodnia;) Tym, że Dzidziuś jest mniejszy bym się nie przejmowała:)
Mi zaś z badań prenatalnych wyszło, że jest "starszy" niż z terminu miesiączki, a i lekarz powiedział, że jakby się wyprostował porządnie to byłby jeszcze większy:) Niby fajnie, ale podobno mój mąż nie należał do najlżejszych przypadków jak się urodził ważył grubo ponad 6 kg;P
Trzymajcie za mnie dzisiaj mam nadzieję, że też usłyszę, że juz tam kompletnie nic nie ma... ostatnio były jakieś pozostałości, trochę pewnie świruję, ale boję się że się odnowił tym bardziej, że od wczoraj mam jakieś żółtawe upławy. Mam nadzieję że to tylko jakaś błaha infekcja.
-
Kropka napewno tez wszystko bedzie u Ciebie dobrze.wszystko sie powolutku pouklada i nam dziewczyny!! Jak jyz bedziesz kropka po wizycie daj znac.
Ja oczywiscie staram sie chodzic pomalutku, nic nie nosze i nie dzwigam no i tez poleguje sobie. Wsxystkie ruchy w zwolnionym tempie. Zastanawiam sie czy kontrolnie nie wybrac die jeszcze do innego lekarza za jakies poltora tygodnia zeby sprawdzic czy mimo powrotu do pracy nic sie z malenstwem nie dzieje. -
ufff... odetchnęłam:) krwiaka nie ma jest tylko jakaś plamka znak, że był mam pozwolenie na wyjazd nad morze więc cudnie:D Dzidziuś ma 8 cm Pan stwierdził, że jest całkiem spory jak na ten tydzien, a mamy 13 tydzien 6 dzien:) ogólnie caaała w skowronkach jestem:D oczywiście mam nie szaleć i tez nie zamierzam:) leżenie ponad miesiąc opłaciło się naprawdę cudowne uczucie, bo myślałam, że z ta ciążą też się nie uda a tu z miesiąca na miesiąc Dziecie rośnie i ma się dobrze:) mam nadzieję, że pojawi się tu coraz więcej pozytywnych zakonczeń powodzenia i wytrwałosci Wam wszystkim naprawde opłaca się leżeć
-
Amelka na samym poczatku 6 tyg mial 6 mm potem bylam tydzien pozniej i mial cos okolo 1 cm ale nie pamietam dobrze a zdjecie z tego okresu mam z wymiarami krwiaka tylko. Ale Ty sie juz tak nie martw tym przeciez kazde inaczej rosnie:) spokojna Twoja rozczochrana pozytywnie myslec prosze i nie doszukiwac sie nieprawidlowosci:) widzialas bijace serduszko to jest najwazniejsze:)
-
Witamy Sandra na pokladzie:) bedzie dobrze napewno, grunt to pozytywne myslenie:) jak duzego masz tego krwiaka?
Ja sie troszeczke tym zestresowalam ze mam ciaze mlodsza z usg niz wynikalo to z wyliczen z OM. Generalnie jak na 7 tydzien to jest wymiar ok tylki skad ta rozbieznosc tygodniowa sie zastanawiam. Rowniutki tydzien... -
Witaj Sandra wśród nosicielek tego paskudztwa :)Amelka Ty też się nic nie przejmuj. Ja w sumie mam odwrotnie według miesiączki termin na 16.12, a według usg 7.12 więc na początku grudnia będę się już szykować a czy to nie jest tak, że z usg wychodzi inaczej, bo dzidziuś jest troszkę mniejszy?Lokus85
-
No wlasnie chyba tak to wyglada. Obczytalam fora itd ale tylko sie tym dobilam wiec twr, juz staram sie nie denerwowac. Postaran sie w przyszlym tygodniu jeszcze do innego lekarza umowic i skontrolowac. Ja mam tez dluzsze cykle niz 28 wiec moze tez to ma wplyw
-
Dokładnie tak jak mówisz! Ja też mam 30-31dni. A tak w ogóle to nie wiedziałam dokładnie kiedy dostałam miesiączkę. Pi razy drzwi sobie obliczyłam i taką podałam, ale też wątpię żebym się o tydzień pomyliła. Tak w ogóle na początku miałam 1,5 tyg, w teraz tydz. Możliwe, że ostatecznie jakoś to się wyrówna.Lokus85
-
Mój lekarz powiedział, że nie jest to jakaś straszna różnica. Będę kierować się datą usg, bo jest wcześniejsza. Najwyżej jak nie urodze do czasu daty z miesiączki to będziemy wywoływać albo zrobimy cesarke. Napewno nie pozwolę na zbyt długie czekanie. W pierwszej ciąży nie było problemu pomiędzy datami był jeden dzień różnicy, a młody urodził się dzień przed datą usg. Między czasie przez to 9 miesięcy temu daty też czasami były bliżej siebie, czasami dalej. To zależy od tego jakie dziecko ma wymiary w porównaniu dr tygodnia ciąży.
Lokus85 -
Kochane,u mnie tez jest rozbiezność 6 dni pomiędzy terminem ostatniej , a data wynikająca z usg.Zawsze miałam bardzo regularne okresy,ale w lutym zachorowałam na jakaś pseudo grypę i prawie 2 tygodnie leżałam z gorączka 39C,wszystko mi sie skutecznie rozlegulowalo na dwa miesiące,a wtedy wlasnie był moment poczęcia Naszego tiktaka,tak wiec młody jest odrobine większy niż przewiduje jego wiek wynikający z @.Lekarz powiedział,ze takie sytuacje sie bardzo często zdarzają:-)Ja juz z powrotem w domku,miałam świetny leżący weekend z krótkim spacerem,jutro lekarz.
-
Czyli już wiemy, że takie rozbieżności są normalne i nie ma się co przejmować ja dzisiaj cały dzień na nogach. Jutro mam urodziny więc od czwartku przyjmuje gości jutro rodzinnie i koniec. Maggie daj znać jakie wieści przyniesiesz od gina i może powie Tobie jak duży był krwiak, bo trzymam kciuki żeby już go nie było ja wieści ogloszę w czwartek. Na wrzesień mam opcję wakacji na Krecie. Ah byłoby pięknieLokus85
-
nick nieaktualnySandra_zog dobre pyt. Z tego co mi wiadomo to z tym krwiakiem nic się nie da zrobić. Jeśli się nie wchlonie to może sobie tak siedzieć aż do porodu. Ja mam sporego krwiaka 28mmx14mm i styka się z jajem plodowym. Mam znajoma która jest teraz w 8mc i właśnie krwiak się nie wchlonal, ma go cały czas praktycznie od początku ciąży
-
Z krwiakiem nie się nie da zrobić. Trzeba czekać, aż się wchłonie, opróżni się bądź też nic się z nim nie stanie w najgorszym przypadku. Ja też mam 7cm. W ogóle się nie opróżnia. W czwartek idę do ginekologa. Dam znać czy po 3 tygodniach oszczednego trybu życia coś się zmieniło.Lokus85
-
no to ciężko, boję się tylko o malucha, ja jestem w 9tc, wizyte mam 27.07. Przy pierwszej ciąży którą straciłam też miałam to paskudztwo ale pojawił się jak już wiedziałam że ciąża obumarła. Podawano mi wtedy w szpitalu tabletki wywołujące poronienie i jak sie okazało po 2-dniowej terapii krwiak sie oczyścił a pęcherzyk ciążowy został nienaruszony i musiałam mieć zabieg.
-
nick nieaktualnySpokojnie stres jest najgorszy. Mi pani doktor nie kazała się przejmować i uprzedzila że mogę mieć krwawienia ale powiedziała że to się często zdarza i im późniejszy tydzień ciąży tym bardziej ryzyko zagrożenia że strony krwiaka maleje. Najważniejsze to oszczędzac się i brać progesteron nic więcej nie da się z tym zrobić