Krwiak na macicy a ciaza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny, zajrzałam tu bo szukałam inf o krwiakach. dziś na USG lekarz zauwazył krwiaczka- jak on to nazwał. mówił żeby się nie przejmować, ale nic nie mówił o leżeniu. mam tylko l4 ale to zapytał czy chcę. luteine i duphaston 2xdziennie.
myslicie że nie wiem, na kawę z koleżanką mogę isć czy raczej siedzieć w domu i odpoczywac? ewent na spacery z psem chodzic? to moja 1 ciąża i żaluję że nie dopytałam lekarza ale nie pomyślałam wtedy o tym wizyta za 3 tyg a w międzyczasie ma przyjechać siostrzeniec do mnie na wakacje..a to energiczne dziecko.. -
nick nieaktualny
-
A czy miałaś krwiaka podkosmówkowego? Ja mam odklejoną kosmówkę, leżę już trzy tygodnie, a wizyta za 2. Zastanawiam się jak długo kosmówka się "przykleja" w sensie podnosi do góry. Nadal rąbek zakrywa mi ujście wewnętrzne.
Pierwsza ciąża wyczekiwana,
Hashimoto + niedoczynność tarczycy,
ANA2 dodatnie, dyskopatia
12tydz. krwotok i krwiak - opanowany
Cukrzyca ciążowa na insulinie doposiłkowej -
Achia wrote:hej dziewczyny, zajrzałam tu bo szukałam inf o krwiakach. dziś na USG lekarz zauwazył krwiaczka- jak on to nazwał. mówił żeby się nie przejmować, ale nic nie mówił o leżeniu. mam tylko l4 ale to zapytał czy chcę. luteine i duphaston 2xdziennie.
myslicie że nie wiem, na kawę z koleżanką mogę isć czy raczej siedzieć w domu i odpoczywac? ewent na spacery z psem chodzic? to moja 1 ciąża i żaluję że nie dopytałam lekarza ale nie pomyślałam wtedy o tym wizyta za 3 tyg a w międzyczasie ma przyjechać siostrzeniec do mnie na wakacje..a to energiczne dziecko..
Ja normalnie pracowałam i zajmowałam się dzieckiem. Starałam sie jak najwięcej leżeć i nie dźwigać. I miałam duphaston 3x dziennie. -
Przy wypisie ze szpitala (13tydz.) miałam napisane 'częściowo zakrywa ujście..." w zeszłą środę ginekolog na wizycie stwierdził, że jest jeszcze rąbek na ujściu, a reszta znajduje się na ścianie przedniej. Nie wiem co on rozumie przez rąbek, ale tak jak plamiłam tak plamię, biorę leki a krwiak dalej jest i nadal ciąża zagrożona..
Domiluk wrote:A czy miałaś krwiaka podkosmówkowego? Ja mam odklejoną kosmówkę, leżę już trzy tygodnie, a wizyta za 2. Zastanawiam się jak długo kosmówka się "przykleja" w sensie podnosi do góry. Nadal rąbek zakrywa mi ujście wewnętrzne.
Domiluk lubi tę wiadomość
-
Domiluk wrote:Przy wypisie ze szpitala (13tydz.) miałam napisane 'częściowo zakrywa ujście..." w zeszłą środę ginekolog na wizycie stwierdził, że jest jeszcze rąbek na ujściu, a reszta znajduje się na ścianie przedniej. Nie wiem co on rozumie przez rąbek, ale tak jak plamiłam tak plamię, biorę leki a krwiak dalej jest i nadal ciąża zagrożona..
To nie martw się. Już się podnosi, leż i odpoczywaj a zobaczysz, że podniesie się całkiemDomiluk lubi tę wiadomość
-
gdy trafiłam do szpitala w 12 tygodniu, krwawiłam jeden dzień, a w drugi jeszcze trochę, potem tydzień zupełnie nic i dopiero zaczęły się brunatne plamienia. Na pewno podali Ci leki więc myślę, że prędko ustanie.
Gdy ja trafiłam z krwiakiem do szpitala trzymali mnie 3 dni, dostawałam luteine i nospe, a do domu zestaw (duphaston, nospa, magnez i exacyl) wszystko 3xdziennie. Teraz leżę już 28 dni i czekam na wizytę, cały czas plamię, choć już mniej na beżowo.
Jeśli też masz krwiaka to pewnie kazali Ci leżeć i brać duphaston, czy w szpitalu czy w domu pewnie im obojętne..
Domiluk wrote:Gdy ja trafiłam z krwiakiem do szpitala trzymali mnie 3 dni, dostawałam luteine i nospe, a do domu zestaw (duphaston, nospa, magnez i exacyl) wszystko 3xdziennie. Teraz leżę już 28 dni i czekam na wizytę, cały czas plamię, choć już mniej na beżowo.
Jeśli też masz krwiaka to pewnie kazali Ci leżeć i brać duphaston, czy w szpitalu czy w domu pewnie im obojętne..
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
W dniu, w którym trafiłam na oddział miałam dwa duże krwotoki. Poten dopiero brunatne plamienia.
Cukrzyca ciążowa na insulinie doposiłkowej