X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Klaudia, trzymam kciuki bardzo mocno, żeby skurcze nie wracaly. A Maluch niech jeszcze siedzi u Mamy w brzuchu i sił grzecznie nabiera.

Ja dziś jadę na ktg i poproszę doktora żeby na szyjkę zerknął. Ta moja szyjka jest serio niepokonana że przy takich skurczach 80-100 nawet tak mało się skróciła.
    Ale czym bliżej terminu tym bardziej te skurcze czuję jakby właśnie napierające na dół. Do tego pojawiły mi się wycieki siary z piersi.
    Od dwóch dni dosłownie czuje jak co jakiś czas mrowia mnie cycki i wypływa po kropelce siary, wczoraj to miało miejsce ok 10-12 razy. Za pierwszym razem miałam to uczucie dopiero po porodzie. A teraz muszę zakładać wkładki laktacyjne.
    Oj mnie ciekła siara od 20 tc, później chwilowo przestała, aby wrócić w 30 tc. 🙈 A teraz nie chce.

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Oj mnie ciekła siara od 20 tc, później chwilowo przestała, aby wrócić w 30 tc. 🙈 A teraz nie chce.
    O masz, a ja to już pomyślałam że pewnie będzie czym karmić ,🤣
    A jak się czujesz ogólnie Aego, wychodzicie do domu? Jak w nowej roli?

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodzilam dzis rano. Mialam cesarke bo nie mozna bylo naturalnie. Od 2 w nocy skurcze znowu, regularne i jeszcze dluzsze niz wczesniejsze i bolesniejsze. Wzieli mnie na badanie przed 6 i pecherz bylo widac i odrazu decyzja, ze cesarka. Zdazylam tylko do R zadzwonic. Mnie rana napierdziela bardzo, dostalsm kilka przeciwbolowych a po samym obudzeniu byla tragedia, nigdy nie czulsm tskiego bolu. Zaraz polozna ma mi przyniesc lod na ta rane. Oskar wazy 1450g, ma wspomagane oddychanie i jedynie jakas infekcje w pluckach i musza mu podac antybiotyk. Pani pytala czy to na pewno ten tydzien, bo Oskar duzy i wyrosniety. Przed chwila byla tez polozna wycisnac mi siare dla niego i mowila, ze pieknie leci i duzo zebrala. Jakos kolo 13 maja mnie powoli pionizowac i wtedy bede mogla pojsc do niego i go w koncu zobaczyc na zywo. R byl u niego z godzine i zrobil mu zdj i mi pokazal. Jestem wymeczona, obolala, spiaca, a jednoczesnie szczesliwa 🥰

Hope♥️, Saimi, Zenka1, Renata13 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, Nasza dzielna kolejna Mamo ♥️♥️♥️
    Gratulacje !
    Oskarek faktycznie duży ale to dobrze w tej sytuacji.
    Życzę Wam dużo zdrowia i żeby Oskarek szybko nabrał sił i mógł się tulić z rodzicami ♥️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, ja wychodzę sama. Lekarze mówią, że z Młodym wszystko dobrze, ale jednak jest wcześniakiem.
    Klaudia gratuluję! No i dobrze, że jest kluską, bo to lepiej dla niego! Oby wszystko dobrze szło! 💙💙💙
    Ja ważyłam 1,5 kg jak się urodziłam, więc podobnie. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 12:08

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja urodzilam dzis rano. Mialam cesarke bo nie mozna bylo naturalnie. Od 2 w nocy skurcze znowu, regularne i jeszcze dluzsze niz wczesniejsze i bolesniejsze. Wzieli mnie na badanie przed 6 i pecherz bylo widac i odrazu decyzja, ze cesarka. Zdazylam tylko do R zadzwonic. Mnie rana napierdziela bardzo, dostalsm kilka przeciwbolowych a po samym obudzeniu byla tragedia, nigdy nie czulsm tskiego bolu. Zaraz polozna ma mi przyniesc lod na ta rane. Oskar wazy 1450g, ma wspomagane oddychanie i jedynie jakas infekcje w pluckach i musza mu podac antybiotyk. Pani pytala czy to na pewno ten tydzien, bo Oskar duzy i wyrosniety. Przed chwila byla tez polozna wycisnac mi siare dla niego i mowila, ze pieknie leci i duzo zebrala. Jakos kolo 13 maja mnie powoli pionizowac i wtedy bede mogla pojsc do niego i go w koncu zobaczyc na zywo. R byl u niego z godzine i zrobil mu zdj i mi pokazal. Jestem wymeczona, obolala, spiaca, a jednoczesnie szczesliwa 🥰

Gratuluję mamusiu! Oskar dzielny za mama! Rośnij zdrowo maluszku! A w szpitalu się zaopiekują żebyś szybciutko wrócił z mamusia do domku.
    Byłaś bardzo dzielna Klaudia. Synuś i tatuś napewno są dumni z mamy!

Bierz przeciwbólowe ile się da. Ja nie brałam bo mnie nie bolała niby nic rana po cc ale w 3 dniu po cc kiedy z rany nadal leciała krew już na siłę mi dawali. I czułam się lepiej.
    Trzymam kciuki by ból minął jak najszybciej. Nie przeforsuj się zbytnio. Poproś położne albo swojego R. by na noworodki zawiózł Cie na wózku. Pamiętaj, że o siebie też musisz dbać.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, dobrze, że jesteście cali ❤️ oby maluszek szybko przybierał i zebyście mogli być już razem w domu 😍
    Ja po wizycie, wszystko ok szew trzyma. Miałam stresa bo od 2ch dni mnie coś kłuło. Ale na szczeście nie działa to na szyjkę. Oby do przodu!

klaudia_23, Saimi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka super, że wizyta udana :)

U mnie na ktg jak zwykle czynność macicy skurczowa widoczna. Doktor prosił wytrzymać jeszcze przynajmniej 2 tygodnie w dwupaku. Więc leżę i oszczędzam się w dalszym ciągu, ale teraz już jestem na tym etapie że jak wstanę to jest tak niewygodnie, dodatkowo te skurcze męczą, że chętniej wracam do pozycji leżącej 😊

age.png
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    MamaEryka super, że wizyta udana :)

U mnie na ktg jak zwykle czynność macicy skurczowa widoczna. Doktor prosił wytrzymać jeszcze przynajmniej 2 tygodnie w dwupaku. Więc leżę i oszczędzam się w dalszym ciągu, ale teraz już jestem na tym etapie że jak wstanę to jest tak niewygodnie, dodatkowo te skurcze męczą, że chętniej wracam do pozycji leżącej 😊

2 tyg to już naprawdę niedlugo! Jeszcze chwilka i bedziecie razem ❤️ dzis pogoda i tak nie zachęca do niczego innego jak leżenie 🛌

preg.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka wrote:
    2 tyg to już naprawdę niedlugo! Jeszcze chwilka i bedziecie razem ❤️ dzis pogoda i tak nie zachęca do niczego innego jak leżenie 🛌
    Tak, jak sobie pomyślę że tak funkcjonuję w sumie od lutego to ciarki przechodzą, az cieszę się że to już koncowka.

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope my dla naszych dzieci przetrwamy wszystko!

Hope♥️ lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Saimi, niemożliwe staje się możliwe, widać to właśnie po każdej z Was ♥️ ile to jest poświęcenia i stresu, ale późniejsze chwile z Maleństwem zdecydowanie wynagradzają wszystko.

Saimi, AEGO, klaudia_23 lubią tę wiadomość

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO, Klaudia jak u Was? Jak się czujecie Wy i maleństwa?

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    AEGO, Klaudia jak u Was? Jak się czujecie Wy i maleństwa?
    Ja biegam na neonatologię, wszystko inne średnio się liczy, pomiędzy mam 2 h przerwy na drzemkę i obiad. W mieszkaniu rozpierdol jakby tornado przeszło, muszę to ogarnąć, a przede wszystkim rzeczy Małego, bo ma w pt wyjść. Generalnie miał już być z nami, ale lekarka się zmieniła i stwierdziła, że niech zostanie do pt, gdzie nawet położne mowia, ze trochę nie widzą zasadności.

Saimi lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aego na szczęście piątek już blisko Kochana ♥️
    Na pewno nie możecie się doczekać 😊

AEGO lubi tę wiadomość

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje w miare okej. Jedynie rana po cieciu troche mnie piecze z jednej strony przez co ciezko chodzic w pelni wyprostowana. Najgorzej jest gdy sie siedzi lub lezy i chce wstac i poczatki chodzenia, a gdy sie rozchodze to juz jest okej.
    Udalo mi sie ladnie rozkrecic laktacje, wiec Oskar ma moje jedzonko i jeszcze narzeczony zabiera reszte do domu i mrozi, zebysmy mieli na przyszlosc.
    Maluszek ma sie dobrze, oddycha w pelni sam, je coraz wiecej :)
    Ja prawdopodobnie w piatek wyjde do domu i bedziemy codziennie przyjezdzac do Malego go odwiedzac.

Saimi, AEGO lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO i Klaudia to super wieści :)

AEGO lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w domu, nie miałam nawet czasu pisać. Właśnie się karmimy. Ale powiem Wam, że z jednej strony cudownie a z drugiej boję się, że zrobię coś nie tak, albo niewystarczająco. Dobrze, że Stary tak nie ma i wszystko sprawnie ogarnia. 🤣

MamaEryka, Hope♥️, Saimi lubią tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aego, wszystko robisz idealnie i prosto z serca ♥️
    Ahh zazdroszczę, że masz już Feliksa obok siebie.
    Ja czuję że poród coraz bliżej i coraz bardziej zaczynam panikować i się stresować, a to przez to że pierwszy poród miałam ciężki. 😬
    Idę w poniedziałek na ktg i sprawdzenie szyjki, ciekawe czy coś ruszyło, bo skurcze są i to takie że oddech ciężko złapać.

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    My jesteśmy w domu, nie miałam nawet czasu pisać. Właśnie się karmimy. Ale powiem Wam, że z jednej strony cudownie a z drugiej boję się, że zrobię coś nie tak, albo niewystarczająco. Dobrze, że Stary tak nie ma i wszystko sprawnie ogarnia. 🤣
    Te obawy będą długo, ja już ciut lepiej, pewniej się czuje ale i tak mnie zaskakują różne sytuacje.
    A powiem Ci, że mój mąż to samo, on się nie stresuje od początku, jak tylko wróciliśmy do domu. Jeszcze mnie uspokajał :)

Hope powodzenia, daj znać jak tam szyjka i ktg :)

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ