Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
AEGO wrote:Gosia, jesteś w szpitalu o 3 stopniu ref? Oczywiście wiadomo, że bardzo ciężko uratować dziecko w takim wieku i wadze, ale u mnie w szpitalu to robili.
Tak, obok jest neonatologia.
Mały ma dopiero 470 gram, specjalnie dzisiaj sprawdzali. Powiedzieli ze jeszcze ktoś dzisiaj mi go zmierzy aby byla opinia dwóch lekarzy.
Brakuje 30 gram…
Zastanawiam się od kiedy te wody mi się sączą, czy to mogłobyc juz wtedy kiedy miałam takie odczucie i obawy. -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Tak, obok jest neonatologia.
Mały ma dopiero 470 gram, specjalnie dzisiaj sprawdzali. Powiedzieli ze jeszcze ktoś dzisiaj mi go zmierzy aby byla opinia dwóch lekarzy.
Brakuje 30 gram…
Zastanawiam się od kiedy te wody mi się sączą, czy to mogłobyc juz wtedy kiedy miałam takie odczucie i obawy. -
Ja bym chciała jak najdłużej wytrzymać jednak.
Nadal nie ma wyników wymazów, ale jakieś antybiotyki już dostałam bo oni obstawiają jakieś zakażenieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 16:08
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Ja bym chciała jak najdłużej wytrzymać jednak.
Nadal nie ma wyników wymazów, ale jakieś antybiotyki już dostałam bo oni obstawiają jakieś zakażenie
Antybiotyk dostałaś, bo przy wycieku wód jest to konieczne.Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Gosia, zaraz będzie 500g. Najważniejsze, że wody w normie, więc to może być jakaś mikro-dziurka, która może się zasklepić, najważniejsze to teraz leżenie i obserwacja CRP, no ale ja tym testom nie wierzę, tak jak wam kiedyś pisałam, mi wyszły pozytywne w 19 tygodniu i wciskali mi tabletki na poronienie, choć AFI też było w normie. Gosiu, każdy przypadek inny, ale proszę pamiętaj, że czasem warto zasięgnąć innych opinii, nie poddawaj się, wierzę, że będzie dobrze z maleństwem i że będziecie jak najdłużej w dwupaku.
-
Martynka.98 wrote:Gosia, zaraz będzie 500g. Najważniejsze, że wody w normie, więc to może być jakaś mikro-dziurka, która może się zasklepić, najważniejsze to teraz leżenie i obserwacja CRP, no ale ja tym testom nie wierzę, tak jak wam kiedyś pisałam, mi wyszły pozytywne w 19 tygodniu i wciskali mi tabletki na poronienie, choć AFI też było w normie. Gosiu, każdy przypadek inny, ale proszę pamiętaj, że czasem warto zasięgnąć innych opinii, nie poddawaj się, wierzę, że będzie dobrze z maleństwem i że będziecie jak najdłużej w dwupaku.
Ona robiła test amniocheck on też może się mylić ? Leżę i czuję że mam mokro ale w okolicy cewki moczowej… no głupia jestem już.
Dziewczyna odemnie w sali trafiła z tym samym co ja tylko w wyzszej ciąży. Dzisiaj się dowiedziała ze właściwie to może iść do domu bo już wycieku nie ma …
Tak chciałabym aby to byla pomyłka. -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Ona robiła test amniocheck on też może się mylić ? Leżę i czuję że mam mokro ale w okolicy cewki moczowej… no głupia jestem już.
Dziewczyna odemnie w sali trafiła z tym samym co ja tylko w wyzszej ciąży. Dzisiaj się dowiedziała ze właściwie to może iść do domu bo już wycieku nie ma …
Tak chciałabym aby to byla pomyłka.
Ten sam test miałam. I jak widzisz na suwaczku... Może się mylić. Też mi było mokro w okolicy cewki. To nie były wody. Wierzę, że u Ciebie będzie to samo, zwłaszcza, że mówisz, że AFI w normie. Będą to kontrolować pewnie kilka dni, jak będą dalej w normie, to pewnie będzie dobrze, Gosia, trzymam ciągle kciuki, czekam na każdą wiadomość, dawaj proszę znać -
Martynka.98 wrote:Ten sam test miałam. I jak widzisz na suwaczku... Może się mylić. Też mi było mokro w okolicy cewki. To nie były wody. Wierzę, że u Ciebie będzie to samo, zwłaszcza, że mówisz, że AFI w normie. Będą to kontrolować pewnie kilka dni, jak będą dalej w normie, to pewnie będzie dobrze, Gosia, trzymam ciągle kciuki, czekam na każdą wiadomość, dawaj proszę znać
Oczywiście że będę dawać znać, Ty znasz moje przeboje jak mało kto, dajesz mi ogromną nadzieję.
Ja jestem w o tyle lepszej sytuacji niż Ty, u mnie nie ma mowy o wywołaniu poronienia, chyba że CRP będzie rosnąć. Ale dostaje antybiotyki więc jestem tutaj zabezpieczona. Byle gorzej nie było.
Nikt mnie drugi raz nie badał (USG). Lekarka na obchodzie nie była aż tak negatywnie nastawiona. Powiedziała że gdyby to był 22+6 tc to ratowaliby… zaraz dodała “Pani dziecko i tak już jest duże”. Stwierdziła że trafiłam do nich w najgorszym dla nich momencie, bo to jest ten etap -poronienie a poród. I muszą rozważyć jednak opcję ratowania mojego dziecka. Gdybym trafiła wcześniej nie byłoby tego dylematu. Wiem że jak się zaraz coś zadzieje to jest lipa, ale wiem że jestem w miejscu gdzie moge poczuć się bezpiecznie. Jestem w szpitalu świadoma stanu a nie w domu.Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że nie ma mowy o żadnym poronieniu, bo wszystko będzie dobrze, za chwilę stamtąd wyjdziesz, zobaczysz, to nie są wody, nie wiem czy jesteś wierząca, ale dziś będziecie razem z maluchem w mojej modlitwie 🙏❤️ daj znać, jakie miałaś w ogóle CRP dziś?
-
Miałam ten test… on nie wykrywa PH tylko coś innego:
“ Test Do Badania Wód Płodowych AMNIOQUICK 1
* Wynik Badania W 10 Minut
* Wykrywa Przedwczesne Pęknięcie Wód Płodowych
* Wynik Na Podstawie Protein, A Nie Odczynu PH
* Czułość Diagnostyczna: 100%
* Swoistość Diagnostyczna: 91%”
Wierzę w to że modlitwa ma moc. Ja po takich wiadomościach mam większą wiarę, jeżeli nawet to wody to niech się sączą tak jak teraz powoli, a ja sobie uzupełnię pijąc cały czas wodę.Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Miałam ten test… on nie wykrywa PH tylko coś innego:
Wierzę w to że modlitwa ma moc. Ja po takich wiadomościach mam większą wiarę, jeżeli nawet to wody to niech się sączą tak jak teraz powoli, a ja sobie uzupełnię pijąc cały czas wodę.
Kochana modlę się za Ciebie i Twoje maleństwo 🩵 dacie radę a później już z górki. Trzymam kciuki i dawaj od razu znać jak się czegoś dowiesz. Dobrze, że jesteś w dobrych rękach 🩵Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Miałam ten test… on nie wykrywa PH tylko coś innego:
Wierzę w to że modlitwa ma moc. Ja po takich wiadomościach mam większą wiarę, jeżeli nawet to wody to niech się sączą tak jak teraz powoli, a ja sobie uzupełnię pijąc cały czas wodę.Martynka.98 lubi tę wiadomość
-