WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, jeśli faktycznie sączą wody, to niestety nie ma mowy ani o pessarze, ani o szwie. Więc oby to nie były one 😔

AEGO lubi tę wiadomość

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 6 marca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Gosia cały czas mam Ciebie w swoich myślach i mocno trzymam kciuki by synek harcował w brzuszku aż do terminu. Ważne, że jesteś w szpitalu, pod kontrolą, gdzie robią badania i w razie czego szybko zareagują pomocą. Oby lekarze byli bardziej zyczliwszy. Jak nie będzie bakterii to pewnie rozważa szew. U mnie na to było za późno ale u Ciebie nie. Ściskam .
    Niee, przy wodach nic nie można zrobić, tylko leżeć, podawać antybiotyk, monitorować i czekać.
    Później przeczytałam post Martynki. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 18:19

age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 marca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny !!!!
    Kurdeeeee, nie mam odpływu wód!!!!! Jutro założą mi szew !!!!!! Boże dał mi ten doktor dzisiaj taką nadzieję !!!!! 😍😍😍😍😍😂😭😭😭😭😭😭 płacze ze szczęścia

Mam ostrą niewydolność ciesniowo-szyjkowa. Prawdopodobnie taka moja uroda już, ale to nie istotne, mam szanse donosić ciążę dłużej niż do 24 tygodnia
    Wiadomość wyedytowana przez autora 6 marca, 19:33

AEGO, Paulinaaa_, Daisy___, Martynka.98, Saimi, WerkA lubią tę wiadomość

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

23.04.2025 - Badania 3 trymestru

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 6 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Dziewczyny !!!!
    Kurdeeeee, nie mam odpływu wód!!!!! Jutro założą mi szew !!!!!! Boże dał mi ten doktor dzisiaj taką nadzieję !!!!! 😍😍😍😍😍😂😭😭😭😭😭😭 płacze ze szczęścia

Mam ostrą niewydolność ciesniowo-szyjkowa. Prawdopodobnie taka moja uroda już, ale to nie istotne, mam szanse donosić ciążę dłużej niż do 24 tygodnia
    💪🏻💪🏻💪🏻 zajebiscie!!!

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 6 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ❤️ Najważniejsze że będą działać!

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!!

Wspaniale!!! U mnie w szpitalu nie stosuje się tych testów, nie dziwię się, dlaczego, skoro wprowadzają tyle zamętu. Trzymam kciuki, szew to naprawdę game changer <3

Martynka.98 lubi tę wiadomość

👧👦
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!!

Cudownie Gosia, tak się cieszę ❤️🤞 rośnijcie zdrowo, z niewydolną szyjką można długo pociągnąć ❤️

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Wspaniale!!! U mnie w szpitalu nie stosuje się tych testów, nie dziwię się, dlaczego, skoro wprowadzają tyle zamętu. Trzymam kciuki, szew to naprawdę game changer <3

To bardzo dobre podejście szpitala. Ja przez te testy skończyłam z traumą i musiałam wrócić do psychoterapeuty, nigdy więcej.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 6 marca, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajc rzeczywiście, to logiczne,że jak sączą się wody to nie będą robić nic inwazyjnie typu szew.

Najważniejsze,że to jednak nie to :) Gosia cieszę się ogromnie :)

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • WerkA Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu cieszę się ogromnie z Twoich wieści! 🩵

Ja dziewczyny mam mały problem może któraś również z tym się borykała. Miewałam już bóle krocza przy chodzeniu czy przy ubieraniu się, ale dość szybko przechodziło. Wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból, że do tej pory mnie trzyma podczas zmiany pozycji, chodzenia lub gdy cokolwiek zrobię. Wiem, że tam wszytko się teraz rozciąga, ale jest to dość nie pokojące. Bardzo źle mi się chodzi muszę się łapać ściany. Mam dziś wizytę kontrolną po 11 to oczywiście lekarzowi wszystko opowiem. Czytałam, że może to rozjeście spokojnie łonowego, ale wiaodmo to tylko wujek google lekarz wszystko dokładnie sprawdzi. Boje się też żeby ta szyjka się już całkiem nie skróciła ... Trzymajcie dzisiaj kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 06:58

preg.png

08.2018r 24tydzień 👼🩷
    11.2022r samoistne poronienie👼

Termin 08.05.2025 💙
    30.11.2024 1 prenatalne na 60% chłopczyk
    31.12.2024 2 prenatalne 457g 🩵
    13.02.2025 1574g 🩵
    04.03.2025 3 prenatalne 2000g🩵
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkA wrote:
    Gosiu cieszę się ogromnie z Twoich wieści! 🩵

Ja dziewczyny mam mały problem może któraś również z tym się borykała. Miewałam już bóle krocza przy chodzeniu czy przy ubieraniu się, ale dość szybko przechodziło. Wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból, że do tej pory mnie trzyma podczas zmiany pozycji, chodzenia lub gdy cokolwiek zrobię. Wiem, że tam wszytko się teraz rozciąga, ale jest to dość nie pokojące. Bardzo źle mi się chodzi muszę się łapać ściany. Mam dziś wizytę kontrolną po 11 to oczywiście lekarzowi wszystko opowiem. Czytałam, że może to rozjeście spokojnie łonowego, ale wiaodmo to tylko wujek google lekarz wszystko dokładnie sprawdzi. Boje się też żeby ta szyjka się już całkiem nie skróciła ... Trzymajcie dzisiaj kciuki

WerkA, miałam tak w styczniu. Myślałam, że się zapłacze. Też od razu myślałam, że to rozejście, gin zbadał, nie miało to żadnego związku z szyjką, powiedział, że koniecznie trzeba iść na wizytę do fizjoterapeuty uroginekologicznego, ale u mnie nie było w pobliżu, a ja się bałam jechać do Wrocławia, że względu na tą szyjkę, więc się jeszcze męczyłam kilka dni i przeszło. Koniecznie powiedz dziś o tym swojemu lekarzowi

WerkA lubi tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam kciuki za założenie szwu. Daj znać jak dojdziesz do siebie :)

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Gosia i czekamy na nowe wieści 🤞❤️

• WerkA Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza na szczęście wszystko w porządku. Ponoć no taki ból jest normalny mam jak najwięcej leżeć i znaleźć odpowiednią pozycję. Zobaczymy liczę, że przejdzie. Młody znowu waga do góry już 2100kg 🫣 szyjka bez zmian dalej się nie skraca więc ulga.

Martynka.98, Saimi lubią tę wiadomość

preg.png

08.2018r 24tydzień 👼🩷
    11.2022r samoistne poronienie👼

Termin 08.05.2025 💙
    30.11.2024 1 prenatalne na 60% chłopczyk
    31.12.2024 2 prenatalne 457g 🩵
    13.02.2025 1574g 🩵
    04.03.2025 3 prenatalne 2000g🩵
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkA super wiadomości ❤️

WerkA lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje że zabieg odbył się rano, niestety miałam problemy z wybudzeniem, dostałam zapaści no ale już jest ok. Boli mnie podbrzusze i trochę jeszcze brudzę krwia.

Na obchodzie lekarz powiedział że mogę wstawać do toalety i mogę iść się umyć. Jutro mają mnie badac… także niewiem czy zabieg się udał czy nie. No niewiem nic.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje że zabieg odbył się rano, niestety miałam problemy z wybudzeniem, dostałam zapaści no ale już jest ok. Boli mnie podbrzusze i trochę jeszcze brudzę krwia.

Na obchodzie lekarz powiedział że mogę wstawać do toalety i mogę iść się umyć. Jutro mają mnie badac… także niewiem czy zabieg się udał czy nie. No niewiem nic.

Oj, bardzo mi przykro, że miałaś powikłania po zabiegu :( badanie jest właśnie dzień/dwa po po szwie, ja miałam potem kontrolę po tygodniu. Najważniejsze, że pęcherz płodowy nie został przerwany!

👧👦

Wysłany: 7 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Oj, bardzo mi przykro, że miałaś powikłania po zabiegu :( badanie jest właśnie dzień/dwa po po szwie, ja miałam potem kontrolę po tygodniu. Najważniejsze, że pęcherz płodowy nie został przerwany!

Gdyby został naruszony to już bym o tym wiedziała prawda ?
    Przepraszam trochę nad wyrost panikuje.

Powiedzcie jeszcze bo tu nic nie sugerują odnośnie leczenia progesteronem, powinnam upominać się o luteinę dopochwowa?

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Gosia, aż zapaści 😔 czujesz się już lepiej?
    Myślę, że warto abyś dopytała, jak szpital będzie negował, to porozmawiaj z prowadzącym, myślę, że wystawi receptę.

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby został naruszony to już bym o tym wiedziała prawda ?
    Przepraszam trochę nad wyrost panikuje.

Powiedzcie jeszcze bo tu nic nie sugerują odnośnie leczenia progesteronem, powinnam upominać się o luteinę dopochwowa?

Zabieg się pewnie udał, jeśli pękłby pęcherz, to byłoby to podczas zabiegu, teraz ważna jest ta pierwsza doba i kontrola. Im dalej od operacji, tym pewniej :D i lekarze się cieszyli, że nic mi się nie dzieje.

Może dostaniesz zalecenie progesteronu przy wypisie?

Ja przyjmuję doustny mikronizowany progesteron, żeby minimalizować grzebanie w pochwie (choć jak trzeba było, przepisano mi antybiotyk dopochowowy na candidę i dopochwowy probiotyk na wzmocnienie flory).

Natomiast większość dziewczyn w PL ma luteinę/utrogestan (lek nowszej generacji) dopochwowo. Ciekawostka - w USA progesteron przyjmuje się często do odbytu, właśnie żeby nie grzebać w pochwie, ale żeby wchłaniał się miejscowo :D

👧👦
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ