X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morika czyli mialas az tak niespiace dziecko? karmilas piersia pewnie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Moniq228 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka mam takie same wahania nastrojów jak Ty. Pogadam w histerię, płacze że moi chłopcy wychodzą na spacer, korzystaja z pięknej pogody A ja nie mogę. Wiem, że to dla dobra dziecinny w brzuchu i to jest teraz najważniejsze ale ciężko jest mi strasznie.

Ale fakt, że teraz chociaż się wyspie jak przez 2.5 roku nie spałam, bo mój synek jest z tych co uważają że sen jest dla mieczkow więc w sumie powinnam korzystać ile się da bhp nie wiadomo jakie będzie drugie

Moniq
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo tego, że miałam w planach się nie oszczędzać to najzwyczajniej nie mam siły. Fakt- robię dwa krótkie 15- minutowe spacerki z pieskiem dziennie- to już dla mnie mega wyczyn, a potem cały dzień odpoczywam:)ale odrazu lepiej się czuję. Przestał mnie boleć kręgosłup, nawet nie mam żadnych ciągnięć w dole brzucha i pachwinach. Brzuch też gigantyczny, ale myślę, że to przez te moje wody. We wtorek idę na kontrolę i trochę się obawiam, że mnie znowu położą w szpitalu. Powiem Wam, że mam mega stracha przed porodem. Niby już bym chciała, żeby Borysek był już z nami, ale jakoś się boję..

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mam nadzieję, że dodam Wam otuchy - DONOSIŁAM !!!!! Witam w 38 i 0 czyli w 39 tyg. :) To były bardzo trudne 3 miesiące, z kryzysami, załamaniami i z bólem różnego rodzaju, ale teraz TYLKO zostało: urodzić i modlić się o zdrowie.

edwarda20, Wowka, vanilia120, Moniq228, Ove lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca i gdzie w 1 kolejnosci idziesz? jakie plany? co bedziesz robic? :P

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, jaki optymistyczny począatek tygodnia. Suuuuuuper :) teraz do świąt chcesz dotrwać, a po świętach się witać z Malutką, to już na prawdę niedaleko :)

Aga, może jakby Cie położyli w szpitalu to już zaczną niedlugo wywoływać? No bo tez bez sensu lezec i czekac w szpitalu, jak mozna w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:36

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Teskniaca i gdzie w 1 kolejnosci idziesz? jakie plany? co bedziesz robic? :P

plany miałam bogate jeszcze do niedawna ;) a teraz mam zadyszkę jak wsadzę pranie do pralki , haha....więc dalej mi zostaje tylko marzyć ;) a tak serio to dziś w planach: poczta, sklep i apteka. Dziś już pewnie nie dam rady, ale MUSZĘ iść w tym tygodniu na obiad "na miasto" bo oszaleje !!! O tym chyba marzyłam najbardziej ;) i o spacerze...ale teraz wiem, że nie dam rady. Jeszcze się naspaceruje z Małą więc spokojnie na to czekam.
    Dziewczyny, te co są już "na wylocie" - tez tak macie ? Ja niemal obsesyjnie myśle ostatnio o porodzie. Prawie cały czas. O niczym innym nie potrafię. Zafiksowalam się na maxa.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, to czekamy na finał:) Mój M. każe mi tańczyć kankana bo już się nie może porodu doczekać..ja jeszcze się oszczędzam:)

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca ja mysle tez non stop ale ze wzgledu na to, że mam wskazanie do cc przez rozchodzace sie spojenie, w szpitalu w ktorym chce rodzic nie ma umawiania sie wczesniej, wiec musze pojechac ze skierowaniem, jak beda miejsca to mnie przyjma, jak nie to odsylaja, i to lekarze decyduja czy zrobia cc czy nie. Wiec moze byc tak ze kaza mi urodzic sn :/ a tego sie boje bo nie chce potem lezec 3 mce w szpitalu na pasach :/ ta niepewnosc mnie tak dobija wlasnie, nie sama opcja porodu :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, a inny szpital nie wchodzi w grę? Czy u Ciebie wszędzie takie dziwne zasady?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jest jeszcze jeden z najwyzszym stopniem referencyjnosci ale tam nie chce. No chyba, ze pojawie sie w tym moim wybranym z akcja porodowa i mnie odesla tam, to kto wie. Ale tam nie polecaja. Rzeznia troche i prl, pomimo dobrego sprzetu.

Ide jutro na wizyte kwalifikacyjna do szpitala prywatnego (ale na nfz), niestety najnizszy stopien referencyjnosci (jak cos sie dzieje to i tak wioza to tych 2 o ktorych pisalam), ale tez niewiadomo czy zakwalifikują mnie do cc. Chcialabym miec jakis plan b. Zobaczymy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 11:15

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę wyluzowałam z tą referencyjnością. Na początku też myślałam, żeby brać pod uwagę tylko III, ale teraz tak sobię myślę, że chce myśleć o porodzie jak o czymś fizjologicznym a nie patologicznym, i że mogłabym rodzić w domu albo w Domu Narodzin i wcale nie musi być szpitalnie. Wręcz mnie to odstrasza. Zakładam, że wszystko będzie dobrze i tego się trzymam. Oczywiście mówię to o porodzie SN, bo cesarka to jednak operacja i zupełnie inna bajka.
    Z racji tego, że u mnie w mieście tylko jeden szpital ma III to rodzą się tam te najtrudniejsze przypadki i mam wrażenie (wiem, bo tam leżałam w ciąży), że na wszystko patrzą jak na "patologię" i doszukują się nie wiadomo czego...byłam świadkiem, jak lekarka kierowała rodzące na cc, bo rodzące były zmęczone....no halo....to poród a nie wakacje...jeśli to jest wskazanie do cc, to średnio mi się to widzi...Mnóstwo procedur medycznych, badań, liczy się papierek i statystyka i krycie "dupy" personelowi, jak jednak okaże się, że coś jest nie tak, a pacjentka jest na samym końcu, niestety.....dlatego ja wolę zakładać, że będzie dobrze i tego się trzymać ;) na st. referencyjności przestało mi zależeć.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ze wzgledu na to cc wolalabym jednak w III. Cala ciaze myslalam, ze bedzie sn i od razu wybralam Medeor, czyli tam gdzie ide jutro. Ale cc mnie troche przeraza wiec jednak wole dmuchac na zimne. A i teraz tam lezalam - w Madurowiczku, pomimo obrzydliwych scian i toalety na korytarzu ;p to czysciutko, nowe lozka, zadziwiajaco zjadliwe jedzenie, mile polozne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, poddałam się ;) jem obiad w restauracji, jestem w raju ....

Aga78, Ove, Wowka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, nie ma to jak pozytywne informacje na początek tygodnia!
    Nawet nie wiesz, jak uśmiechnęłaś mnie swoimi wpisami :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś mam dobrą wiadomość od razu lżej byłam u gin wcześniej i szyjka zamknięta z jednej strony twarda z drugiej troszkę miękka ale długa:)

vanilia120, Tęskniąca, Wowka lubią tę wiadomość

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długa? Tzn ile ma?:) to tylko się cieszyć! Ja mam dzisiaj wizytę na 21, u tego lekarza u którego moja szyjka zawsze wychodzi krótsza. Ciekawe jak dzisiaj sytuacja. Ja też mam 5 kwietnia wizytę, ale połowkowe a 6 kwietnia wizytę u lekarza co szyjka wynosi 3 cm.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• morika39 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nie wiem dokładnie bo nie miałam usg tylko badanie ginekologiczne ale u tej doktor co zawsze więc wie już jak to u mnie wyglada:) W pierwszej ciąży zaczęła się zmiekczac w 24 tygodniu w 28 miałam już rozwarcie ale w ogóle się nie oszczedzalam teraz dmucham na zimne:)

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka wyszła dzisiaj 2.7 cm, u tej samej babki co ostatnio miała niby 2.4 cm. Także jestem trochę pocoeszona że się nie skraca. Pobrala mi dzisiaj próbkę na posiew, jak wsadzila mi wziernik to myślałam że się zesram za przeproszeniem. Brzuch mnie teraz boli i ciągnie.
    Mały waży 316 gram ;)

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Wowka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia, to świetnie że się nie skraca. Super, na prawdę się cieszę :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ