X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie donoszona (a w sumie doleżana :D ) będzie na dwa dni przed rocznicą ślubu :) szkoda, że to nie koncert życzeń, ale miałabym prezent dla męża. Oby tylko się nie przyzwyczaił i co roku takiego nie oczekiwał :D

Śmieję się z tego pinu, jak to wyrzucamy z glowy nieużywane informacje :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Objadlam sie sledzi a teraz leze i mi niedobrze xD
    Ja donoszona bede miala 24 kwietnia.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja donoszoną będę mieć w połowie czerwca wiec jeszcze troszkę przede mną. A powiedzcie czy Wam lekarze dawali zastrzyki na rozwój płuc w razie w? Czy potencjalnie takie zastrzyki mogą zaszkodzić jak okaże się że dziecko spokojnie odnosimy do terminu?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja donoszoną będę mieć w połowie czerwca wiec jeszcze troszkę przede mną. A powiedzcie czy Wam lekarze dawali zastrzyki na rozwój płuc w razie w? Czy potencjalnie takie zastrzyki mogą zaszkodzić jak okaże się że dziecko spokojnie odnosimy do terminu?
    Mnie nie dali niestety.
    Nic nie zaszkodzą.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie dawali, ale zastrzegli, że jakby dalej się szyjka skracała to mam zaproszenie na oddział. Ale nie zaszkodzą na pewno. Dużo dziewczyn dostaje te sterydy i to nawet jeśli nie ma bezpośredniego zagrożenia, często dają na wszelki wypadek i dla pewności :)

Co tam u Was? Ja zanudzona jestem :/ obejrzałabym jakiś lekki film, polecicie coś? Najlepiej jakas komedie...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja ostatnio oglądałam, z tych lekkich: "Złe mamuśki" 1 i 2, " Jak urodzić i nie zwariować", "Alibi", "był sobie pies" ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj obejrzalam film o zyciu Stephena Hawkinga "Teoria wszystkiego". Bardzo fajny, wzruszajacy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam właśnie zaczęłam 23 tydzień ciąży i niestety musze leżeć z powodu słabej szyjki. Do dziewczyn które wylezaly swoją ciążę: Jak to zrobilyscie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 12:11

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, morika39, chyba słownik splatał Ci figla, ale domyślam się że pytasz o wydłużenie szyjki ?;)
    Jeśli tak, to teoretycznie szyjka się nie wydłuża, można tylko zatrzymać jej skracanie. Różnice w jej długości (w górę) często wynikają z pomiaru.
    Oszczędzaj się i życzę wszystkiego dobrego.

A wyleżeć...nie wydłużyć ;)

Lekko nie jest z tym leżeniem...nie ukrywajmy. Ja miałam kilka kryzysów ale w poniedziałek świętuje donoszenie i od 4 dni juz mam o wiele lepszy humor ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 12:34

nqtko7eswtot5kmm.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam ten sam problem szyjka się skróciła i rozwarla w 27 tygodniu na pesarze dotrwalam do 35 niestety teraz zaczyna się rozmiekczac juz w 22 i zastanawiam się co robić w tym łóżku aż tyle tygodni

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morika, ja leze dopiero tydzien i mam dosc, naprawde. Podziwiam tutaj wszystkie dziewczyny ktore leza od poczatku ciazy albo od polowy. Sa wzloty i upadki to na pewno, ale pomysl sobie o malenstwie, bedzie wszystko dobrze. Ja leze na razie do 5 kwietnia i modle sie, zebym mogla wrocic do normalnej aktywnosci, mi sie skrocila i zaczela robic miekka, nie ludze sie jednak ze sytuacja sie zmieni bo brzuch mam twardy, poruszam sie tylko troche i zaraz mam napiecia, klucia w pochwie.. :/

A szyjka moze z miekkiej zrobic sie twarda?

Teskniaca jak tam powrot do aktywnosci? Jak sie zyje? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 12:32

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno może zrobić się na powrót twarda pod warunkiem że jest zamknięta ale jak to jest w rzeczywistości to nie wiem o w pierwszej ciąży to było znienacka nagle okazało się na badaniu że skrócona i rozwarta. Teraz nie jest aż tak źle ale profilaktycznie wolę się oszczędzać niż po raz drugi urodzić wczesniaka:(

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • Moniq228 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też leżę. Szyjka zaczęła się skracac w 25 TC. Od 27 TC !AM pessar ale mimo to szyjką dalej się skraca. Teraz 30tc. Mi też nie jest lekko przywyknąć do tej sytuacji tym bardziej że w domku mam 2.5 latka który prosi żebym się z nim pobawila. Mam wyrzuty sumienia że nie mogę poświęcić mu tak czasu jak wcześniej. Jest dzieckiem bardzo aktywnym więc wszystkie zabawy które możemy robić na łóżku szybki mu się nudza. Myślę żeby wytrwać do 35 TC to już będzie w miarę bezpiecznie i zacznę więcej sie ruszać.

Moniq
  • Moniq228 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morika39, z którego tygodnia masz wcześniaka? Ja pierwsza ciążę też miałam zagrożona ciążę z powodu szyjki i ostatnie 5 tygodni leżałam a synek urodził się w 36.6 więc został uznany za wcześniaka ale wszystko było dobrze z nim.

Moniq
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morika39 wrote:
    Witam właśnie zaczęłam 23 tydzień ciąży i niestety musze leżeć z powodu słabej szyjki. Do dziewczyn które wylezaly swoją ciążę: Jak to zrobilyscie?:)
    Będziesz miała zakładany pessar? Czy narazie tylko leżenie?

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• morika39 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się w 35 tygodniu +1dzień leżałam niestety okazało się ze pessar doprowadził do infekcji o czym nie wiedzialam i odeszły mi wody w 35. Teraz synek jest zdrowy takie typowe żywe srebro jak to wcześniaki ale po urodzeniu nie było różowo miał zapalenie płuc i odmę oplucnową. A później tak do 3 roku życia każde jego przeziębienie kończyło się zapaleniem oskrzeli i sterydami:(
    W tej ciąży na razie leżę 5.04 będę miała wizytę i usg szyjki.
    Pessar dałam do sterylizacji jeżeli wyni usg będzie zły to mi go założą.

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Po pierwsze to przykro mi, że też musicie leżeć. Nie ma co ukrywać-przyjemnie nie jest. Ale musimy dać radę. Nie ma innego wyjścia, nie da się po prostu poddać i wycofać.

Po drugie, dobrze wytyczyć sobie jakieś "progi" czasowe, u mnie to było od wizyty do wizyty, albo odliczałam do 20tyg, do 24, 28, 32... teraz odliczam do 34 tygodnia, do wizyty 5.04 i 13.04, i oczywiście do donoszonej :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Moniq228 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morika39 to mieliście nie fajne przygody, ale ważne że teraz Twój synek rozwija się prawidłowo. A brałaś jakieś globulki przeciw infekcji? Ja taką globulkę aplikuję raz na tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 14:36

Moniq
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten 5.04 to bedzie dla nas szczesliwy dzien, tyle wizyt! Ja tez mam wizyte 05.04 ;)

Dokladnie tak jak Wowka mowi, ja mam teraz cel aby dolezec spokojnie do wizyty

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 5.04 mamy dzień wizyt. I oby wszystkie były pomyślne ;) szyjki niech się trzymają przez święta :P

JS co za zgodność, napisałyśmy to samo w tym samym czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 14:34

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ