X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na wizycie. Doktor przy okazji sprawdził moją szyjkę i o dziwo, pomimo tego, że już latam z pieskiem na spacerki szyjka się nie skróciła. Ma 1,75 cm, jest twarda i zamknięta..w sumie to się teraz cieszę, że nie zakładałam krążka. Maluch już trochę mniej przybiera na wadze. Tydzień temu miała 3100 teraz 3250. Wód płodowych jest sporo ale mam się tym nie przejmować. No i dostałam skierowanie na cc na 04.04.2017- w sumie tak trochę ze względu na moje obawy. Wskazaniem jest obciążony wywiad położniczy..Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze szyjki, czasami ich skracanie wcale nie oznacza szybszego porodu..no ale oczywiście trzeba trzymać rękę na pulsie i się oszczędzać.

vanilia120, Wowka lubią tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cię Aga, to już tak blisko! Już za kilka dni będziecie razem z Boryskiem :) jak Twoje samopoczucie? Cieszysz się że już tak niedługo czy na razie jesteś w szoku? ;)

A co do szyjek to po prostu zdradliwe mendy :) robią co chcą i straszą... Ale najważniejsze że wszystko w porządku.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plan B wypalil, w prywatnym szpitalu mnie zaakceptowali, dostalam skierowanie na cc, ale termin wyznacza za tydzien, jak przyjde na ktg. Takze ciesze sie, ze plan B wypalil, ale jednak wolalabym aby ogarniety byl plan A. A tego dowiem sie dopiero w terminie, albo jak cos sie zacznie dziac :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda20, dobrze, że już jesteś spokojniejsza. Ja też wolę mieć wszystko zaplanowane, chociaż wiem, że czasami tak się nie da.

Wowka, jestem w szoku, że to już tak blisko..ale cieszę się. Jestem jakaś spokojniejsza po tej wizycie. Tzn. nie do końca mam wszystko zaplanowane, bo mój lekarz nie pracuje w tym szpitalu gdzie dostałam skierowanie na cc i istnieje ryzyko, że mogą mnie nie zakwalifikować. Ale jeżeli tak by się stało to odrazu jadę do szpitala mojego lekarza, który jest oddalony o 30 km. No zobaczymy..:)

3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, 30km to dojedziesz :) na pewno wszystko się uda.

Edwarda, dobrze ze plan B jest ok. Przy odrobinie szczęścia plan A tez wypali i nie bedzoe niepotrzebnego stresu. To zrozumiale że chciałabyś mieć wszystko zaplanowane i dograne, ale przynajmniej dobrze że masz zaklepane wyjście awaryjne.

To na jakie wizyty teraz czekamy?

Ja sie zapisałam na dodatkowe usg, żeby sprawdzić przepływy w czwartek, pozniej mamy dzien wizyt 5.04. Coś jeszcze w najbliższym czasie?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka,a jak wizuta u pani profesor? Chyba nic nie pisałaś..albo ja przegapiłam.

3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, prawie dwa tygodnie temu byłam. Po powtorce krzywej glukozowej mialam przekroczenie o 1 jednostke (!) po dwoch godzinach i pani prof zdiagnozowala mi cukrzycę ciążową i wysłała do diabetologa. Wiec dostalam glukometr i mierze. Wszystkie wyniki ideolo :D

Ale ze względu na moją cukrzycę i v leiden mam zbadać przepływy i po świętach 5.04 znów na wizyte. Bardziej ciesze sie na wizyte u mojej gin 13.04, bo juz bedziemy ustalac zdjecie pessara i gadac na temat porodu. Nie mogę się doczekać ;)

Aga78 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja wizytuje jutro mam nadzieję że szyjka nie skrociła się jeszcze bardziej bo nie chce na święta wylądować w szpitalu :/ także trzymam się myśli że będzie ok dziś wyjdę z domu bo idę do spowiedzi mam nadzieję że jakoś to przetrwam bi teraz ciągle robi mi się słabo nawet w pozycji leżącej. Kilka dni temu przedawkowalam magnez i teraz odbija się to na organizmie. Pozdrawiam wszystkie mamusie i zazdroszczę tym na końcówce już niedługo zobaczycie swoje szczescia :)

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, a jakie miałaś objawy przedawkowania magnezu? Ja też biorę końskie dawki.

Na pewno będzie wszystko dobrze, idziesz do kościoła sama czy z kimś?

Daj znać po wizycie, jak tam kondycja Twojej szyjki. :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie aż wstyd się przyznać ale musiałam poprosić mamę żeby mi pomogła trochę posprzątać na święta i umyka okna lepiej się teraz leży w czystym pokoju:)

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morika, przecież to żaden wstyd :) przecież nie robisz tego z lenistwa, żeby mogło Ci sumienie drgnąć.

Na te święta u mnie nie ma sprzątania bo zaraz się wyprowadzamy z tego mieszkania, ale na Boże Narodzenie też posprzątała mama z mężem. Nawet choinkę przytargali i ubrali, żeby było mi przyjemniej. I faktycznie było :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama w sumie od pocztku ciazy, nie tylko teraz jak leze ;p pyta o moje zachcianki i mi gotuje. Tak sama z siebie robi mi przyjemnosc ;p Teraz na swieta tez do nas przyjezdzaja, ja i maz oczywiscie nic nie gotujemy, mama przyjedzie z obiadem. Tez pytala na co mam ochote, i smiala sie ze to ostatni raz, po ciazy juz mi bedzie tak dogadzac, to trzeba korzystac ;p Moja starsza siostra mieszka za granica, tam rodzila 2 synow, mama byla daleko, to teraz sobie odbija, cieszy sie. Ostatnio mi pokazywala, ze nakupowala pojemnikow na zupki dla malucha :)

Jak sie przprowadzilismy 2,5 tyg temu, to posprzatala razem z tata cale mieszkanie (to nowe), ja tylko lezalam i sie przygladalam (bylam tuz po wyjsciu ze szpitala), a maz nadzorowal firme przeprowadzkowa. Nie dalo sie inaczej. Ale nie ma sie co wstydzic prosic o pomoc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka najpierw miałam biegunkę a potem zaslablam na leżąco nagle na kanapie dzień później też było mi słabo i miałam strasznie wysokie tętno oraz osłabienie mięśni. Połączyłam fakty zaczęłam googlowac i wszytskie objawy się zgadzaly a to przez to że kupiłam magnez który w tabletce miał 100mg a nie 50 jak poprzedni i w połączeniu z mamą dha dało mi to 500mg dziennie. odstawilam magnez na dwa dni i powoli doszłam do siebie.

W kościele nawet wytrzymałam nie robiło mi się słabo ale wróciłam i boli mnie dołem brzuch... Wzięłam nospe i czekam aż przejdzie

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, no to teraz wypoczywaj. Ale faktycznie miałaś przygody z tym magnezem. Dobrze, że doszłaś, że to wina za dużej dawki...

Edwarda, u mnie mama też posprzątała całą budowę, z ojcem w sobotę skręcali mebelki do pokoju Młodego, a teraz będą nalepiać naklejkę na ścianę. Mama u mnie na budowie umyła okna, a u siebie na świeta jeszcze nie. Kochana :) i wcale nie musi tego robić, ja też o to nie prosiłam, ale ona sama chce żebyśmy się jak najszybciej przeprowadzili :)

A powiedz mi, firma przeprowadzkowa tylko przewozi, czy można wziąć opcję all inclusive z zapakowaniem i rozpakowaniem? Jak to wygląda? Nigdy nie korzystałam, a może warto rozważyć :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka nie orientowalam sie czy moga zapakowac, bo my nie mielismy duzo, bez zadnych mebli (mielismy wszystko w zabudowie), bez agd itp. Wszystko zostawialismy. Wiec tutaj wiedzielismy, ze maz sobie poradzi. Ale mysle, ze na pewno są takie kompleksowe uslugi. W Łodzi jak szukalam firmy to pelno tego, bardzo roznia sie cenowo, troche sie nadzwonilam, naczytalam opinii w necie, ale udalo sie znaleźć fajna firme. Jestesmy bardzo zadowoleni.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez podobna sytuacja. Mebli nie mamy do zabrania, tylko pralka z nami jedzie i materac :) myślałam żeby może odciążyć męża z tym pakowaniem wszystkich gratów, bo sam transport to mamy-kolega ma busa, a mąż jeszcze kilku silnych znajomych ;) wiec mi glownie chodzi o pakowanie... moze sprawdze jutro jakie firmy u mnie dzialaja i ile licza sobie za taka usluge :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na święta Bożego Narodzenia byłam na początku ciąży i sama kupiłam sobie żywą choinkę ubralam ja była piękna a dzień po świętach kazała ja mężowi wyrzucić bo tak mi smierdziala ze cały czas wymiotowalam:) Jak cały pierwszy trymestr:)

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morika39 wrote:
    Ja na święta Bożego Narodzenia byłam na początku ciąży i sama kupiłam sobie żywą choinkę ubralam ja była piękna a dzień po świętach kazała ja mężowi wyrzucić bo tak mi smierdziala ze cały czas wymiotowalam:) Jak cały pierwszy trymestr:)

O kurde :)
    Ja tez wymiotowalam caly 1 trymestr, okrutne mdlosci i jadlowstret, w sumie to do okolo 15tc trwalo. Potem zaczelam odzywac, a normalnie jesc po 20tc. Bylam taka szczesliwa, ze na boze narodzenie juz moglam jesc wszystko :) To by byla dla mnie katorga widzac te wszystkie pysznosci :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zjedzeniu karpia odchorowalam oba dni świat ale przeżyłam przy pierwszym było gorzej bo tyle wymiotowalam ze rozbolal mnie żołądek i trafiłam do szpitala:) Ale więcej ciąży nie planuje dwójka mi wystarczy więc jak juz urodze to będę mieć spokój:D

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja I trymestr przespałam. Mdłości były bez wymiotów ale za to od 11-12 do nocy, czym później tym gorzej, wiec szłam spać :D obawiam się że w I trymestrze wyczerpałam limit snu na całą ciążę i dlatego nie śpię teraz.

I jadłam frytki maczane w lodach z polewą karmelową z maca, chyba nigdy nic innego w życiu mi nie smakowało tak bardzo :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ