X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine super, że wszystko ok. Jestem pewna, że wytrzymacie dłużej niż dwa tygodnie 🙂

Trine91 lubi tę wiadomość

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe_8 wrote:
    Trine to super, że jest dobrze :). Na pewno uda Wam się wytrzymać więcej niż dwa tygodnie! U mnie ten lejek raz jest, raz go nie ma. Jednak ostatnio moja lekarz też mi powiedziała, że gdyby nie szew już bym urodziła.

U mnie na wizycie 4tyg temu pojawił się ten lejek i od razu założyła mi pessar, od tej pory on nie znika, tyle, że ostatnio pęcherz się wpuklał do tego lejka, a dzisiaj już nie, bo główka wszystko blokuje, mam nadzieję, że dzięki temu trochę zwiększyły się nasze szanse :)

No i jeśli chodzi o twardnienia to wygląda na to, że to naturalny trening macicy, a dodatkowo reakcja na intensywne ruchy i to by się zgadzało, że większość moich twardnień jest sprowokowana właśnie ruchami. Zalecenia magnez, nospa jeśli chcę, ale w małych dawkach, jednak mi nospa w ogóle nie pomaga na to, więc sobie daruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 16:37

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, super, na pewno dacie radę i do 37tc 😉 czyli musisz dalej leżeć?

Trine91 lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, bardzo się cieszę 😄 dociągniesz nawet do tego 37 tygodnia, tak mi intuicja mówi 😉

Najważniejsze, że pessar spełnia swoją funkcję. Ściska szyjkę i nie pozwala jej się rozwierać dalej 😊

Nadzieja90, Trine91 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia, muszę leżeć przez ten lejek, bo cały czas jest ryzyko odejścia wód przez niego :( Ale wiesz jak to jest, jak człowiek usłyszy w końcu dobre wiadomości, że to leżenie ma jakieś efekty to dostaje siły na kolejne tygodnie :) Mam nadzieję, że po 35tc już mi pozwoli trochę się poruszać, chociaż po domu.

A jak Twoja wizyta Ticia? ;*

Wowka, obyś miała rację 🙏🏻 Jak krzywa?

Wowka lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine a ten lejek masz duzy ze jest takie ryzyko ? Jejku zmartwilas mnie

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Trine a ten lejek masz duzy ze jest takie ryzyko ? Jejku zmartwilas mnie

Nadzieja, nie masz się na razie czym martwić. Jesteś jeszcze we wczesnej ciąży, u mnie na szyjkę naciska 2kg dziecko +wody płodowe. Lejek mam na 1cm, a zamknięta szyjka to tylko 5mm + troszkę ukryte pod pessarem. Razem pewnie nie więcej niż 1,5cm, u Ciebie jest ponad 4cm. Naprawdę na ten moment odpoczywaj, oszczędzaj się i postaraj być spokojna, bo stres szkodzi szyjce.

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    Nadzieja, nie masz się na razie czym martwić. Jesteś jeszcze we wczesnej ciąży, u mnie na szyjkę naciska 2kg dziecko +wody płodowe. Lejek mam na 1cm, a zamknięta szyjka to tylko 5mm + troszkę ukryte pod pessarem. Razem pewnie nie więcej niż 1,5cm, u Ciebie jest ponad 4cm. Naprawdę na ten moment odpoczywaj, oszczędzaj się i postaraj być spokojna, bo stres szkodzi szyjce.
    Jejku dziękuje 😘

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Szew ładnie trzyma, oczywiście jak najwięcej leżeć, ale jest ok 😊 synuś waży 1816g i jest 2 tygodnie do przodu, jak dotrwam do terminu to urodzę kloca 🙈 nastepna wizyta za 3 tygodnie.

Trine91, Phoebe_8, Wowka, Nadzieja90 lubią tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Phoebe_8 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia no to super! Będzie duży chłopczyk :)

ticia9 lubi tę wiadomość

• julitk4 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia super wieści 🙂

ticia9 lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia, świetnie 😁 Faktycznie duży chłopak, już prawie 2kg 😁 córka jak duża się urodziła?

Trine, to jutro mam w planach laboratorium i glukozę 😉 dam znać, pewnie jak będę siedziec 2h to już bede pisać z nudów 😂

ticia9 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak się urodziła w 38+1 to miała 3650g, a w tym samym tygodniu co teraz jest mały ważyła niecałe 1400g 😉

Wowka lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to duża różnica :)))

• Malami Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dawno mnie tu nie było. Dziewczyny cieszę się że u Was wszystko okey. Ja byłam na wizycie 2.06 wszystko było wporzadku. Pessar trzyma młody trochę poszedł w górę więc już na szyjkę nie naciska tak bardzo. Od passera zapalenia nie było.az tu nagle....w piątek wielkie swędzenie pieczenie i wszystko nabrzmiałe i spuchnięte na zewnątrz. Na tel. Doktorka maść kazała wykupic. Jutro idę się pokazać bo martwię się bo to również może przyspieszyć poród buuu :// już pozwalam sobie na wyjście z domu na sklepy czy spotkania ze znajomymi raz dwa razy w tyg. Może znacie przypadek z tym pessarem i zapaleniem co dalej będzie z nami. Bo podobno często robi się zapalenie. Buziaki :*

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, ja na Twoim miejscu bym się wybrała jak najszybciej do gin żeby zrobiła posiew i później leczyła antybiotykiem, bo jeśli to coś poważnego to maść chyba nie wiele pomoże, co najwyżej złagodzi dolegliwości. Bierzesz jakieś globulki zapobiegawczo przy tym pessarze?

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Malami Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biorę odkąd założyli pessar tj.miesiac macmiror. Co drugi dzień. Wczoraj noc cała przespana luteina i tyle a dzisiaj nie śpię wogole po tej globulce macmiror niby przeciwgrzybiczna.. Bo co wypłynie to swędzi i piecze . To on mnie uczulił mam wrażenie. Tak dzisiaj pójdę na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 04:28

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, dobrze, że masz dzisiaj wizytę. Często przy tych globulkach dowcipnych coś po jakimś czasie uczula. Daj znać po wizycie ✊

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, dobrze że dziś wizyta. Oby gin zarekomendował coś co przyniesie Ci ulgę.

Ja po wypiciu glukozy już. Cytrynowa nie była taka zła. Głupie tylko to siedzenie 2h...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Phoebe_8 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami mi macmiror też nie pasował. Nie miałam co prawda takiej reakcji, ale nic nie pomógł na infekcje.
    Wowka ja też nie miałam większego problemu z wypiciem roztworu, ale później się źle czułam. Głowa zaczęła mnie boleć, od razu spać sie zachciało. Na szczęście labolatorium mam 200 m od domu i nie musiałam tam siedzieć tych dwóch godzin.

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ